Brighton - Manchester City 12.5.2019, Cityn nostaa pokaalia Brightonissa

Manchester City on voitolla varma mestari. Cityllä on nyt Valioliigassa alla 13 voiton putki. Brighton varmisti viime kierroksella sarjapaikan säilymisen.
Brighton - Manchester City
May 12,2019
17:00

Voitolla Manchester City on varma mestari. Brightonilta putosi iso kivi rinnan päältä viime kierroksella, kun sarjapaikka varmistui.

Manchester Cityn kausi on hyvin lähellä kruunua, mutta samalla myös täydellinen katastrofi on mahdollinen. Jos City ei voita Valioliigaa, niin se yhdessä Mestareiden liigan pettymyksen kanssa summaisi kauden arvosanan surkeaksi.

Joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet triplaan, mutta siitäkin jää hieman halju maku, kun se kaikista suurin, eli Mestareiden liiga jäi taas voittamatta.

Pep Guardiolan managerikaudella City on satsannut uusiin pelaajiin sen verran paljon, että materiaalipuolella joukkue on Euroopan ehdotonta eliittiä. Sitä se on myös kentällä, mutta sen verran pienet marginaalit huippufutiksessa, että Tottenham pääsi pudottamaan joukkueen Cityn Mestareiden liigasta.

Kompanyn komea kuti

Edellisellä Valioliiga-kierroksella City oli jo melkein pulassa kotona Etihadilla Leicesterin kanssa, mutta toisen jakson puolivälin paikkeilla toppari Vincent Kompanyn hirmukuti toi kotivoiton. Leicester -voiton jälkeen Cityllä on nyt alla kuuden voiton putki.

Vaikka voittoputki on komea, niin hyökkäyspäässä City on yllättäen hieman takellellut. Neljässä viime ottelussa se on tehnyt viisi maalia, ja tämä on Citylle vähän.

Kevin De Bruyne on jälleen pelikunnossa takareisivamman jälkeen, mutta tuskin hän vielä avauksessa on. Fernandinho on ottelusta sivussa, samaten kuin Mendy.

Brightonin kausi on ollut kehno, selvä pettymys melko hyvän viime kauden jälkeen. Joukkue oli loppukaudesta surkeassa kunnossa. Se on viimeksi voittanut liigaottelun maaliskuun alkupuollella. Tämän jälkeen Brighton pelasi kahdeksan kertaa Valioliigassa voittamatta kertaakaan. Kotitappio Cardiffille 0-2 huhtikuun puolivälissä oli jo huolestuttava häviö, mutta ei Cardiff sitten pystynyt nousemaan rinnalle ja ohi.

Brightonin tappio Tottenhamille Lontoossa 0-1 huhtikuussa oli niukka, Spurs teki voittomaalin vasta pari minuuttia ennen loppua.

Viimeisistä neljästä Brighton pelasi kolme tasan ja näillä pisteillä se on jo paikkansa ensi kauden liigaan varmistanut.

Maalinteko on ollut Brightonin suurin ongelma. Se on tehnyt vain yhden pelitilannemaalin sitten maaliskuun yhdeksännen, jolloin se voitti Crystal Palacen vieraissa 2-1.

Joukkueen ykkäskärki Glenn Murray on tehnyt 12 Brightonin 34 maalista. Joukkue tarvitsisi kipeästi uutta kärkeä, Murray on syksyllä jo 36-vuotias.

Brightonin puolustaja Bruno on ilmoittanut, että hän lopettaa pelit sunnuntain ottelun jälkeen. Hughton saattaa antaa hänelle viimeiseen otteluun avauksen paikan. Propper ja Izquierdo ovat loukkaantuneina sivussa.

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan; Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo; Stephens, Bissouma; Knockaert, Gross, March; Murray

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko; Foden, Gundogan, D.Silva; B.Silva, Aguero, Sterling

 

Manchester Cityn loppukauden sävel on ollut varma puolustus, ja tarvittavat maalit. Maalijuhlaa City ei ole järjestänyt Valioliigassa sitten Chelsean pieksemisen helmikuussa. Alle 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.78, ja se kelpaa vetolapulle mielihyvin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä