Bundesliiga: Hertha Berlin - Union Berlin 22.5.2020 klo 21.30

Berliinin tiukka paikallismatsi. Kumpikin joukkueista on kaukana putoamisrajasta sekä eurokentistä, joten nyt pelataan lähinnä siitä, että kuka on kotikaupungin kunkku.
Hertha Berlin - Union Berlin
May 22,2020
21:30

Bundesliiga Hertha Berlin – Union Berlin

Stadion Olympiastadion, Berlin, Saksa

Pitkävetokertoimet (Unibet) 2.28 – 3.35 – 3.15

Stream: Unibet | 21.30

Bundesliigan paljon mainostetulla ensimmäisellä kierroksella koronatauon jälkeen Hertha Berlin voitti vieraissa Hoffenheimin komeasti 3-0. Union Berlin taas hävisi kotonaan Bayern Munchenille 0-2, mutta siinä ei ole mitään hävettävää.

Sarjataulukossa tilanne on se, että Berliinin joukkueet ovat peräkkäin keskikastissa. Hertha on edellä pisteen etumatkalla. Union Berlinillä on etumatkaa karsijan paikalla olevaan Dusseldorfiin seitsemän pistettä, joten eivät berliiniläiset pahassa jamassa ole. Kuutopaikalla oleva Wolfsburg on kahdeksan pistettä Hertha Berliniä edellä, joten vielä kummallakin voisi olla vaikka mahdollisuudet euro-otteluihin, jos joukkueet saisivat kovan kirin aikaan.

Se on harvinaista, että Berliinissä pelataan Bundesliigan paikallismatseja. Perjantain ottelu on Union Berlinille ja Hertha Berlinille vasta joukkueiden toinen peli Bundesliigassa. Avausmatsin marraskuussa Union Berlin voitti kotikentällään 1-0. Kakkosbundesliigassa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kevättalvella 2012.

Hertha Berlin ylisuoritti viimeksi

Joukkueiden kunto ennen koronataukoa oli suurin piirtein samanlainen, Unionilla tosin on nyt alla kolmen tappion putki, mutta sillä on ollut viime kierroksilla kovia vastuksia. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Hertha Berlin on kolme pistettä edellä, mutta siitä ei voi vetää johtopäätöksiä. Ottelut ennen koronataukoa eivä kerro joukkueiden nykykunnosta oikein mitään.

Hertha Berlinin 3-0 -vierasvoitto Hoffenheimista ei kerro ollenkaan oikeaa kuvaa matsin kulusta. Hoffenheim oli pelissä aktiivisempi hyökkäyspäässä. Se voitti laukaukset 21-12, mutta maalinteko oli hankalaa. Hertha taas laittoi viidestä maalia kohti menneestä kudista kolme verkkoon. Kaikki ottelun maalit tehtiin toisella jaksolla noin vartin aikana.

Union Berlinin ottelu ylivoimaista Bayern Munchenia vastaan oli aikalailla sellainen kuin voisi olettaakin. Bayern piti palloa, teki kaksi maalia ja piti oman pään puhtaana. Union Berlin sai kuitenkin kaksi kutia kohti Bayernin maalia, Bayern taas sai aikaan kolme kutia kohti Unionin maalia. Vastus oli vain nyt Union Berlinille liian kova.

Herthalla uusi valmentaja

Hertha Berlinillä on uusi valmentaja koronatauon jälkeisillä kierroksilla. Jurgen Klinsmann vaihtui huhtikuussa Bruno Labbadiaan. Hankala sanoa vielä, että miten vaihto vaikuttaa joukkueen peliin. Avauksessa oli tähdet kohdillaan.

Hertha Berlinin tammikuun kallis hankinta Krszysztof Piatek pudotettiin viime ottelussa vaihtopenkille, ja kun Vedad Ibisevic teki Hoffenheimia vastaan maaliin, niin eiköhän Piatek istu taas ainakin aluksi penkin puolella.

Vladimir Darida on taas mukana pelikieltonsa jälkeen, ja eiköhän hän tule keskikentälle ja Skjelbred joutuu penkille.

Union Berlin joutuu pelaamaan ilman pelikiellossa olevaa puolustuksen Schlotterbeckia. Luultavimmin Friedrich tulee nyt avaukseen.

Sebastian Andersson, joka on tällä kaudella tehnyt 11 kassia, tullee nyt Unionin avausryhmään. Bayernia vastaan hän oli penkillä, Anderssonilla on alla loukkaantumisongelmia.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.28 – 3.35 – 3.15, ja kaipa ne ovat aika hyvin kohdallaan, kun pelataan tiukka paikallismatsi, mutta ilman kotikentän katsojia. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.90, ja siihen voisi pienen panoksen tuupata. Herthan kolme maalia viime ottelussa ei kyllä kerro joukkueen hyökkäyspään erinomaisuudesta, tuuria oli mukana.

Hertha Berlinin mahdollinen avaus: Jarstein; Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhadt; Darida, Grujic; Lukebakio, Cunha, Mittelstadt; Ibisevic

Union Berlinin mahdollinen avaus: Gikiewicz; Friedrich, Hubner, Subotic; Trimmel, Gentner, Andrich, Lenz; Ingvartsen, Bulter; Andersson

Tiukka paikallismatsi, betsit Unibeille

Alle 2.5 maalia kertoimella 1.90 on ok veto.

Aseta vetosi