Brooklyn Nets - Chicago Bulls 10.4.2018, kaksi ottelua jäljellä

Pari ottelua vielä ja sitten Chicagon hankala kausi on ohi. Lauri Markkanen on ollut yksi Chicagon joukkueen ehdottomia valopilkkuja, tulevaisuuden tähti.

Chicago Bullsilla on vielä kaksi ottelua jäljellä NBA:n runkosarjassa, ja näyttää siltä, että Lauri Markkanen istuu jäljellä olevan kauden siviilivaatteissa katsomossa. Markkanen ei ollut kentällä, kun Bulls hävisi viikonloppuna Brooklynille. Markkasen sivussaolo on yhtä paljon sitä, että Bulls haluaa hävitä saadakseen paremman draft -vuoron kuin sitä, että Markkasella on ollut selkävaivoja, eikä joukkue halua riskeerata tulevaisuuden runkopelaajaansa.

Markkanen on ollut hyvä niissä otteluissa, joita hän on viime kierroksilla pelannut. Viimeisissä kolmessa pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt keskimäärin yli 22 pistettä per peli. Maaliskuussa Markkanen on kuitenkin istunut katsomossa kahdeksan pelin ajan. Bullsin kaksi muuta tulevaisuuden kaavailtua runkopelaajaa Kris Dunn ja Zach LaVine ovat olleet poissa peleistä paljon enemmän.

Tähtipelaajien ollessa sivussa, muut ovat saaneet mahdollisuutensa. Yksi Chicagon loppukauden onnistujista on ollut Sean Kilpatrick, joka teki viime ottelussa Brooklyniä vastaan 20 pistettä. Kilpatrick aloitti kauden Brooklynin joukkueessa, ja nyt hän pelaa jo viidennen kerran Brooklynia vastaan. Kilpatrick pelasi kahtena viime kautena melko mukavasti Netsin joukkueessa, pistekeskiarvo oli yli 13, mutta tämän jälkeen hänestä on tullut ”journeyman”. Bulls on Kilpatrickille jo neljäs joukkue kuluvalla kaudella.

B-miehet ottaneet voittoja

Chicago on hieman epäonnistunut loppukauden ”tankkauksessa”. Se on voittanut otteluita, vaikka kentällä on ollut lähinnä b-luokan pelaajia. Päävalmentaja Fred Hoiberg luo voittamisen halua, vaikka aivan varmasti hänkin tekee sen minkä voi ja kehtaa, että Bulls häviäisi kauden loput pelit.

”Yritämme pelata kovalla tasolla. Tiedän, että kaverit pelaavat kovaa ja intohimoisesti. Se on se, mitä nyt pyydämme joukkueelta. He pelaavat voittaakseen”, Hoiberg lateli lehdille latteuksia.

Brooklyn Netsin voittosuhde on yhtä huono kuin Bullsillakin 27-53. Se on nyt kahden voiton putkessa, ja viime ottelussa Chicagoa vastaan joukkue pelasi ennätystahtiin. Brooklyn heitti Bullsin kotikentällä 24 kolmosta ja se on seuraennätys. Kauden ajalta Nets on heittänyt reilut 35 kolmosen yritystä per ottelu, ja näistä on mennyt sisään hieman yli 35 prosenttia. Chicagossa onnistumisprosentti ja yritysten määrä nousivat komeasti, Nets heitti kaaren takaa peräti 55 kertaa. Tuloksena oli selvä 124 – 96 -voitto. Netsin 24 kolmosta on vain yksi vähemmän kuin koko NBA:n ennätys, jonka teki viime kaudella Cleveland. Lukemista voi ymmärtää, että Brooklynin peli Chicagossa oli jotain sellaista, jota se ei usein pysty toistamaan.

Vetomarkkina kyllä on sitä mieltä, että Brooklyn on ottelussa selvä suosikki. Betssonilla joukkueen voittokerroin on vain 1.29. Tasoitus on 7.4 pistettä, ja sillä lukemalla on syytä pelata Bullsia. Nets ei heitä jälleen yli 20 kolmista sisään, ja peli tasoittuu. Bulls +7.5 Betssonin kertoimella 1.89 on kelpo veto.

Brooklynin mahdollinen avaus: Crabbe, Russell, Allen, Harris, Hollis-Jefferson

Chicagon mahdollinen avaus: Nwaba, Payne, Felicio, Portis, Holiday

Tässä muutama kori joukkueiden edellisestä kohtaamisesta:

Bulls +7.5 Betssonin kertoimella 1.89 on kelpo veto.

Aseta vetosi