Brighton - Manchester United 4.5.2018, Brighton pelaa vielä sarjapaikasta

Brighton on muutamaa pistettä vajaa varmistanut sarjapaikan. ManU pelaa Valioliigan kakkostilasta, mutta FA Cupin finaali lienee sille loppukauden päätavoite.

Manchester United on varmistanut paikkansa ensi kauden Mestareiden liigaan. Sen loppuotteluiden tavoite on tulla Valioliigassa kakkoseksi, jos sillä nyt sen kummempa amerkitystä on.

Brighton voi vielä teoriassa pudota Championshipiin, mutta kyllä se aikamoisen yllätyksen vaatisi. Jos Brighton nappaa pisteen ManU:lta ja Southampton häviää viikonloppuna Evertonille, niin se olisi jo käytännössä maalierolla varma sarjapaikka Brightonille. Eli eiköhän Brighton lähde pistettä ottelusta hakemaan.

Brighton ja ManU ovat tällä kaudella pelanneet jo kahdesti vastakkain. Ensin marraskuussa United voitti omalla Old Traffordilla liigapelin 1-0 ja maaliskuussa myös Old Traffordille United voitti FA Cupin ottelun 2-0. Liigaottelussa ainoan maalin teki Brightonin Dunk omiin, cup-ottelussa Unitedin Matic ja Lukaku tekivät osumat.

Brightonilla loppuu vauhti

Joukkueiden kuntokäyrä on aivan eri kohdassa. United on voittanut kahdeksan peliä viimeisistä kymmenestä, tappiot tulivat Mestareiden liigassa Sevillalle ja yllättäen Valioliigassa sarjajumbo West Bromwichille. Muutama viikko sitten ManU voitti FA Cupin semifinaalissa Tottenhamin, ja finaalivoitto on varmasti Unitedin loppukauden päätavoite.

Brighton on pelannut seitsemän ottelun ilman voittoa. Siltä alkaa vauhti loppua, seura varmasti toivoo, että kausi loppuisi mahdollisimman pian.

ManU on voittanut kolme viimeistä vierasotteluaan Valioliigassa, ja näissä peleissä on tehty paljon maaleja. Se voitti Crystal Palacen ja mestari-Manchester Cityn 3-2 ja vielä Bournemouthin 2-0. Brighton on pelannut kaksi viimeistä kotiotteluaan 1-1, vastuksina olivat Huddersfield ja Tottenham.

Kohteliaisuuksia medialle

Kumpikin manageri oli ennen ottelua lehdistötilaisuudessa kovin kohtelias, ja se kertoo siitä, että ei tässä kumpikaan ole tiukassa paikassa.

Brightonin manageri Chris Hughton totesi, että Manchesterin joukkueet ovat aina kovia. Vaikka United ei nyt voitakaan liigaa, niin silti se saavuttaa paljon, ja joukkuella on Hughtonin mukaan vahva aura.

Unitedin Jose Mourinho totesi, että Hughton on ollut mainio manageri.

”Erittäin hyvä, erittän hyvästä loistavaan. Nyt heidän täytyy vain matemaattisesti varmistaa Valioliigan paikka ensi kaudeksi. Uskon, että Brighton pelaa liigaa ensi vuonnakin, ja se on hieno työ Chrisiltä. Ei se minua yllätä, koska he ovat näyttäneet tasonsa”, Mourinho sanoi.

Joukkueilla ei ole kovin hankala loukkaantumistilanne. Jotain Unitedin motivaatiosta kertoo se, että Mourinho ei aio ilmoituksensa mukaan peluuttaa Eric Baillya, koska hän haluaa antaa mahdollisuuden pelaajille, jotka saattavat päästä mukaan MM-kisoihin. Tämä tarkoittanee ainakin Jonesia ja Smallingia.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 4.95 – 3.75 -1.80, ja tämä taitaa olla kohdallaan. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi Unibetilla 1.84. Sen voi pelata pienellä, ottelusta saattaa tulla melko passiivinen. Toinen haluaa puolustaa pisteen ja toisen ajatukset ovat jo tyystin muualla.

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo – Gross – Murray

ManU:n mahdollinen avaus: de Gea – Valencia, Smalling, Lindelof, Young – Herrera, Matic, Pogba – Mata, Rashford, Sanchez

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 4.95 – 3.75 -1.80, ja tämä taitaa olla kohdallaan. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi Unibetilla 1.84. Sen voi pelata pienellä, ottelusta saattaa tulla melko passiivinen

Aseta vetosi