Bristol City - Manchester City 23.1.2018, ottelun päässä Wembleyltä

Bristol City pelasi hyvän ottelun Manchesterissa Etihad -stadionilla. City voitti pelin vasta Sergio Agueron yliaikamaalilla.

Englannin Liigacupissa, eli Carabao Cupissa, pelataan välierien toista osaa. Bristol Cityllä on vielä aivan hyvät mahdollisuudet finaaliin, vaikka vastassa onkin valtakunnan ykkösjoukkue Manchester City. Ensimmäinen osaottelu Cityn Etihad -stadionilla päättyi 2-1, Bristol City onnistui arvokkaan vierasmaalin teossa. Tänään pelataan Bristolissa Ashton Gate -stadionilla.

Manchester City oli ensimmäisessä osaottelussa hyvällä kokoonpanolla. Mukana olivat supertähdet De Bruynesta Sterlingiin ja Saneen, Aguero tuli vaihdosta kentälle. Ottelu oli tiukka, Aguero teki voittomaalin vasta yliajalla. Tilastojen puolella City toki hallitsi ottelua. Se laukoi peräti 26 kertaa, kun bristolilaiset laukoivat kahdeksan kertaa.

Manchester City pelaa erinomaista kautta, mutta sen puolustus ei ole aivan Englannin ykköstasoa. Cityn suunnitelma tuntuu olevan se, että maaleja tehdään aina enemmän kuin vastustaja. Viimeiset neljä voittoaan City on ottanut pelaamatta nollapeliä. Se hävisi ensimmäisen Valioliiga-ottelunsa Liverpoolin Anfieldilla viikko sitten, ja tuossa pelissä tehdään-yksi-enemmän-kuin-toinen -taktiikka ei onnistunut, Pool teki itse neljä. Viimeisistä 20 voitto-ottelustaan vain 14 pelissä City on pitänyt maalin puhtaana.

Manchester City palasi viime viikonloppuna nopeasti voittokantaan. Newcastle meni nurin Etihadilla 3-1, Aguero paukutteli hattutempun.

Bristol City alamaissa

Juuri tällä hetkellä Man City vaikuttaa huiman ylivoimaiselta Bristol City vastaan. Bristolilaiset ovat valahtaneet todella heikkoon jaksoon. Viimeisistä kuudesta ottelustan se on hävinnyt viisi, viime viikonloppuna joukkue sai nitkuteltua maalittoman tasurin vieraissa Derbyä vastaan. Kehnosta jaksosta huolimatta Bristol City on edelleen mukana Valioliigan nousutaistossa. Se on nyt Championshipin sarjataulukon viides.

Liigacup ei varsinaisesti ole kummallekaan erityisen tärkeä turnaus, mutta kun ollaan yhden ottelun päässä Wembleyn finaalista, niin kyllä joukkueet ovat tosimielellä tänään kentällä. Liigacup ja valtakunnan ykkösseura selvästi sytyttävät bristolilaiset, joukkueen ottelu Etihad -stadionilla oli siltä parasta peliä viime aikoina. Bristol Cityn hyökkäys on ollut Liigacupissa hyvässä iskussa. Se teki vähintään kaksi maalia voitto-otteluissa Valioliigan Manchester Unitedia, Crystal Palacea, Stokea ja Watfordia vastaan.

Joukkueilla ei ole uusia loukkaantumisia. Kentällä saattavat hyvinkin olla aivan samat avaukset kuin ensimmäisessä osaottelussa. Bristol City teki vierasmaalin, joten tuskin Manchester City lähtee nolla-nollaa pelaamaan. Ei sellainen lähestymistapa muutenkaan oikein kuulu Pep Guardiolan työkalupakkiin.

Betsson antaa kertoimen 2.14 sille, että ottelussa tulee yli 3.5 maalia. Sen voi pienellä kokeilla, kotijoukkue painaa lujaa päälle, jos se jää tappiolle. Sellainen on kyllä Manchester Cityn hyökkäyspäätä vastaan riskialtista pelaamista.

Bristol Cityn mahdollinen avaus: Steele – Wright, Flint, Magnusson, Bryan – Brownhill, Smith, Pack – Paterson, Reid, Diedhiou

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Bravo – Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko – de Bruyne, Fernandinho, Gundogan – Sterling, Aguero, Sane

Betsson antaa kertoimen 2.14 sille, että ottelussa tulee yli 3.5 maalia. Sen voi pienellä kokeilla, kotijoukkue painaa lujaa päälle, jos se jää tappiolle. Sellainen on kyllä Manchester Cityn hyökkäyspäätä vastaan riskialtista pelaamista.

Aseta vetosi