Bundesliiga: Mainz - RB Leipzig 24.5.2020 klo 16.30

RB Leipzigilla on alla kolmen tasapelin putki. Viime kierroksellakin se joutui tyytymään tasuriin, vaikka hallitsi kotonaan Freiburgia vastaan. Mainzilla taasen on kahden tasurin putki.
Mainz - RB Leipzig
May 24,2020
16:30

Voitolla Red Bull Leipzig nousee sarjakolmoseksi. Se on nyt eilisten otteluiden jälkeen viitosena. Leipzigilla on alla kolmen tappion putki, viime kierroksella se pelasi kotonaan Freiburgin kanssa tasan 1-1.

Mainz on juuri ja juuri karsintarajan yläpuolella, mutta eroa karsijan paikalla olevaan Dusseldorfiin on jo neljä pistettä. Nyt voitolla Mainz nousisi pari pykälää ylemmäs ja selvästi kuiville. Viimeksi Mainz pelasi Kölnin kentällä 2-2.

Mainz on pikkuseura, mutta se on ollut Bundesliigassa yhteen putkeen jo kymmenen kautta. Parhaimmillaan se oli peräti kuudentena kaudella 2015-16. Nyt joukkueella on vielä pelattavaa, että se olisi kunnolla kuivilla.

Viime kierroksen tasuri oli rohkaiseva, Mainz otti pisteen kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Mainz on viime kierroksilla muutenkin näyttänyt, että se on vaikea voitettava. Se on hävinnyt vain yhden viimeisistä kuudesta.

Leipzig pettyi viime kierroksella

Leipzigin tasuripiste Freiburgia vastaan oli tiukalla Freiburg sai pallon maaliin yliajalla, mutta osuma hylättiin paitsiona. Muuten Leipzig kyllä hallitsi ottelua mielin määrin.

Viimeksi Leipzig on hävinnyt tammikuussa, joten sekin on joukkue, joka ei helpolla häviä.

Kaiken kaikkiaan Leipzigin kausi on ollut jonkinlainen pettymys. Viime kaudella se oli kolmonen, eikä joukkue ole tästä onnistunut menemään eteenpäin.

Leipzigin 24-vuotias kärkimies Timo Werner lähtenee kauden jälkeen suurempiin ympyröihin, kun Leipzig ei ole onnistunut nousemaan maanosan kärkien tasolle. Liverpool taitaa olla ykkönen joukkueista, jotka jahtaavat Werneriä. Werner on tällä kaudella tehnyt 21 liigamaalia, mutta vain yhden viimeisissä kahdeksassa ottelussa.

Vierasjoukkue on selvä suosikki

Mainzin Jean-Philippe Mateta tullee taas avaukseen pelikiellon jälkeen. Danny Latza ja Stefan Bell ovat ilmeisesti loukkaantumisten jälkeen pelikunnossa, mutta Robin Zentner on sivussa koko kauden. Mainzin porukka on paremmassa kunnossa kuin viime kierroksella, useampi pelimies on takaisin joukkueessa.

Leipzigin ryhmästä Emil Forsberg lienee pelikunnossa sairastelun jälkeen. Kyseessä ei kuitenkaan ollut covid-19. Dayot Upamecano on mukana pelikieltonsa jälkeen ja tullee avaukseen puolustukseen.

Ibrahima Konate ja Kevin Kampl ovat nyt myös mukana.

Vetopuolella kertoimet ovat selvästi Leipzigille. Unibetin numerot ovat 6.25 – 5.20 – 1.43. Pienen pelin voisi rakentaa kotijoukkueelle, ei kai näiden ryhmien ero aivan näin paljon ole. Mainz +1.5 saa Unibetilla kertoimeksi 1.75, ja sen kelpaa pelilapulle.

Mainzin mahdollinen avaus: Muller; Baku, St Juste, Niakhate, Martin; Latza, Kunde Malong, Ji, Boetius, Quaison; Mateta

Leipzigin mahdollinen avaus: Gulacsi; Klostermann, Upamecano, Halstenberg; Angelino, Forsberg, Sabitzer, Laimer, Nkunku; Werner, Poulsen

Bundesliigan vedot Unibetille!

Mainz +1.5 Unibetin kertoimella 1.75.

Aseta vetosi