Brighton - Liverpool 12.1.2019, palaako Pool voittajaksi?

Manager Jurgen Klopp antoi kolmikolle Salah- Mane-Firmino huilivuoron FA Cupin ottelussa Wolverhamptonia vastaan. Nyt on nopeita ja tuoreita jalkoja kentällä.
Brighton - Liverpool
tammikuu 12,2019
17:00

Liverpoolin olisi pidettävä jalka kaasulla, ettei kovassa kunnossa oleva Manchester City pääse ottamaan Poolin etumatkaa liigakärjessä kiinni. Vierasottelu Brightonin kentällä ei missään nimessä ole pelkkä läpihuutojuttu, kotijoukkue kaikki turneet mukaan lukien neljän tappiottoman ottelun putkessa. Liverpool taas on hävinnyt kaksi viimeistä lukemin 1-2, ensin liigassa Manchester Citylle ja perään cupissa Wolvesille.

Tappio Manchester Citylle oli Liverpoolin kauden ensimmäinen häviö. Poolilla oli alla 21 ottelun tappioton liigaputki. Putoaminen FA Cupistakaan ei ollut Liverpoolille aivan pikku juttu. Manageri Jurgen Klopp ei ole Poolin kanssa voittanut vielä ainuttakaan pokaalia. FA Cupista putoamisessa on hopeareunus, tiukkaa otteluohjelmaan tulee sinne tänne nyt pieniä hengähdystaukoja.

Vaikka Kloppin asema Liverpoolissa on raudan luja, niin kyllä pikku hiljaa joukkueen pitäisi päästä nostelemaan kannuja. Mitä järkeä sitä muuten on rakentaa yksi nykyfutiksen parhaista joukkueista?

Valioliiga on vielä täysin Liverpoolin omissa käsissä. Sen ero Cityyn on vieläkin neljä pistettä, mutta lipsahduksia tämäkään ero ei anna anteeksi. Nyt Poolilla olisi mainio paikka ottaa taas etumatkaa Cityyn, tai ainakin pitää se pitkään samana. Liverpoolin seuraava ottelu top 6 -joukkuetta vastaan on vasta helmikuun lopulla, kun se matkaa Manchester Unitedin Old Traffordille.

Jonkin verran Jurgen Kloppilla on huolia joukkueen puolustuksesta. Lovren, Gomez ja Matip ovat sivussa, mutta se on Kloppille helpottava tieto, että erinomainen van Dijk on pelikunnossa.

Wolvesia vastaan Pool oli kovasti varamiehinen, ja nyt varmasti tuon ottelun huilanneet Alexander-Arnold, Robertson, Firmino, Mane ja Salah ovat avauksessa.

Brightonin meno Valioliigassa on tällä kaudella ollut jossain määrin huteraa, mutta kyllä se lopulta on hommat hoitanut. Sillä on ollut yksi viiden ja yksi kolmen voitottoman ottelun putki, mutta silti joukkue on kymmenen pistettä putoamisrajan yläpuolella.

Joulun alla Brighton hävisi Bournemouthille vieraissa 0-2, ja se oli joukkueelle viides tappio kahdeksaan otteluun. Tämän jälkeen Brighton ryhdistäytyi ja otti kolmesta seuraavasta kovasta ottelusta viisi pistettä, vastassa olivat Arsenal, Everton ja Hammers. West Hamia vastaan vierassa Brighton oli jo 2-0 -johdossa, mutta jäi kuitenkin 2-2 -tasapeliin. Cup -kierroksella viime viikonloppuna Brighton voitti vieraissa Bournemouthin 3-1.

Brightonin poissaolijat ovat Bernardo ja Jose Izquierdo, jotka ovat loukkaantuneita, sekä Mathew Ryan ja Alireza Jahanbakhsh, jotka ovat parhaillaan maajoukkuehommissa Aasian mestaruusturnauksessa.

Brighton & Hove Albion possible starting lineup: Button; Montoya, Dunk, Duffy, Bong; March, Stephens, Gross, Propper, Locadia; Murray

Liverpool possible starting lineup: Alisson; Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum; Shaqiri, Firmino, Mane; Salah

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 10.00 – 5.60 – 1.34, eikä näistä oikein saa pelattavaa. Poolin kerroin on liian pieni, mutta ei levännyttä Liverpoolia vastaan pelaaminenkaan houkuttele. Firmino, Mane ja Salah huilasivat cup-kierroksella, ja pelkästään tästä syystä betsiksi voi laittaa yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.75.

Aseta vetosi