Bundesliiga: Dortmund - Schalke 16.5.2020 klo 16.30

Bundesliiga jatkuu taas! Dortmund jahtaa liigamestaruutta. Schalke on kiinni Eurooppa-liigan paíkassa. Miten vaikuttaa se, että katsojat ovat kotisohvilla.
Dortmund - Schalke
May 16,2020
16:30

Bundesliiga Dortmund – Schalke

Signal Iduna Park, Dortmund, Saksa

Pitkävetokertoimet (Unibet) 1.52 – 4.50 – 6.00

Stream: Unibet | 16.30

Bundesliiga jatkuu! Ensimmäinen ottelu koronatauon jälkeen pelataan 16.5. kello 16.30. Sarjatilanne on nyt se, että Bayern Munchen on kärjessä neljä pistettä ennen Dortmundia. RB Leipzig on pisteen Dortmundia perässä kolmantena. Schalke on nyt sarjakuutonen, eroa Dortmundiin on jo 14 pistettä. Schalken takana on Wolfsburg pisteen päässä.

Schalke on vielä lujasti kiinni paikasta ensi kauden euro-otteluihin. Mestareiden liiga tosin on jo karannut, nelospaikka on 12 pisteen päässä.

Bundesliigan loppukausi menee ilman yleisöä, ja se tasoittaa kotijoukkueiden ja vieraiden asemia. Dortmundilla varsinkin on ollut valtaisan suuri ja äänekäs kotiyleiö, menetys on joukkueelle merkittävä.

Dortmundin edellinen ottelu oli maaliskuun puolivälin paikkeilla Mestareiden liigassa, kun se putosi jatkosta PSG:lle. Bundesliigassa Dortmund oli erinomaisessa kunnossa ennen otteluiden keskeyttämistä. Ja onhan joukkueella nyt kärjessä teini-ikäinen norjalaissensaatio Erling Braut Håland, joka teki pelkästään tammikuisen siirtonsa jälkeen kahdeksassa liigamatsissa yhdeksän maalia.

Dortmund oli hyvä ennen taukoa

Dortmundilla on alla Bundesliigassa neljän voiton putki. Hävittyään helmikuun alkupuolella Bayer Leverkusenille seitsemän maalin ottelun, se voitti peräjälkeen Eintracht Frankfurtin, Werder Bremenin, Freiburgin ja Borussia Monchengladbachin.

Dortmundilla olisi nyt hyvä paikka laittaa painetta Bayern Munchenille. Jos Dortmund voittaa, niin se nousee pisteen päähän Bayernista, joka pelaa oman matsinsa vasta sunnuntaina.

Schalke ei ole ollut Dortmundille helppo vastus viime aikoina. Viimeisestä kahdeksasta keskinäisestä Dortmund on voittanut vain yhden. Lokakuussa joukkueet pelasivat Schalken kentällä maalittoman tasurin. Viime kaudella Dortmundin kentällä Schalke kävi hakemassa pisteet 4-2 -voitolla.

Schalken edellinen matsi oli Bundesliigassa kotona Hoffenheimia vastaan, ja se päättyi 1-1. Schalke oli todella kehnossa kunnossa ennen taukoa. Sillä oli kuuden voitottoman ottelun putki, ja siinä sarjassa oli muutama todella kehno tulos. Kölnin kentällä Schalke hävisi 0-3 ja kotonaan Schalke otti Leipzigilta neniin 0-5.

Ennen heikkoa jaksoa Schalkella meni oikein mukavasti. Se on hävinnyt kauden 25 liigamatsista vain kuusi, ilman notkahdusta joukkue pelaisi UCL -paikoista.

Dortmund oli liigan paras kotijoukkue

12 vierasmatsistaan Schalke on vienyt 16 pistettä, ja se on ok tulos. Dortmundilla tosin on koko liigan paras kotisaldo, mutta saa nähdä, miten tämä jatkuu, kun kannattajat ovat televisioiden vieressä.

Tauko oli pitkä, mutta silti joukkueilla on loukkaantuneita. Dortmundilta ainakin Axel Witsel sekä Emre Can ovat sivussa. Julian Brandt sekä Thomas Delaney saattaisivat tulla keskikentälle. Myös Zagadou, Schulz ja Marco Reus ovat ilmeisesti sivussa. Jadon Sancho sekä Achraf Hakimi ovat myös olleet hieman loukkaantuneita, mutta heidän pitäisi olla mukana. Ja onhan Håland taas paiskomassa maaleja.

Schalken puolelta Mascarell ja Kabak ovat sivussa. Stamboulin pelaaminen on epävarmaa, mutta muuten joukkueen loukkaantumistilanne on Dortmundia parempi. Serdar oli ennen taukoa pitkään sivussa, mutta nyt hänen pitäisi olla pelikunnossa.

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.52 – 4.50 – 6.00. Joukkueiden pelikunnosta on paha sanoa mitään, koronatauko nollasi tilanteen. Dortmundin kotietu on entistä vähäisempi ja loukkaantumistilanne pahempi, joten vieraille voisi rakentaa pienen betsin tasoituksella.

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki; Piszczek, Hummels, Akanji; Hakimi, Brandt, Delaney, Guerreiro; Sancho, Haaland, Hazard

Schalken mahdollinen avaus: Schubert; Kenny, Todibo, Nastasic, Oczipka; McKennie, Schopf, Serdar; Raman, Burgstaller, Harit

Schalke tasoituksella!

Schalke +0.5 saa Unibetilla kertoimeksi 2.63, ja se kelpaa lapulle.

Aseta vetosi