Blackpool - Arsenal 5.1.2019, Blackpoolin vuoro yrittää olla kierroksen sankari

Blackpool on heikossa kunnossa juuri nyt. FA Cupin ottelu Arsenalia vastaan voisi olla matsi, joka nostaa joukkueen uskon itseensä, tai sitten se voi olla tyly selkäsauna.
Blackpool - Arsenal
tammikuu 05,2019
19:30

FA Cupissa Arsenal matkaa League Onen Blackpoolin kentälle. Blackpool ei ole voittanut sitten edellisen FA Cupin kierroksen joulukuun puolivälissä. Tuossa pelissä Blackpool pudotti National -liigassa pelaavan Solihull Moors -joukkueen omalla kotikentällä vasta jatkoajan jälkeen. Blackpool ei ole liigapeliä voittanut kohta kuukauteen, eli suora on umpikehnossa iskussa.

Arsenal toki on valovuoden Blackpoolia parempi joukkue. Eikä sillä oikein ole edes väliä, että minkälaisen avauskokoonpanon manageri Unai Emery päättää laittaa kentälle, Arsenal on kuitenkin kaikin tavoin huimasti parempi joukkue.

Viime Valioliigan kierroksella Arsenal voitti kotonaan Fulhamin 4-1. Edellisen kierroksen 1-5 -tappio Liverpoolin Anfieldilla näytti sen, että ainakaan tällä kaudella Arsenal ei tule pelaamaan Valioliigan mestaruudesta. FA Cup olisi sille hyvä turnaus saada vielä loppukaudesta juhlat aikaan.

Mesut Özil on ollut tällä kaudella jonkinlainen ongelmapelaaja Arsenalille. Hän on ollut paljon sivussa erilaisten vaivojen vuoksi. Hyvinkin voi olla niin, että viime kesän MM-kisojen jälkipyykki on ottanut Özilillä koville ja mies on tarvinnut huiliaikaa päänkin selvittämiseksi. Nyt Özil on ilmeisesti taas pelikunnossa, ja voi hyvinkin olla jo avauksessa. Eddie Nketiah lienee Arsenalin kärjessä, ja Alexandre Lacazette voisi olla laidalla, jos Emery haluaa tuoda ykkösketjun miehiä mukaan. Elneny ja Guendouzi pelannevat keskikentällä, ja pikku hiljaa huippukuntoonsa nouseva Koscielny voisi olla avauksessa topparina.

Vaikka Blackpool on viime aikoina pelannut kehnosti, niin se on silti League Onen sarjataulukossa turvallisesti puolivälissä. Nousukarsintoihin sillä on kymmenen pistettä ja putoamisrajalle kahdeksan.

Blackpoolin jonkinlainen vahvuus on puolustus. Se ei ole päästänyt kahta maalia enempää sitten marraskuun alun. Puolustukseen sen pitää nojata Arsenaliakin vastaan, kaikki muu olisi omaan jalkaan ampumista.

Englannin cup -otteluissa tuppaa käymään niin, että pikkuseurat pelaavat joskus kauden parastaan. Hurmos on kova varmaan Blackpoolinkin kentällä, yleisöä niin paljon kuin mahtuu odottamassa taas yhtä cup -yllätystä.

Blackpoolin manageri Terry McPhillips on ensimmäisessä varsinaisessa managerin hommassaan, ja hän on saanut joukkueen toimimaan ainakin tyydyttävästi. Hänet paiskattiin hommaansa kauden ensimmäisellä viikolla, joten minkäänlaista valmistautumisaikaa McPhillips ei saanut joukkueen kanssa. Nyt meneillään oleva voitottomien otteluiden putki on McPhillipsin manageriuran hankalin. Kokemattoman McPhillipsin olisi jotenkin saatava joukkueen itseluottamus taas käännettyä, ja tässä Arsenal -ottelu voi olla vain plussaa. Jos Arsenal voittaa, niin se on vain business as usual, mutta jos Blackpool pelaa hyvän matsin, niin pelaajien usko omaan tekemiseen varmasti vain vankistuu.

Blackpoolin mahdollinen avaus: Howard; Nottingham, O’Connor, Heneghan, Bola; Feeney, Turton, Spearing, Guy, Delfouneso; Gnanduillet

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech; Jenkinson, Sokratis, Koscielny, Lichtsteiner; Elneny, Guendouzi; Iwobi, Ramsey, Lacazette; Nketiah

 

Pelin kulku lienee selvä. Blackpool taistelee ja puolustaa. Minkä se taidossa häviää, niin fyysisyydessä ja taistelutahdossa se yrittää saada takaisin. Arsenal pitää palloa ja hakee aukkoja kotijoukkueen puolustuksesta. Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 12.50 – 6.25 – 1.25, ja kaipa nämä ovat oikein. Ottelusta odotetaan runsasmaalista, mutta tässä voi olla eri mieltä. Arsenal pelannee ilman kovimpia tykkejään, ja cup-hengen mukaan Blackpool pelaa parasta peliään. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.55 ja sen voi pienellä pelata.

Aseta vetosi