Boston Celtics - Indiana Pacers -ottelusarja 14.4.2019, Bostonilla potentiaalia vaikka finaaliin

Boston oli viime kauden pudotuspeleissä mainio. Nyt se on terveempi, Kyrie Irving ja Gordon Hayward ovat mukana. Boston parantanee vaisun runkosarjan jälkeen.
Boston Celtics - Indiana Pacers -ottelusarja
huhtikuu 14,2019
20:00

NBA:n pudotuspelit alkavat. Lauri Markkanen ei ole mukana, mutta vedonlyöjille löytyy paljonkin mielenkiintoa. Avauskierrokselta voi poimia Boston Celticsin ja Indiana Pacersin otteluparin.

Boston Celtics on joukkue, jolla on sen verran kova pelaajamateriaalia, että hyvänä päivänä se haastaa vaikka Golden Staten mestaruudesta. Bostonin ongelma on tällä kaudelle ollut epätasaisuus, hyviä päiviä ei ole ollut usein. Koko joukkue on paremminkin ollut jonkinlainen sekasotku, joukkueen kemia on vähän niin ja näin sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Boston vielä menetti takamies Marcus Smartin sivuun koko loppukaudeksi.

Boston sai runkosarjassa kasaan 49 voittoa ja 33 tappiota. Se tuli Idän konferenssin neloseksi. Viimeiset kymmenen Boston pelasi 6-4.

Viime kaudella Idän finaaleihin

Celtics pelasi viime kaudella hyvät pudotuspelit. Se eteni aina konferenssifinaaleihin saakka, jossa vasta LeBron Jamesin Cleveland pudotti sen voitoin 4-3. Ennen Cavsien kohtaamista Boston pudotti ensin Milwaukeen ja perään Philadelphian.

Viime kaudella Boston oli runkosarjan lopussa itseasiassa kehnommassa jamassa kuin nyt. Gordon Hayward oli ollut sivussa lähes koko kauden, ja ennen pudotuspelejä viime kaudella se menetti vielä Kyrie Irvingin sairastuvalle koko loppupelien ajaksi.

Celtics oli viime kauden play offseissa hyvä lähinnä Jayson Tatumin ja Jaylen Brownin loistavien pelien ansiosta. Nyt joukkueella on enemmän syömähampaita ja kokemusta viime vuodelta. Jos se saa pistettyä takkuisen runkosarjan syrjään ja nostettua tasoa, kun tosipelit alkavat, niin se on todella hyvä ehdokas vaikka koko NBA:n finaalijoukkueeksi.

Oladipo sivuun

Bostonin ensimmäisen kierroksen vastus Indiana Pacers nitkutteli Idän konferenssin viitoseksi, vaikka se pelasi kaksi viimeistä kuukautta ilman tähtipelaajaansa Victor Oladipoa. Se kertoo eniten siitä, että Idän neljä kehnointa pudotuspelijoukkuetta ovat todella heikkoja.

Indianan pelin ydin on puolustus. Se antoi runkosarjassa vastustajien osua vain 45 prosentin tarkkuudella, ja se myös piti vastustajat keskimäärin alle 105 pisteessä, ja tämä on koko NBA:n paras lukema. Indiana antoi vastustajien tehdä vain noin 45 pistettä per ottelu korin alta. Pacers on myös Idän toiseksi paras saamaan pallonriistoja.

Hyökkäyspäässä Indianalta puuttuu vastuunkantaja, ja tästä tulee joukkueelle ongelma pudotuspeleissä. Kenelle antaa pallo, kun pelataan tiukkojen otteluiden viime minuutteja? Indianan hyökkäys on parhaimmillaan tasapainonen, kahdeksankin pelaajaa saattaa tehdä kaksinumeroisen pistelukeman.

Vetopuolella Boston on selvä suosikki jatkoon. Unibetilla sen kerroin seuraavalle kierrokselle pääsystä on vain 1.18. Bostonilla on kotietu, ensin pelataan sen kentällä kaksi kertaa ja sitten Indianassa kaksi kertaa. Loput kolme pelataan vuorotellen kummankin kentällä, jos on tarvis.

 

Boston -2.5 voittoa saa Unibetilta kertoimeksi 1.80, ja sen voi pelata. Joukkue on selvästi Indianaa parempi, ja jos se pelaa tasollaan, niin sarja menee nopeasti poikki. Bostonin hyökkäyspää on aivan eri luokkaa kuin Indianalla, ja nykykoripallossa seitsemän sekunnin hyökkäyksineen pisteiden teko korostuu.

Aseta vetosi