Birmingham - Huddersfield 6.2.2018, Valioliiga-seura pulassa

Ensimmäinen osaottelu Huddersfieldin stadionilla päättyi 1-1. Valioliiga-joukkue Huddersfield on heikossa kunnossa, ja kypsä pienemmän seuran poimittavaksi.

Tiistai-illan FA Cup -uusintaotteluista nousee esille Championship -sarjan Birminghamin ja Valioliigan Huddersfieldin kohtaaminen. Birmingham on sarjataulukossa sijalla 19. Huddersfield putosi viikonloppuna Valioliigassa toiseksi viimeiseksi, sen liigaotteluiden tappioputki on jo viiden ottelun mittainen. Ensimmäisessä ottelussa kymmenen päivää sitten Huddersfieldin kentällä joukkueet pelasivat 1-1. Viime kaudella kumpikin joukkue pelasi Championship -sarjassa, tuolloin Birmingham voitti kotiottelunsa ja Huddersfieldissa pelattiin tasapeli.

Birmingham paremmassa kunnossa

Birminghamilla on nyt mainio mahdollisuus pudottaa Valioliiga-joukkue jatkossa. Se on paljon paremmassa kunnossa kuin vierasjoukkue. Birmingham on voittanut kaksi viimeistä otteluaan 3-1, edellisestä tappiosta on jo yli kolme viikkoa. Viime vuoden loppupuolella Brminghma katkaisi seitsemän voitottoman ottelun putken kotivoitolla Leedsistä. Leeds -voitosta se käänsi suuntansa, tuon ottelun jälkeen sen saldona on 3-1-1. FA Cupissa ennen Huddersfieldin kohtaamista Birmingham pudotti Burtonin.

Birmingham oli viime vuoden puolella jo putoamisrajan alapuolella, mutta nyt piristyminen on nostanut sitä kuiville. Sen tilanne on edelleen kuitenkin tukala, eroa putoamisrajan alapuolella sijalla 22 olevaan Hulliin on vain neljä pistettä.

Kahdessa viime ottelussaan Birmingham on ollut hyvä, samoin kuin myös Huddersfieldin kentällä. Manageri Cotterill tuskin tekee mitään suurempaa muutosta kokoonpanoon. Kuszczak, Grounds ja Vassell ovat sivussa loukkaantuneina.

Peli ei suju, loukkaantumisetkin vaivana

Liigapeleissä tulee vain punaista taulukkoon, mutta FA Cupissa Huddersfield sentään pudotti viime kierroksella Boltonin. Tilanne Valioliigassa on Huddersfieldin kannalta paha, ja viikonloppuna sillä on edessä ottelu Bournemouthia vastaan, eikä sitä oikein voisi hävitä. Tilanne Valioliigan hännillä on tiukka, sijalla 12 oleva West Ham on vain kolme pistettä Huddersfieldia edellä. Huddesfieldilla saattaa olla houkutusta lepuuttaa joitain avainpelaajia viikonloppua varten.

Joka tapauksessa Huddersfieldin managerilla Wagnerilla on tiukka paikka kokoonpanon kanssa, loukkaantuneita on paljon. Sivussa ovat ainakin puolustuksen Lowe, Schindler ja Stankovic, keskikentän Williams ja Billing sekä kärkimiehet Kachunga ja Depoitre. Huddersfield varmaan laittaa kentälle tammikuussa ostetut toppari Kongolon sekä keskikentän Pritchardin, vaihtoehtoja ei oikein enää ole.

Ottelukertoimet ovat Unibetilla 2.60 – 3.00 – 2.90. Lyödään peliin rohkeasti kotivoittoa, vierailija on niin heikossa kunnossa.

Birminghamin mahdollinen avaus: Stockdale – Roberts, Dean, Morrison – Jenkinson, Jota, Lowe, Ndoye, Bramall – Jutkiewicz, Adams

Huddersfieldin mahdollinen avaus: Coleman – Hadergjonaj, Hefele, Kongolo, Malone – Mooy, Hogg – Quaner, Pritchard, Ince – Mounie

Ottelukertoimet ovat Unibetilla 2.60 – 3.00 – 2.90. Lyödään peliin rohkeasti kotivoittoa, vierailija on niin heikossa kunnossa.

Aseta vetosi