Burnley - Basaksehir 16.8.2018, Burnley ensimmäistä kertaa UEFA:n turnauksessa sitten 60-luvun

Burnley pärjäsi viime kauden Valioliigassa mainiosti pelaamalla poulustuksen kautta ja hoitamalla pisteet heikommiltaan. Palkintona seitsemäs sija ja paikka Eurooppa-liigaan.
Burnley - Basaksehir
Elokuu 16,2018
21:45

Valioliiga-seura Burnley on ensimmäistä kertaa mukana UEFA:n turnauksessa sitten 1960-luvun. Tilanne on seuralle hieman outo. Burnley on Valioliigan ehdottomia pikkuseuroja. Sen stadionin kapasiteetti on vain noin 22 000, siitä ei ponnisteta haastamaan kärkijoukkueita. Viime kaudella seura pelasi itsensä hienosti Valioliigan seitsemänneksi, ja sitä kautta se pääsi mukaan Eurooppa-liigaan. Tämän korkeammalle seura ei oikein pysty itseään kehittämään, nyt se on saavuttanut resurssiensa huipun. Mitä tehdä kun ollaan huipulla? Mistä motivaatio ja mikä on seuraava maali?

Eurooppa-liigassa Burnleyllä riittää pelattavaa, jos seura ollenkaan pitää UEFA:n kakkosturnausta kiinnostavana. Tänään se pelaa karsintakierroksella toisen osaottelun turkkilaista Basaksehiria vastaan. Ensimmäinen osa päättyi maalittomana, joten turkkilaisillakin on mainio paikka pudottaa Valioliiga-ryhmä.

Viime viikonloppuna Burnley aloitti Valioliigan pelaamalla Southamptonin vieraana myös maalittoman tasapelin. Viime kaudella Burnley pärjäsi Valioliigassa loistavan puolustuksen ansiosta, mutta viime vuonna se pystyi nitkuttamaan tärkeitä voittomaaleja.

Kahdessa viimeisessä Valioliiga-ottelussa viime vuonna Burnley hieman väsähti ja päästi seitsemän maalia. Ilman tätä romahdusta se olisi päästänyt viime kaudella yhtä vähän maaleja kuin Tottenham.

Burnleyn manageri Sean Dyche on perinteisesti osannut valmentaa kovakuntoisen ja puolustavan joukkueen. Basaksehiria vastaan sen pitäisi osata myös ottaa aloite.

Menossa oleva karsintakierros on Burnleylle toinen Eurooppa-liigassa. Ensimmäisellä kierroksella se oli tiukoilla skottijoukkue Aberdeenin kanssa, ratkaisu tuli vasta kotiottelussa jatkoajalla. Kumpikin ottelu päättyi varsinaisella peliajalla 1-1, toisen osan jatkoajalla Burnley teki kaksi ja piti maalinsa puhtaana.

Burnleyltä puuttuvat ottelusta loukkaantuneina maajoukkueveskari Pope sekä toinen veskari, Tanskan maajoukkueen Lindegaard ja keskikentän kaksikko Brady sekä Defoura.

Istanbulilainen Basaksehir oli viime kaudella Turkin liigan kolmonen, ja nyt se tuli mukaan Eurooppa-liigan karsintoihin suoraan kolmannelle kierroksella. Viime viikonloppuna joukkue aloitti Turkin liigan voittamalla kotonaan Trabzonsporin 2-0. Maalit ottelussa tekivät da Costa sekä edellisestä Burnley ottelusta sairauden vuoksi sivussa ollut ja nyt tervehtynyt, ex-Arsenal, Spurs ja Manchester City Emmanuel Adebayor.

Basakshir oli raporttien mukaan avausottelussa melko heikko hyökkäyspäässä, vaikka se tilastojen mukaan laukoikin peräti 16 kertaa, kun Burnley vain kahdesti.

Basakshir varmasti lähtee pelaamaan tarkkaa puolustusta ja kyttäämään vastaiskuja. Se tietää, että ottelun hallinta ja aktiivinen pelaaminen ei ole tuttua Burnleylle.

Basaksehir on ottelussa ilman kolmea keskikenttäpelaajaa, Mossoro on pelikiellossa ja Turan sekä Kahveci loukkaantuneina.

Burnleyn mahdollinen avaus: Hart – Lowton, Tarkowski, Mee, Ward – Gudmundsson, Cork, Hendrick, Lennon – Barnes, Wood

Basaksehirin mahdollinen avaus: Gunok – Caicara, da Costa, Epureanu, Clichy – Tekdemir, Belozoglu – Višća, Jojić, Elia – Adebayor

 

Vetomarkkina pitää Basaksehirin mahdollisuuksia melko tasaväkisinä Burnleyn kanssa. Betssonilla kotijoukkue saa jatkopaikasta kertoimeksi 1.85 ja vierailija 1.92. Uskotaan otteluraportteja sen verran, että Basaksihirin hyökkääminen oli vaisua kotiottelussa. Burnley on kuitenkin paljon tottuneempi kohtaamaan kovia vastuksia. Sen on melkolailla sama joukkue kuin mainiolla viime kaudella.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä