Brighton - Manchester United 19.8.2018, riitoja ManU:ssa? Vai kaikki ok?

Onko Manchester Unitedin leirissä niin pahoja riitoja kuin lehdet väittävät? Onko Pogba taas vihoissaan? Vai onko kaikki ok, ja peli kulkee?
Brighton - Manchester United
Elokuu 19,2018
18:00

Manchester United aloitti kauden voittamalla Leicesterin kotona Old Traffordilla niukasti 2-1. Brighton taas hävisi omassa avauksessaan Watfordin kentällä 0-2.

ManU:sta on kesän aikana tehty tulevaa kriisijoukkuetta. Jo viime kausi oli jossain määrin epävarma, vaikka joukkue liigakakkoseksi tulikin. Manageri Mourinho on käyttänyt valtaisan rahanipun joukkueen kasaamiseksi, mutta silti välimatka paikallisvastus Cityyn on tuntuva. Ja nyt vielä Liverpool on nostettu rankkauksissa ManU:n yläpuolelle.

Harjoituskausikin meni ManU:lta hieman epävireisesti. Se tosin voitti Real Madridin, mutta neniin tuli Poolilta 1-4 ja Jose Mourinho antoi medialle ymmärtää, että ei mene hyvin.

Mourinhon mukaan suurin ongelma joukkueen kanssa kesällä oli se, että niin moni pelaaja oli MM-kisojen vuoksi pitkään lomalla tai muuten vain toipilaana. Tälläkin hetkellä ManU:lla on pitkä lista sairastuvalla olevia, poissaovat ainakin Matic, Rojo, Dalot, Valencia ja Herrera. Ja vielä ilmeisesti Lingard sekä Sanchez ovat sivussa Brighton -ottelusta.

Oma lukunsa vielä on englantilaisten lehtien jatkuvasti uutisoima Mourinhon ja tähtipelaaja Paul Pogban oletettu riita. Viime kaudella jo kaksikon välit olivat ilmeisen huonot, ja Pogba pelasi surkeasti. Kesän MM-kisoissa mies oli yks mestarijoukkue Ranskan ehdottomista avainpelaajista, ja Valioliigan avausottelussa Mourinho oli nostanut Pogban joukkueen kapteeniksi. Kesällä vielä sitkeästi huhuttiin Pogban haluavan jättää Old Trafford ja siirtyä Espanjan suurseuroihin.

Viime viikolla taas lehdissä kirjoitettiin, että Pogban ja Mourinhon riita olisi alkanut uudestaan. Mourinho on tosin sanonut, että hän on juuri nyt erittäin tyytyväinen Pogbaan. Ainakin ManU:sta brittitablodit saavat nykyään irti enemmän juttuja kuin mistään muusta seurasa.

Kotiottelut olivat viime kaudella Brightonin sarjassasäilymiselle tärkeitä, ja varmaan tilanne on sama tälläkin kaudella. Viime vuonna Chris Hughtonin valmentama ryhmä oliValioliigan kahdeksanneksi paras kotijoukkue. Se hävisi vain neljä ottelu omalla stadionilla, ja voitti seitsemän. Manchester Unitedkin meni viime kaudella Brightonissa nurin 1-0. ManU -voitto kauden loppupuolella oli Brightonille tärkeä sarjapaikan kannalta.

Nyt asetelma on hieman eri. Kauden alla ManU on varmaan vaarallisempi kuin viime kauden lopulla, kun liigavoitto oli jo karannut. United on varmasti aktiivisempi ja halukkaampi, Brighton tulee olemaan tiukemmassa paikassa. Viime toukokuun ottelussakin United voitti pallonhallinnan 68-32, ja siihen suuntaan tämäkin ottelu varmasti menee.

Brighton varmasti muuttaa avauskokoonpanoaan viime viikosta. Manageri Hughton oli ottelun jälkeen melko pettynyt joukkueeseensa. Brighton hävisi Watfordille laukaukset 19-6, kyllä joukkueen pitäisi saada enemmän aikaan.

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Montoya, Duffy, Dunk, Bernardo – Propper, Bissouma – Jahanbakhsh, Gross,March – Murray

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: de Gea – Young, Bailly, Lindelof, Shaw –Fred, Pereira, Pogba – Mata, Lukaku, Martial

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 5.15 – 3.45 – 1.84. Tässä vaiheessa kautta ManU on vaarallisempi kuin lukemat väittävät. Keskellä Mestareiden liigan otteluruuhkaa tai kauden lopulla tilanne olisi toinen, mutta nyt ManU on kyllä sopiva vetokohde. ManU kertoimella 1.84 kupongille.

Aseta vetosi