Brasilia - Costa Rica pe 22.6.2018, Nappaako suursuosikki selkeän voiton?

Avauskierroksella Brasilia jäi Sveitsin kanssa 1-1 -tasapeliin. Costa Rica hävisi Serbialle niukasti 0-1. Joukkueet ovat kohdanneet useasti aiemminkin ja ottelut ovat päättyneet yhtä lukuun ottamatta jokaisella kerralla keltapaitojen voittoon. Viimeisin kohtaaminen päättyi kylläkin vain maalein 1-0 MM-kisojen voittajaehdokkaalle, vaikka he hallitsivatkin peliä selkeällä tavalla. Jälleen kerran edellisten MM-kisojen isäntämaa lähtee otteluun valtavana ennakkosuosikkina. Muu lopputulos kuin voittaminen olisi valtava shokki.
Brasilia - Costa Rica Jalkapallon MM-kisat 22.6.2018
Brasilia - Costa Rica
Kesäkuu 22,2018
15:00

Brasilia

Brasilian olisi voitettava Costa Rica, jos se haluaa voittaa lohkon. Tosin tärkeämpää on saada pelikuntoon. Sveitsiä vastaan brassit alisuorittivat. Homma on hyvin kasassa,mutta tulosta ei tahtonut tulla. Brassilehdistö syytti ottelun jälkeen Neymaria yksinyrittämisestä.

Brasilia loi Sveitsi ottelussa tilastojen mukaan 21 maalipaikkaa, ja se piti palloa huomattavasti enemmän. Jonkinlainen jumi joukkueella kuitenkin oli, eikä maaleja tullut kuin yksi Coutinhon unelmalaukauksesta.

Sveitsi kohteli Neymaria kaltoinottelussa, ja tämä kyllä nousi esille kommenteissa ottelun jälkeen Sveitsiläiset rikkoivat Neymaria pelissä kymmenen kertaa, Valon Behrami kulki koko ottelun aivan PSG:n supertähden kyljessä. Costa Rica tehnee tänään jotain samaa, Neymar tuskin saa yhtään ylimääräistä tilaa.

Neymar on nyt jäänyt pois kaksista Brasilian viime harjoituksesta. Joko hänellä on jotain oikeaa vaivaa, tai sitten poisjääminen on vain varotoimi. Neymarin puuttuminen ei ole mitenkään ratkaisevaa brassien kannalta, joukkueessa on huimasti enemmän taitoa kuin Costa Rican ryhmässä.

Brassien valmentaja Tite saattaa tehdä jotain muutoksia avauskokoonpanoon. Nuori kärkimies Gabriel Silva oli aikalailla unessa Sveitsiä vastaan, ja Liverpoolin Firmino saattaa ottaa hänen paikkansa. Puolustusryhmä brasseilla on varmaan sama kuin avausottelussa, mutta keskikentälle saattaa hyvinkin tulla Fernandinho Casemiron tilalle.

Hyvällä syyllä Brasiliaa voidaan kutsua MM-kisojen kuninkaaksi, sillä se on ainoana maana voittanut mestaruuden viidesti ja ollut mukana jokaisissa MM-kisoissa. Tämän lisäksi joukkue on voittanut kaksi hopeaa ja kaksi pronssia, mikä tekee siitä MM-kisojen menestyneimmän maan. Viimeisissä vuoden 2014 kotikisoissaan keltapaidat kokivat kuitenkin valtavan pettymyksen jääden neljänneksi. Semifinaalitappio Saksalle koetteli koko maata pitkään, ja miehistö haluaisikin saada samasta maasta revanssin.

Brasilian joukkue videolla:

Costa Rica

Costa Rica oli suurimman osan Serbia-ottelusta altavastaajana, mutta silti se päästi vain yhden maalin. Joukkue oli onnekas, että se hävisi vain komealla Aleksandr Kolarovin osumalla, useampikin olisi voinut mennä Costa Rican verkkoon.

Neljä vuotta sitten Brasilian kisoissa Costa Rica meni lohkostaan komeasti jatkoon, mutta nyt ei näytä samalta. Se oikeastaan tarvitsisi voiton brasseja vastaan, ja hankala nähdä sellaisen tapahtuvan.

Serbiaa vastaan Costa Rica oli tehoton, tuskin se saa enempää maalipaikkoja Brasiliaa vastaan mitä Serbiaa vastaan.

Costa Rican joukkue on koko MM-turnauksen toiseksi vanhin. Ehkä se on ikä, joka alkaa neljän vuoden takaisissa sankareissa näkyä. Harjoitusottelun mukaan lukien Costa Rica on nyt hävinnyt seitsemän ottelua viimeisistä yhdeksästä.

Costa Rican valmentaja Ramirez joutunee tekemään jonkinlaisia muutoksia avauskokoonpanoonsa, ja yksi vaihtoehto voisi olla Joel Campbellin tuominen takaisin avaukseen. Campbell voisi jotain elämää saada aikaan hyökkäyspäässä. Serbiaa vastaan hän pelasi puolisen tuntia, ja muutaman maalipaikan tapaisen Campbell sai aikaan.

Viimeisen puolen vuoden sisään Costa Rica on pitänyt pelivireensä yllä Brasilian tavoin neljän harjoitusottelunsa voimin. Niistä tuloksena oli yksi voitto ja kolme tappiota. Joukkue hävisi Espanjalle murskaavalla tavalla, mutta muut ottelut päättyivät vain yhden maalin erolla ja olivat muutenkin tilastollisesti hyvin tasaisia. Puolustuspelaaminen oli Espanja-ottelua lukuun ottamatta vahvalla tasolla, mutta pientenkin maalimäärien tekeminen tuotti usein liian suurta tuskaa.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Brasilia ja Costa Rica kohtaavat Pietarin stadionilla. Kamppailu lähtee käyntiin kello 15.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 68 000 ihmistä. Kisajärjestäjille yhtenä suurimpana ylpeydenaiheena piti toimia nimenomaan Pietariin rakennettu uusi stadion, mutta siitä on muodostunut lähes painajainen, sillä esteeksi ovat tulleet monet ongelmat.

E-LOHKON OTTELUT

OTTELUENNAKOT

AIKA

STADION

VEIKKAAMAAN
Costa Rica vs Serbia World Cup 2018

Costa Rica vs Serbia ennakko

17/06
15:00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Switzerland World Cup 2018

Brasilia vs Sveitsi ennakko

17/06
21:00

Rostov Arena, Rostov-on-Don

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Costa Rica World Cup 2018

Brasilia vs Costa Rica ennakko

22/06
15:00

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Switzerland World Cup 2018

Serbia vs Sveitsi ennakko

22/06
21:00

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Brazil World Cup 2018

Serbia vs Brasilia ennakko

27/06
21:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Switzerland vs Costa Rica World Cup 2018

Sveitsi vs Costa Rica ennakko

27/06
21:00

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Edellisien MM-kisojen tapaan Yle omistaa edelleen lähetysoikeudet. Brasilian ja Costa Rican kamppailua pääsee jännittämään suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Osa otteluista on kuunneltavissa myös radiossa. Lisäksi liveseurannan kautta voi seurata kamppailuiden etenemistä. Vielä ei ole tietoa, että tuleeko Brasilian ja Costa Rican välienselvittelyyn mukaan studio-osuutta, mutta se selviää hieman myöhemmin. Voit katsoa peliä suomeksi ja ruotsiksi sekä usealla laitteella.

Näin pelataan

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.22 – 6.85 – 17.00, ja nämä ovat varmaan sen verran hyvin kohdallaan, että parempi etsiä pelattavaa muualta. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.10, ja kyllä sen voi pienellä pelata. Brassihyökkäys ei ollut sujuvaa Sveitsiä vastaan, ja toisaalta Costa Rica tuskin saa muutamaa maalipaikkaa enempää. Kaiken lisäksi kentälle ajettaneen costaricalaisten bussi maalin eteen.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt