Brasilia - Argentiina 16.10.2018, Etelä-Amerikan sankarit Saudi-Arabiassa

Brasilia ja Argentiina olivat vaisuja MM-Venäjällä, ja nyt pitäisi saada taas joukkue iskuun ja itseluottamus kohdilleen.
Brasilia - Argentiina
Lokakuu 16,2018
20:45

Euroopassa pelataan Kansojen liigaa, ja samaan aikaan Etelä-Amerikan ykkösmaat Brasilia ja Argentiina pelaavat treenimatsin. Vaikka kyseessä on harjoitusottelu, niin nämä kaksi maata ottavat ottelun kyllä melko vakavasti. Kumpikaan ei menestynyt Venäjän MM-kisoissa, kummallakin on näytön paikka.

Joukkueet ovat reissulla Lähi-Idässä, ottelu pelataan Saudi-Arabian Jeddassa. Ehkä peli on valmistautumista tuleviin MM-kisoihin Qatarissa, tai sitten joukkueet lähtivät reissuun rahan perässä. Öljysheikit tykkäävät huseerata huippufutiksen kanssa, ja tässä ottelussa on tähtiä kentällä.

Kumpikin joukkueista on MM-kisojen jälkeen pelannut kolme harjoitusottelua heikompiaan vastaan. Brassit ovat niputtaneet USA:n, El Salvadorin ja Saudi-Arabian yhteismaalein 9-0. Argentiina taas on voittanut Guatemalan 3-0 ja Irakin 4-0, Kolumbian kanssa se pelasi maalittoman tasurin. Ehkäpä joukkueet ovat tarvinneet heikompia vastuksia ja voittoja saadakseen itseluottamuksensa taas takaisin.

Argentiina voitti joukkueiden edellisen ottelun 1-0. Peli pelattiin kesäkuussa 2017 Melbournessa, ja voittomaalin teki Mercado. Ennen tätä ottelua brasseilla oli viiden tappiottoman Argentiina-pelin putki, ja näistä se oli voittanu kolme ja pelannut kaksi tasan.

Brasilia putosi MM-kisoissa neljännesfinaaleissa Belgialle. Brassit lähtivät turnaukseen suurimpana suosikkina, joten kyllä sen turnee oli pettymys. Supertähti Neymar ei koskaan päässyt dominoimaan otteluita, hänen muistetaan Venäjän kisoista lähinnä kovana nurmella kieriskelijänä.

Brasilian päävalmentaja Tito sai pitää hommansa MM-kisojen jälkeen, ja siihen varmaan vaikutti se, että Titon valmennuksessa Brasilia oli karsinnoissa suorastaan ylivoimainen. Matka Atlantin yli sitten hieman vei tehoja. Belgia-tappio MM-kisoisa oli Brasilian ainoa viimeisissä 19 ottelussa.

Brasilialla on matkassa vahva joukkue. Neymar on mukana, samaten Coutinho ja Gabriel Jesus. Poissaolojakin on paljon, kuten puolustuksen Alves, Fagner, Thiago Silva ja Marcelo sekä vielä Fernandinho, Paulinho, Willian ja Douglas Costa. Brasilian penkiltä kyllä löytyy taitavia pelaajia, joten sillä on varmasti vahva ryhmä avauksessa.

MM-kisoissa Argentiina oli jotakuinkin sekaisin. Pelaajat lakkoilivat ja päävalmentaja Sampaoli oli pulassa. Nyt Argentiinaa johtaa Scaloni, ja hän on tuonut mukaan uusia pelaajia. Nyt joukkueesta puuttuvat suurimmat tähdet, poissa ovat niin Messi, Higuain, Aguero, Pavon kuin Di Mariakin. Ykkösnimet avauksessa ovat Serie A:n tähdet Dybala sekä Icardi. Scaloni kasaa oman näköistä joukkuettaan, ja prosessi vienee aikansa. Messin kiinnostusta pelata enää maajoukkueessa on kyseenalaistettu, mutta se jää nähtäväksi, että vieläkö hän joskus on mukana.

Brasilian mahdollinen avaus: Alisson – Danilo, Marquinhos, Miranda, Filipe Luis – Fred, Casemiro, Coutinho – Lucas, Jesus, Neymar

Argentiinan mahdollinen avaus: Armani – Bustos, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Lo Celso, Paredes – Salvio, Dybala, Meza – Icardi

 

Vetomarkkina on noteerannut kokoonpanouutiset, Brasilia on suursuosikki. Unibetilla brassien voitosta annetaan kertoimeksi vain 1.67. Se ei peliin riitä. Paras veto on Argentiina +0.5 Unibetin kertoimella 2.33. Joukkueiden ero ei ole missään nimessä niin suuri kuin kertoimet väittävät.

Aseta vetosi