Benfica - Fenerbahce 7.8.2018, toinen suurseuroista jää ulos Mestareiden liigasta

Benfica ja Fenerbahce ovat vielä kauden alla suuria kysymysmerkkejä. Benfica on vetomarkkinoiden suosikki.
Benfica - Fenerbahce
Elokuu 07,2018
22:00

Mestareiden liigan karsinnoissa alkaa jo olla kovatasoisia otteluita. Tänään vastakkain ovat portugalilainen Benfica sekä Turkin Fenerbahce. Kumpikin joukkueista pelaa nyt ensimmäisen virallisen ottelun tällä kaudella. Benfican edellinen ottelu oli treeniturnauksen peli Lyonia vastaan, ja siinä Benfinca hävisi 2-3. Fenerbahcen edellinen peli oli harjoitusottelu Cagliaria vastaan, ja sen Fenerbahce voitti 2-1.

Benfica on viime kausina ollut Portugalin ykkösjoukkue, vaikka viime kaudella se ei ollutkaan mestari. Keväällä Portugalin mestariksi tuli Porto ja kakkoseksi Benfica, Benfica oli voittanut neljästi aikaisemmin. Viime kaudella eroa Porton ja Benfican välillä oli seitsemän pistettä. Kolmosena oli Sporting kolme pistettä Benficaa perässä. Benfica oli viime kaudella kehno Mestareiden liigassa, se hävisi kaikki kuusi alkulohkon otteluaan.

Benfican manageri Rui Vitorio sai pitää työnsä viime kauden jälkeen, mutta pitkä lista pelaajia joutui lähtemään. Poispotkittiin muun muassa maalivahti Lopes, puolustuksen Douglas ja Eliseu, keskikentän Carvanhal ja kärjen Jimenez sekä Goncalves. Ja tietenkin vino pino uusia miehiä tuli tilalle, kuten veskari Vlachodimos, topparit Conti ja Lema, laitapakki Ebuehi, keskikentän Semedo ja hyökkääjät Ferreyra ja Castillo. Todennäköisesti uusista pelaajista vielä kukaan ei ole Fenerbahce -ottelun avauksessa. Sivussa on myös loukkaantumisten vuoksi Krovinovic.

Fenerbahce aloitti viime kaudella kehnosti, mutta lopetti hyvin. Se oli niin huono alkukaudesta, että Eurooppa-liigan lohkovaihekin jäi väliin, kun makedonialainen Vardar yllätti Turkin suurseuran. Kotimaansa liigassa Fenerbahce oli aluksi myös heikko, mutta keväällä homma alkoi toimia, ja Fenerbahce nousi sarjan kakkoseksi. Kauden lopussa joukkueella oli kahdeksan voiton putki, ja lopulta se jäi vain kolmen pisteen päähän mestari Galatasaraysta.

Fenerbahce hävisi Turkin cupin finaalin Akhisarille, ja se taisi olla viimeinen pisara manageri Kocamanin jatkolle. Uusi manageri Fenerbahcessa on Hollannin pelaajalegenda Cocu, joka oli ollut PSV:n hommissa aikaisemmat vuodet.

Pelaajamuutoksia on tietenkin myös tapahtunut. Poislähteneitä ovat muun muassa toppari Neto ja kärkimiehet Fernandao ja Janssen. Uusia miehiä Fenerbahcessa ovat veskari Ozer, keskikentän Alici ja Kadioglu, sekä kärjen Ayew. Fenerbahce pelaa ilman pelikiellossa olevaa Souzaa ja loukkaantuneita Koybasia ja Chahechouhea.

Benfican mahdollinen avaus: Varela – Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo – Fejsa – Salvio, Zivkovic, Pizzi, Cervi – Jonas

Fenerbahcen mahdollinen avaus: Demirel – Ozbayrakli, Neustadter, Skrtel, Kaldirim – Topal, Tufan – Potuk, Giuliano, Ayew – Soldado

 

Kumpikin joukkueista on tässä vaiheessa kautta todellinen kysymysmerkki. Yleensä kauden alussa pakka on sen verran sekaisin, että hyökkäyspeli ei toimi. Näin ajattelee myös Unibet, sillä alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.67. Pelataan tähän nyt vastaan. Benfican kolme viimeistä treenimatsia ovat päättyneet vähintään kolmeen maaliin, ja kaksi kolmesta viiteen maaliin. Fenerbahcen treenimatseista neljä viimeisistä viidestä ovat menneet yli 2.5 maalin. Unibetin kerroin yli 2.5 maalia -vedolle on 2.14.

Aseta vetosi