Bundesliiga: Freiburg - Borussia Monchengladbach 5.6.2020 klo 21.30

Kotijoukkue Freiburg on ollut koronatauon jälkeen surkeassa kunnossa. Gladbach pelaa ensi kauden Mestareiden liigan paikasta. Kotietu on ollut toukokuussa merkityksetön.
Freiburg - Borussia Monchengladbach
Kesäkuu 05,2020
21:30

Borussia Monchengladbachilla on tiukka kisa viimeisestä Mestareiden liigan paikasta. Se on nyt sarjassa nelosena, mutta samoilla pisteillä viitosena olevan Bayer Leverkusenin kanssa. Leipzig on kolmosena kahden pisteen päässä.

Freiburg on kahdeksas, eli putoaminen ei kyllä enää pelota. Joukkueen etumatka karsijan paikalla olevaan Dusseldorfiin on jo 11 pistettä. Eurokentille Freiburgilla on neljän pisteeä matka, edellä ovat Hoffenheim ja Wolfsburg samoilla pisteillä.

Freiburg on ollut kehnossa kunnossa koronatauon jälkeen. Neljästä ottelusta on saldona 0-2-2, viimeksi se hävisi kotonaan Bayer Leverkusenille 0-1. Leverkusen -matsi oli Freiburgilta melko tasainen ottelu, mutta kaiken kaikkiaan pelissä oli vähän kunnon tilanteita. Kumpikin sai yhden kudin kohti vastustajan maalia. Joukkueiden ero oli huimassa kunnossa oleva Leverkusenin nuori stara Kai Havertz, joka teki ottelun ainoan toisen jakson alussa.

Kotikenttä ilman katsojia on merkityksetön

Freiburg on hävinnyt molemmat kotiottelut koronabreikin jälkeen. Leverkusenin lisäksi heikossa jamassa oleva Werder Bremen kävi voittamassa Freiburgissa 1-0. Kotietu ilman katsojia on ollut Bundesliigassa minimaalinen. Koronatauon jälkeen on pelattu nyt 37 Bundesliigan ottelua, ja vain kahdeksan on päättynyt kotivoittoon. Vierasvoittoja jakson aikana on tullut 19.

Kikkarapää, betsiguruksi itseään väittävä Jorma Vuoksenmaa jo totesi aikoinaan, että kotietu vaikuttaa peliin monella tavalla. Myös esimerkiksi niin, että kotiyleisö saa taivutettua tuomarin tekemään kotijoukkueelle hivenen edullisempia tuomioita. Bundesliiga osoittaa tätä nyt todeksi, kotietu on tällä hetkellä merkityksetön.

Gladbachin saldo viimeisistä neljästä matsista on 2-1-1. Viime kierroksella se voitti kotonaan Union Berlinin 4-1. Ottelu oli avointa paukuttelua, eikä Union Berlin nyt aivan niin valtavasti ollut jyrän alla. Gladbach laukoi ottelussa 16 kertaa ja Union Berlin 13 kertaa. Berliiniläiset ovat olleet viime kierroksilla liigan huonoin joukkue, joten Gladbachin murskavoitosta ei niin paljon voi vetää johtopäätöksiä.

Freiburgin ja Gladbachin kokoonpanot

Freiburgin puolustuksen Robin Kach ei välttämättä pysty pelaamaan. Hän joutui kentältä sivuun viime viikonlopun Leverkusen -matsissa. Kärki Janik Habererillakin on ollut loukkaantumisongelmia.

Gladbachilla on enemmän pelaajia sairastuvan puolella. Zakaria, Johnson ja Strobl ovat varmuudella sivussa. Veteraanikärki Raffael taitaa myös olla loukkaantuneena, samaten kuin Breel Embolo.

Gladbach on ottelussa selvä suosikki. Sen voittokerroin on Unibetilla 1.77. Tämä lienee kohdallaan. Freiburg on heikossa kunnossa eikä kotiedulla ole merkitystä. Ottelusta odotetaan maalirikasta, ja siihen voisi pelata vastaan. Freiburg ei ole kahteen viime kotimatsiin tehnyt maaliakaan. Gladbachin peleissä taas on tehty kasseja, mutta kyllä silti alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.23 on hyvä betsi.

Freiburgin mahdollinen avaus: Schwolow; Gulde, Lienhart, Heintz; Schmid, Abrashi, Hofler, Gunter; Grifo, Petersen, Holer

Monchengladbachin mahdollinen avaus: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Neuhaus; Hofmann, Stindl, Thuram; Plea

Bundesliigan vedot Unibetille

Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 2.23. Siihen voi pienen panoksen laittaa.

Aseta vetosi