Bournemouth - Manchester United 3.11.2018, kotijoukkueella menossa unelmakausi

Kymmenisen vuotta sitten Bournemouth oli League Twon pohjamudissa, ja samaan aikaan ManU oli Valioliigan mestari. Nyt tilanne on kummallakin hyvin toisenlainen.
Bournemouth - Manchester United
Marraskuu 03,2018
14:30

Manchester United on nyt Valioliigassa sijalla kahdeksan. Kymmenen ottelun jälkeen se on jo yhdeksän pistettä kärkeä perässä. Mestaruustaisto on sen osalta jo mennyt. Viime kaudella tähän aikaan United oli liigakakkonen. Suurin ero viime vuoden ManU:n joukkueeseen on puolustuksessa. Viime kaudella kymmenen ottelun jälkeen se oli päästänyt vain neljä maalia. Tällä kaudella on United -verkko soinut jo17 kertaa. Viime kaudella ManU oli päästänyt 17 maalia vasta tammikuun viimeisenä päivänä.

ManU:n managerin Jose Mourinhon joukkueet ovat aina ennen olleet erityisen hyviä puolustamaan. Koko pelisysteemi oli rakennettu tiukan puolustuksen ja pelin tappamisen varaan.

Nyt Mourinhon entinen vahvuus on joukkueen heikkous. Kesällä ManU oli lähes jokaisen tasokkaan ja mahdollisesti saatavilla olevan topparin perässä, mutta kukaan ei tarttunut Mourinhon haaviin. Tai sitten pelaajat ymmärtävät, että ManU ja Mourinho on uppoava laiva, johon ei oman uran kustannuksella kannata lähteä.

ManU on tällä kaudella pitänyt nollan vain kerran. Kaksi tai useamman osuman United on päästänyt viidessä liigapelissä.

Viime kierroksella United taas pelasi hieman paremmin. Se voitti Evertonin Old Traffordilla 2-1. Mourinho oli sitä mieltä ottelusta, että ManU:n olisi pitänyt hoitaa homma helpommin, nyt meni hieman liian tiukalle.

Kärkimies Romelu Lukaku ei ole osunut yhdeksään ManU -otteluun maaliin, ja siitä tuli sitten penkkikomennus Everton -otteluun. Mourinholla olisi vaihtoehtona laittaa Marcus Rashford hyökkäyksen keskelle.

ManU:n kovin maalintekijä juuri nyt on Anthony Martial, kolmessa viime ottelussa neljä maalia. Jesse Lingardkin voisi jälleen olla mukana, hän ei ole ollut avauksessa sitten syyskuun puolivälin.

ManU on alamaissa, mutta Bournemouth pelaa kaikkien aikojen kautta. Bournemouth on nyt liigakuutonen, ja jos kaikki natsaa, niin tämän viikonlopun kierroksen jälkeen se saattaa olla vaikka top nelosessa. Kymmenisen vuotta sitten koko Bournemouthin jalkapalloseura oli menossa nurin, kun se oli saanut League Twossa 17 pisteen rangaistuksen. Ja nyt joukkue pelaa Englannin suurseurojen kanssa tasavertaisena.

Bournemouthin hyvä vire johtuu kyllä osaltaan joukkueen helpohkosta otteluohjelmasta. Se ei ole huippuseuroja kohdannut sitten syyskuun ensimmäisen, jolloin Chelsea oli sitä parempi 2-0. Syyskuun puolen välin jälkeen Bournemouth hävisi Burnleylle 0-4, ja tämän jälkeen Bournemouth on voittanut Crystal Palacen, Watfordin ja Fulhamin, Southamptonin kanssa se pelasi maalittoman.

Bournemouth on niitä pikkuseuroja, joiden kauden päätavoite on aina vain sarjassasäilyminen. Sillä on nyt jo kasassa puolet 40 pisteestä, jota pidetään sarjapaikan takeena.

Kotikenttä on ollut Bournemouthin vahvuus. Se on Man Cityn, Liverpoolin ja Chelsean kanssa ainoat seurat, jotka eivät ole vielä kotonaan hävinneet Valioliigassa.

Bounemouthin mahdollinen avaus: Begovic; Ake, S Cook, Daniels; Smith, L Cook, Lerma, Fraser; Brooks, Wilson, King

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Mata, Matic, Pogba; Lingard, Lukaku, Martial

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.70 – 3.70 – 2.08. ManU:a vastaan pelaamalla on tällä kaudella pärjännyt hyvin. Samaa voi jatkaa. Bournemouth +0.5 Unibetin kertoimella 1.82 on hyvä peli.

Aseta vetosi