Celtic - Valencia 14.2.2019, vierasjoukkue on vetoväen suosikki

Valencia on selvä suosikki jatkamaan seuraavalle kierrokselle. Se saa Glasgown Celtic Parkillakin voitosta kertoimeksi vain noin 2.35.
Celtic - Valencia
Helmikuu 14,2019
22:00

Glasgown Celtic Parkilla on kova meteli, kun espanjalainen Valencia tulee pelaamaan kotijoukkue Celticia vastaan. Valencia on otteluparin suosikki, vieraskentälläkin sen voittokerroin on vain noin 2.30.

Valencia tuli Eurooppa-liigan pudostuspeleihin Mestareiden liigan kautta. Se jäi lohkokolmoseksi, josta Mestareiden liigan pudotuspeleihin menivät ykkösenä Juventus sekä Manchester United. ManU:n kentällä Old Traffordilla Valencia pelasi maalittoman tasapelin, mutta sen ottelun Jose Mourinhon Unitedia vastaan Valencian olisi pitänyt voittaa. Nyt United voitti Valencian lohkossa kahdella pisteellä. Glasgowssa lataus on varmaan yhtä kova kuin Manchesterin Old Traffordilla, vaikka kotijoukkueen pelaajat eivät aivan yhtä hyviä olekaan.

Valencia on ollut heikonlainen vierasjoukkue tämän vuoden puolella. Se on vuodenvaihteen jälkeen pelannut kuusi ottelua vieraissa, ja voittanut vain La Ligassa Celta Vigon 2-1. Kaksi viimeistä vieraspeliään Valencia on pelannut 2-2, ensin Barcelonaa vastaan liigapelissä ja sitten Real Betsiä vastaan Espanjan cupissa.

Valencia ei ota riskejä

Valencia lähtee Glasgown otteluun varmasti arvattavalla pelitaktiikalla. Pidetään homma tiukkana, ei riskejä, ei anneta kotijoukkueen ja fanien saada minkäänlaista hurmosta päälle, ja yritetään päästä jostain laittamaan vierasmaali. Valencialle kelpaisi varmaan hienosti tasapeli, ja jos sen vierasmaalin saisi tehtyä, niin Celticin tilanne alkaisi näyttää heikolta.

Celticillä on alla huima kotiputki. Se hävisi Eurooppa-liigassa joulukuun puolivälissä Salzburgilla, kun jatkopaikka oli jo varmistuut. Tämän jälkeen Celtic on Skotlannin liigassa ja Skotlannin FA Cupissa pelannut kotonaan kahdeksan ottelua, voittanut ne kaikki komealla maalierolla 25-0. Celtic on siis pitänyt nollat kotonaan nyt yli 720 minuuttia.

Vaikka Celtic tuli alkulohkossa vasta kakkoseksi, niin se silti pystyi jättämään taakseen kovan Bundesliigan joukkueen Leipzigin. Joukkueella on varmasti itseluottamusta myös kovempia eurooppalaisia joukkueita vastaan. Viime vuosina Celtic on ollut vaikeuksissa Euroopan kentillä. Skotlannissa se on lähes ylivoimainen, mutta tasoero skottijoukkueiden ja manner-Euroopan suurseurojen välillä on suuri.

Uusia pelaajia tammikuussa

Celtic hankki tammikuun siirtoikkunan aikana nipun uusia pelaajia. Dortmundista lainalle tullut laitapakki Toljan on jo pelannut avauksessa.

Alkulohkossa Celtc teki kuudessa pelissä kuusi maalia, päästettyjä oli kahdeksan. Sille tulee olemaan hankalaa löytää astetta parempaa Valenciaa vastaan maalipaikkoja. Valencia oli yhtälailla tiukka ryhmä Mestareiden liigan alkulohkossa, sillä oli kuudessa ottelussa maalisuhde 6-6.

Peli vaikuttaa vähämaaliselta. Kumpainenkaan ei ole runsasmaalinen ryhmä, ja jos vielä parempi joukkue, eli vierailija-Valencia, lähtee pelaamaan puolustavaa futista, niin alle 2.5 maalia betsit tuntuvat fiksuimmalta vedolta. Unibet antaa tälle kertoimeksi 1.60.

Celticin joukkueesta Rogic on todennnäköisesti sivussa, Ntchamin, Ralstonin ja Tierneyn pelaaminen on epävarmaa.

Valencian joukkueesta Jimenez on varmasti sivussa, ja Gabrielkin saattaa joutua jäämään pois.

Celticin mahdollinen avaus: Gordon, Izaguirre, Simunovic, Boyata, Toljan, Sinclair, Christie, Brown, McGregor, Forrest, Edouard

Valencian mahdollinen avaus: Neto, Piccini, Paulista, Diakhaby, Lato, Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes, Gameiro, Mina

 

Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.60, mutta kyllä senkin voi pelata. Ottelu jää korkeintaan kahteen maaliin ainakin 65 kertaa sadasta.

Aseta vetosi