Brasilia - Sveitsi su 17.6.2018, Turnauksen ykkössuosikki avaa urakkansa.

Jalkapallon MM-kisojen ohjelmassa seuraavaksi on Brasilian ja Sveitsin kohtaaminen. Vuoden 2002 maailmanmestari lähtee taistoon suursuosikkina, ja lohkossa miehistö on odotetusti selvästi vahvimmilla. Alppimaa taistelee todennäköisesti lohkon kakkossijasta yhdessä Serbian kanssa. Brasilia ja Sveitsi ovat toisilleen tuttuja vastustajia tältä vuosikymmeneltäkin, sillä joukkueet pelasivat vastakkain harjoitusottelussa vuonna 2013. Tuolloin punapaidat voittivat niukasti.
Brasilia - Sveitsi Jalkapallon MM-kisat 17.6.2018
Brasilia - Sveitsi
Kesäkuu 17,2018
21:00

Brasilia

Brasilia nappasi karsinnoissa lohkonsa ykköspaikan 41 pisteellä ennen toiseksi tullutta Uruguayta. Joukkueen puolustuspeli oli lohkonsa ylivoimaisesti timanttia, sillä vain 11 päästettyä maalia kertoo siitä omaa kieltään. Keltapaidat onnistuivat maalinteossa peräti 41 kertaa, ja varsinkin kotietu oli miehistöllä valtavan arvokas. Siellä voittoja tuli voittojen perään yhtä tasapeliä lukuun ottamatta. Kotonaan omissa verkot soivat ainostaan neljästi.

Kuluvan vuoden aikana Brasilia on pelannut muutaman harjoitusottelun. Niistä ensimmäinen päättyi selkeään voittoon Venäjästä, kun taas edellisessä taistossaan keltapaidat nappasivat niukan voiton Saksasta. Kuuteen viimeiseen otteluunsa mestarisuosikki on antanut vastustajilleen vain yhden maalin, ja alakerta on ollut vakuuttava erityisesti huippumaiden taistoissa.

Kuten odottaa sopiikin, Brasilia on ollut jalkapallon MM-kisojen menestynein maa. Miehistö on pelannut jokaisessa lopputurnauksessa, ja mestaruuksia heillä on kasassa viiden kappaleen verran. Valtavasta menestymisestä huolimatta keltapaidat kokivat vuonna 2014 pelatuissa kotikisoissaan historian kenties pahimman nöyryytyksen, kun Saksa murskasi heidät välierässä maalein 1-7. Isännät jäivät tuolloin lopulta ilman mitaleita.

Brasilian avauskokoonpano taitaa olla jo kaikkien tiedossa. Viimeistään silloin salaisuudet paljastuivat, kun Gabriel Jesuksen kaveri oli tweetannut brassien avauksen nimilistan koko maailmalle. Ja kova ryhmähän se on, ei ainuttakaan heikkoa kohtaa tällä kertaa. Yleensä Brasilian joukkueessa on ollut jotain hieman pielessä, joskus puolustus on ollut epävarma tai sitten kärkimies aivan eri tason pelimies kuin muut. Neljä vuotta sitten ainakin kärkimies Fred oli muita heikompi.

Nyt kentän joka osa-alueella Brasilia on täyttä rautaa, jopa maalivahti on maailman parhaimpia.

Brasilian ykkösveskari on AS Roman Alisson, Manchester Cityn Ederson joutuu olemaan kakkosmies. Puolustuslinja on Danilo, Marquinhos, Miranda ja Marcelo. Keskikenttä on Fernandinho, Casemiro ja Paulinho, kärkipää taas Coutinho, Neymar ja Gabriel Jesus. Brasilian menestys näissä kisossa on kiinni ainoastaan sen pelaajien pääkopasta.

Brasilian joukkue videolla:

Sveitsi

Sveitsi pelasi karsintojen B-lohkossa sijoittumalla toiseksi samalla pistemäärällä Portugalin kanssa. Ainoan häviönsäkin Sveitsi koki juuri hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Alppimaan hyökkäyspäässä parhaana maalintekijänä kunnostautui Haris Seferovic, joka onnistui maalinteossa neljästi. Nousukarsinnoissa Pohjois-Irlantia vastaan rangaistuspotkusta syntynyt Ricardo Rodriguezin osuma riitti lopulta viemään punapaidat MM-kisoihin.

Alkuvuoden aikana Sveitsi on ehtinyt pelaamaan muutaman harjoitusottelun. Niistä ensimmäinen päättyi alppimaan niukkaan voittoon Kreikan kustannuksella. Viimeisin taisto päättyi puolestaan murskavoittoon Panaman kustannuksella, mutta tuolloin vastustajan taso oli luvattoman heikko. Kaikkiaan neljässä edellisessä ottelussaan Sveitsi on pitänyt maalinsa puhtaana, ja niistä merkityksellimmät kamppailut olivat nousukarsinnoissa.

Sveitsin joukkueen kohdalla maassa on suuri puheenaihe joukkueen monikulttuurisuus. Joillekin sveitsiläisille on hankalaa se, että joukkueessa ei juurikaan ole syntyperäisiä monen polven sveitsiläisiä. Sommer ja Lichtsteiner ovat menneen maailman sveitsiläisiä nimiä joukkueen avauksessa, uussveitsiläisiä sitten taas ovat muun muassa Xhaka, Behrami, Mehmedi, Rodriguez ja Akanji.

Joukkueen avauksessa Sommer on takuuvarma ykkösveskari. Schär ja Rodriguez ovat myös varmasti puolustuksessa avauksessa, ja joko Djourou tai Akanji pelaa Schärin toppariparina. Keskikentän keskellä puolustuslinjan edessä luutii kaksikko Xhaka-Behrami. Keskikentän hyökkäävämmät pelaajat ovat Shaqiri, Dzemaili ja Zuber, kärkimies lienee Seferovic.

Brasseja vastaan Sveitsin osa taitaa jäädä tiukkaan puolustukseen ja vastaiskuihin. Shaqiri on sen verran taitava pelimies, että hän voi muutaman tiukan paikan brassipuolustukselle järjestää.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Brasilian ja Sveitsin kohtaaminen käydään Rostov stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 43 702 ihmistä.

Ottelun katsominen

Yle lähettää MM-kisoista jokaisen ottelun suorana lähetyksenä joko televisiossa tai Yle Areenan puolella. Osa kamppailuista lähetetään myös radiossa. Brasilian ja Sveitsin kohtaamista pääsee siis jännittämään suorana lähetyksenä, ja todennäköisesti otteluun liitetään mukaan myös studio-osuudet. Ne selviävät vasta lähempänä turnauksen alkua. Lähetyksiä voi katsoa useammalla laitteella ja suomen ohella ruotsiksi.

Näin pelataan

Ennusmerkkien valossa Sveitsi joutuu pahimpaan mahdolliseen testiin. Vaikka turnauksen alussa yllätysmahdollisuudet ovat toki normaalia hieman suuremmat, Brasilian jääminen edes tasapeliin olisi suuri yllätys. Keltapaidat pitävät palloa suuren osan ajasta, ja alppimaan mahdollisuudet lepäävät puolustuspelaamisensa täydellisessä onnistumisessa ja vastaiskupaikkojensa tehokkaassa hyödyntämisessä. Mikäli punapaidat haluavat elätellä realistisia yllätystoiveita, avauspuoliajan aikana suursuosikki ei saa päästä kuin korkeintaan maalin johtoasemaan. Pidemmittä puheitta vuoden 2002 maailmanmestari nappaa rutiinivoiton. Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.42 – 4.85 – 8.70, ja nämä lukemat lienevät kohdallaan. Otteluun odotetaan useampi maali, mutta ei tästä välttämättä mitään maalijuhlaa tule. Brasilia on tasapainoinen joukkue, ja kyllä Sveitsikin osaa puolustaa. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.98, ja sen voi hyvinkin pelata.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt