Besiktas - Bayern Munchen 14.3.2018, peli on jo selvä

Ensimmäinen osaottelu Munchenissa oli Bayernin tyrmäys. Toisessa osassa Turkissa lienee valtaisa vihellyskonsertti, kotijoukkue yrittää pestä kasvonsa.

Bayern Munchen on Mestareiden liigassa turkkilaista Besiktasia vastaan turvallisesti 5-0 -johdossa. Ensimmäinen osaottelu Munchenissa oli melkoinen mylly, Bayern voitti ottelussa laukaukset 34-6. Toinen osa on pelailua, jos Bayern tekee yhden osuman, niin sitten Besiktasin olisi tehtävä seitsemän.

Vetomielessä ottelua on todella hankala puntaroida. Joukkueiden kokoonpanot ovat täysin auki, nyt kummallakin olisi hyvä tilaisuus lepuuttaa avainpelaajia. Ja vaikka parhaat olisivatkin kentällä, niin mikä tulee olemaan pelin intensiteetti, kun mitään todellista pelattavaa ei enää ole. Besiktas luonnollisesti lähtee hakemaan paria nopeaa maalia ottelun alkuun, jotka voisivat saada saksalaiset hieman paniikkiin. Tuskin tähän kukaan kuitenkaan uskoo, Bayern ei panikoi, vaikka Besiktas sattuisikin tekemään aikaisen maalin.

Manchester City oli hyvin samankaltaisessa tilanteessa kuin Bayern omassa otteluparissaan Baselia vastaan. City voitti avauksen Sveitsissä 5-0, ja toinen osa Etihadilla oli pelailua, jonka Basel sai voittaa 2-1. City teki ottelussa useamman vaihdon vakioavaukseen.

Huilivuoroja tulossa

Munchenin ottelusta voi vielä Bayernin selvän hallinnan lisäksi todeta se, että kotijoukkueen Muller ja Lewandowski osuivat kumpikin kahdesti ja Coman kerran. Besiktasin merkintä oli Vidan ulosajo. Koko nelikko saattaa olla tänään sivussa. Lisäksi Bayern saattaa lepuuttaa Joshua Kimmichiä, sillä hänellä on alla keltainen kortti, samoin kuin on myös Lewandowskilla.

Koskaan ennen Mestareiden liigan historiassa 5-0 -tulos ensimmäisessä osassa ei ole kääntynyt häviöllä olevan jatkopaikaksi. Besiktasilla saattaa olla kotikentällään kuitenkin sen verran kunnia kyseessä, että se haluaa pestä kasvonsa ja pelata hyvin. Bayern varmastikin vain haluaa takaisin kotiin mahdollisimman pian.

Bayernin kesken kauden hommiin tullut manageri Jupp Heynckes on tiukka, vanhan liiton pomomies, ja hän varmasti piiskaa kentällä olevan ryhmän pelaamaan kunnolla. Avaus saattaa olla kakkosketju, mutta se kyllä pelaa tosissaan, että joukkueen hyvä vire säilyy. Heynckes on menestynyt hienosti tiukalla kurillaan. Viimeisissä 50 ottelussaan Bayernin managerina hän on napannut voiton 45 kertaa.

Kotijoukkueen yllätys?

Besiktasin tappio Munchenin Allianz Arenalla oli joukkueen ensimmäinen tällä kaudella europeleissä. Kotonaan se on ollut todella hurja joukkue, aiemmin tällä kaudella RB Leipzg joutui Turkissa niin kovaan vihellysmyrskyyn, että joukkueen tähtipelaaja Timo Werner joutui melun takia vaihtoon.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 6.25 – 4.75 – 1.53, ja näillä numeroilla voisi kokeilla pienellä panoksella kotivoittoa. Jos Basel voittaa vastaavassa tilanteessa Manchester Cityn Manchesterissa, niin miksipä Besiktas ei voittaisi kotonaan Bayern Muncheniä. Kyllä peli kotivoitoksi, joskin pieneksi, jää ainakin 17 kertaa sadasta.

Besiktasin mahdollinen avaus: Fabri – Gonul, Medel, Tosic, Adriano – Hutchinson, Arslan – Quaresma, Talisca, Babel – Negredo

Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Rafinha, Sule, Hummels, J.Bernat – J.Martinez, Vidal – Robben, Alcantara, T.Muller – Wagner

Besiktasin mahdollinen avaus: Fabri – Gonul, Medel, Tosic, Adriano – Hutchinson, Arslan – Quaresma, Talisca, Babel – Negredo Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Rafinha, Sule, Hummels, J.Bernat – J.Martinez, Vidal – Robben, Alcantara, T.Muller – Wagner

Aseta vetosi