Brighton - Stoke 20.11.2017, nousija-Brighton pelaa hyvää kautta

Brightonin puolustus on hyvin organisoitu, ja sen varassa joukkue on tukevasti sarjataulukon puolivälin yläpuolella. Stoke taas on epätasainen.

Maanantai-illan Valioliiga-ottelussa Brighton isännöi Stokea. Kotijoukkue Brighton pelaa sarjanousijaksi ja pieneksi sellaiseksi hyvää kautta. Brighton on nyt sarjataulukossa sijalla yhdeksän, eikä se ole hävinnyt neljään otteluun. Kovin tulos tappiottomassa putkessa taitaa olla West Hamin upottaminen Lontoossa 3-0. Kotikentällään Brighton on pelannut kaksi viimeisintä tasan 1-1, ensin Evertonia vastaan ja sitten Southamptonia vastaan.

Stoke on sarjassa sijalla 15, ja sen ongelma on epätasaisuus. Viime kierroksella se pelasi tasan Leicesterin kanssa ja sitä ennen voitti Watfordin, tätä ennen Stoke oli hävinnyt kaksi peräkkäin. Stokella ei ole koko kaudelta kahta perättäistä voittoa. Kaksi ottelua perättäin ilman tappiota, eli nykyinen putki, on Stoken kovin jakso sitten kauden alun, jolloin se pelasi putkeen voiton ja kaksi tasapeliä.

Syys-lokakuussa Stoke sai muutamaan otteeseen todella pahasti neniinsä. Ensin se hävisi kotonaan Chelsealle 0-4 syyskuussa ja sitten lokakuussa Stoken puolustus joutui Manchester Cityn Etihad -stadionilla todelliseen myllytykseen. City teki kotonaan Stokea vastaan seitsemän maalia, ottelun lopputulos oli 7-2.

Viime kierroksilla Stokella on sitten ollut paljon paksumpi nahka ja jämäkämpi selkäranka. 1-0 -voitto Watfordin kentällä oli taistelutahdon osoitus, kuten myös Leicesteriä vastaan kaksi kertaa tasoihin nouseminen.

Shaqiri on irti

Mark Hughesin manageroima Stoke on hieman varovainen ryhmä. Se ei ole yrittänyt voittaa vastustajia pelaamalla avoimesti, mutta tähän saattaa tulla muutos. Hughes on vihjaillut, että sveitsiläinen Xherdan Shaqiri saisi vapaammat kädet kentällä.Shaqiri on loistavan lupaava pelaaja, joka ei koskaan ole aivan noussut tasolleen. Loukkaantumisetkin ovat vaivanneet taitavaa keskikenttäpelaajaa. Nyt Shaqirilla voisi olla paikka uran nostamiseksi. Ensin iso rooli Valioliigassa ja perään ensi kesän MM-kisat.

Brightonin vahvuus on todella hyvin organisoitu puolustus. Sen maalisuhde on 11-11, eli se on päästänyt selvästi vähemmän maaleja kuin esimerkiksi Liverpool ja Arsenal. Viime kaudellaloistavan puolustuksen varassa liigamestaruuden vienyt Chelseakin on päästänyt tällä kaudella vain yhden vähemmän kuin Brighton.

Brightonilla on menossa hyvä putki Valioliigassa. Viimeisistä kuudesta se on hävinnyt vain kerran, ja se oli vierasottelu Arsenalin Emirates -stadionilla.

Pieni panos kotijoukkueelle

Brighton on vetomarkkinoilla ottelun suosikki, mutta ei sen voittokerroin kovin matalalla ole. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.35 – 3.15 – 3.60. Näillä lukemilla vetomarkkina väittää, että Brighton ja Stoke olisivat aikalailla yhtä hyviä joukkueita, jos kotiedun ottaa pois. Melkein voisi sanoa, että Brighton on juuri nyt paremmin pelaava joukkue. Pieni veto kotijoukkueen puolesta sopii tälle illalle. Kahvirahat Brightonille Unibetin kertoimella 2.35.

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Bruno, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo – Gross – Murray

Stoken mahdollinen avaus: Grant – Zouma, Shawcross, Wimmer – Diouf, Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi – Choupo-Moting

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Bruno, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo – Gross – Murray Stoken mahdollinen avaus: Grant – Zouma, Shawcross, Wimmer – Diouf, Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi – Choupo-Moting

Aseta vetosi