Brasilia - Belgia 6.7.2018 | vedonlyöntivinkit, kertoimet ja ennakko | Jalkapallon MM

Brasilia on kontrolloinut kaikkia MM-otteluitaan, kun muut maat ovat silloin tällöin olleet tiukassakin paikassa. Belgia oli pahassa pulassa edellisellä kierroksella Japania vastaan.
Brasilia - Belgia
Heinäkuu 06,2018
21:00

Brasilia pudotti edellisellä kierroksella Meksikon hallitusti 2-0. Brasilian puolustus on ollut jo pitemmän aikaa erinomainen. Se on päästänyt turnauksessa tähän mennessä vasta yhden maalin, ja kaiken kaikkiaan viimeisissä 15 ottelussaan brassit ovat päästäneet kolme maalia.

Belgia eteni jatkoon kaikkea muuta kuin varmasti. Se oli Japania vastaan jo 0-2 -tappiolla, kun parikymmentä minuuttia oli jäljellä. Voittomaali tuli vasta ottelun viimeisestä hyökkäyksestä, vaihtomiehenä peliin tullut Chadli laittoi viimeisen pallon maaliin.

Belgia näytti Japania vastaan toisen puoliajan ensimmäiset reilut parikymmentä minuuttia voimattomalta ja jo epätoivoiselta. Maalla on nyt joukkueen runkona oma kultainen sukupolvensa, ja se oli pilaamassa loistavaa mahdollisuuttaan selvää altavastaajaa vastaan.

Belgia toki sai painostettua Japania, mutta lähemmäs se ei päässyt kuin Eden Hazardin osuma maalipuihin tunnin kohdalla.

Ratkaiseva muutos otteluun tuli, kun Belgian manageri Roberto Martinez laittoin kentälle kookkaat Marouane Fellainin ja Nacer Chadlin pienempikokoisia japanilaisia vastaan. Tämä toimi. Jan Vertonghen kavensi komealla puskulla paristakymmenestä metristä maalivahdin yli. Fellaini tasoitti ottelun Hazardin keskityksestä.

Belgian joukkueella on nyt selvästi parempi pelinjohto kuin aikaisemmissa suurturnauksissa. Manageri Martinez saa joukkueesta kaiken irti, kun aiemmissa turnauksissa kultainen sukupolvi oli alisuorittaja. Jää nähtäväksi tuoko Martinez sitten vielä parempaa tulosta kuin aiemmat joukkueet. Belgia pelaa nyt kolmatta kertaa suurturnauksen neljännesfinaaleissa.

Belgian voittomaali oli oppikirjamainen vastahyökkäys. Japani kyllä epäonnistui pahasti, kun se pelin viime minuutilla päästi vastustajan nopeaan vastaiskuun, eikä keskittynyt puolustamaan odottaen jatkoaikaa.

Brasilia on ollut kisojen varmin ja tasaisin joukkue. Samalla siitä on kyllä tullut jonkinlainen naurunaihe, kun joukkueen supertähti Neymar ylinäyttelee loukkaantumisensa. Pienikin kolhu saa Neymarin kierimään ja huutamaan kuin hänelle tehtäisiin amputaatiota ilman puudutusta.

Meksiko on hyvä joukkue, mutta silti Brasilia piti edellisen kierroksen ottelun hyvin kontrollissa. Ensimmäinen puoliaika pelattiin maalittomana. Toisen aluksi Neymar teki johtomaalin, ja aivan puoliajan lopulla Firmino varmisti homman tekemällä loppulukemat. Meksiko piti ottelussa palloa enemmän kuin Brasilia, mutta laukaukset brassit voittivat 21-13.

Tässä vaiheessa turnausta joukkueilla alkaa jo olla kokoonpanohuolia. Brasilian keskikentän pohjan Casemiro on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Marcelo oli oikean puolustajan paikalta sivussa Meksiko-ottelussa, ja hänen pelaamisensa Belgiaa vastaan on aivan viime hetken päätös. Marcelo on kärsinyt selkäkrampeista. Casemiron tilalle tullee Fernandinho, Meksiko-ottelussa Marceloa paikkasi Filipe Luis. Brasilian ryhmä on niin tasokas, että vaihdot eivät sitä juurikaan heikennä.

Gabriel Jesus on ollut tähän mennessä vaisu, ja hän saattaa joutua sivuun, jolloin Firmino tulisi avaukseen.

Neymar ja Coutinho ovat vain yhden varoituksen päässä pelikiellosta.

Belgian avainpelaajat ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin brassit, sillä manageri Martinez huilautti ykkösketjua viimeisessä lohko-ottelussa Englantia vastaan. Joukkueen puolustus oli Japania vastaan haavoittuva, ja tähän voi tulla muutos. Japani-ottelussa Belgian kolmen topparin puolustuslinja oli Alderweireld-Kompany-Vertonghen. Carrasco oli heikko viime ottelussa, ehkä Januzaj tulee hänen tilalleen.

Brasilian mahdollinen avaus: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Fernandinho, Coutinho – Willian, Neymar, Firmino

Belgian mahdollinen avaus: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Hazard – Lukaku

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.15 – 3.50 – 3.65, Brasilia on suosikki. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.85, ja sen voi pienellä pelata. Brasilia on hyvin organisoitu joukkue, joka ei ole puolustuspäässä juuri koskaan sekaisin. Ja jos se johtaa ottelua, niin Belgian on hankala tasoittaa, brassien pallokontrolli on huippuluokkaa. Palloa ei juuri anneta pois.

Aseta vetosi