Bundesliiga: Dortmund - Bayern Munchen 26.5.2020 klo 19.30

Der Klassiker. Ottelu, jossa on tällä kerralla panosta. Jos Bayern Munchen voittaa, niin Bundesliigan mestaruus on taas sen.
Dortmund - Bayern Munchen
May 26,2020
19:30

Bundesliiga Dortmund – Bayern Munchen

Signal Iduna Park, Dortmund, Saksa

Pitkävetokertoimet (Unibet) 3.75 – 4.25 – 1.82

Stream: Unibet | 19.30

Bundesliigan kausi aikalailla huipentuu kauden toiseen Der Klassikeriin, eli Dortmundin ja Bayern Munchenin väliseen otteluun. Bayern on nyt sarjakärjessä edelleen neljä pistettä Dortmundia edellä.

Kumpikin joukkueista on voittanut molemmat ottelut koronatauon jälkeen. Dortmund voitti ensin kotonaan Schalken 4-0 ja sitten perään vieraissa Wolsburgin 2-0. Bayern voitti heti tauon jälkeen Berliinissä Union Berlinin 2-0 ja viimeksi kotonaan Eintracht Frankfurtin 5-2.

Jos Bayern nyt voittaa Dortmundissa, niin Bundesliigan mestaruus alkaa olla jo selvä. Jos Dortmund voittaa, niin Munchenissä alkaa hieman ote puristaa mailaa. Tasuri olisi Dortmundille liian vähän, Bayern tuskin häviää kahdesti Der Klassikerin jälkeen.

Kumpikin joukkueista on jo pitkään ollut hyvässä kunnossa. Lucien Favren valmentama Dortmund on nyt voittanut kuusi viimeistä liigamatsiaa. Bayernin saldo tämän vuoden puolella kaikki turneet mukaan lukien on murskaava 12-1-0, ja siinä on mukana myös Mestareiden liigan pudotuspeli Lontoossa Chelseaa vastaan.

Bayern on hallinnut

Vaikka Dortmund on selkeästi saksalainen suurjoukkue, niin sen verran ylivoimainen on Bayern viime vuosina ollut, että Dortmund on viimeksi päässyt voittamaan mestaruuden keväällä 2012.

Kaksi viimeistä Bundesliigan Der Klassikeria on pelattu Munchenissa, ja lukemat ovat olleet tylyt. Huhtikuussa 2019 Bayern voitti 5-0 ja viime marraskuussa 4-0. Kuudesta viimeisestä Der Klassikerista Bayern on voittanut viisi.

Dortmund on petrannut talven aikana, ja osan siitä voi laittaa nuoren hyökkääjän Erling Braut Haalandin ostamisen piikkiin. 19-vuotias Haaland tuli seuraan tammikuussa, ja kymmenessä liigamatsissaan hän on tehnyt jo kymmenen maalia. Jadon Sanchon kanssa Haaland muodostaa varmasti maanosan parhaan alle 21-vuotiaan hyökkäysduon.

Jos Dortmundilla on huippuiskussa nuori kärkimies, niin Bayernilla on veteraanikärki teräkunnossa. Robert Lewandowski on tehnyt kaudella 2019-2020 kaikki turneet mukaan lukien jo 41 maalia. Kahdessa Bayernin koronatauon jälkeisessä matsissa Lewa on kummassakin ollut maalinteossa.

Hummels loukkaantui viime ottelussa

Dortmundin puolustuksen Mats Hummelsin pelaaminen ex-seuraansa vastaan on epävarmaa. Hummels piti ottaa lauantaina Wolfsburg -matsissa vaihtoon akillesjännevamman vuoksi. Reus, Schulz ja Zagadou ovat Dortmundin joukkueesta varmuudella sivussa.

Jadon Sancho on kahdessa viime ottelussa tullut vaihdosta kentälle, mutta nyt hän on kyllä avauksessa. Se tarkoittaisi sitä, että Julian Brandt putoaisi hieman alemmaksi.

Bayernin joukkueesta Philippe Coutinho ja Corentin Tolisso ovat sivussa, samaten ilmeisesti Niklas Sule ja Thiago ovat sairastuvan puolella.

Bayern Munchen on vetomarkkinoilla liian suuri suosikki. Kotietu ei ole nyt sitä mitä se oli ennen, kun pelataan ilman katsojia, mutta kyllä silti vierasjoukkue Bayernille noin 1.85 -kertoimet ovat liian vähän. Dortmund tasoituksella on hyvä betsi vetolapulle. Unibetin kertoimet otteluun ovat 3.75 – 4.25 – 1.82.

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki; Piszczek, Hummels, Akanji; Hakimi, Can, Brandt, Guerreiro; Sancho, Haaland, Hazard

Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Muller, Coman; Lewandowski

Dortmund Unibetille!

Der Klassiker. Ottelu, jossa on tällä kerralla panosta. Jos Bayern Munchen voittaa, niin Bundesliigan mestaruus on taas sen.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä