Chelsea - Arsenal 10.1.2018, mahtijoukkueiden mahdollisuus pokaaliin

Valioliigan mestaruus on jo karannut Chelsealta ja Arsenalilta, joten luulisi Carabao Cupin kiinnostavan. Otteluparin voittaja pääsee Wembleylle finaaliin.

Chelsea ja Arsenal kohtasivat Valioliigassa vain viikko sitten. Tuolloin Arsenalin Emirates -stadionilla ottelu päättyi 2-2. Tänään joukkueet pelaavat Stamford Bridgellä Liigacupin välierien ensimmäisen osan. Carabao Cup ei ole järin arvostettu turnaus, mutta nyt ollaan jo niin lähellä Wembleyn finaalia, että kumpikin joukkue varmasti ottaa ottelun tosissaan. Valioliigan mestaruus on jo aikalailla mennyt Manchester Citylle, joten näille kahdelle suurjoukkueelle varmasti kelpaa penempikin pokaali.

Arsenal putosi viikonloppuna FA Cupissa Championshipin Nottinghamille tylysti 2-4, ja tässä ottelussa varmasti kaikki mahdollinen lepsuus ja kehno valmistautuminen ovat poiskarkotetut. Häviäminen huomattavasti pienemmälle Nottinghamille oli nöyryyttävää Arsenallille. Twitter täyttyi nopeasti ottelun jälkeen ”Eroa Wenger” -tyylisillä kommenteilla. Tunnettu Arsenal -fani Piers Morgan tweettasi Wengerin erosta jo hyvissä ajoin ennen ottelun loppua.

Neljäs kohtaaminen

Tämän illan ottelu on jo neljäs, jonka Chelsea ja Arsenal tällä kaudella pelaavat vastakkain. Ensimmäinen oli kauden aloittava Community Shield -ottelu Wembleyllä, ja sen Arsenal voitti rankkareilla. Valioliigassa joukkueet pelasivat syyskuussa Stamford Bridgellä, ja se peli päättyi maalittomana. Maaliton ottelu syyskuussa oli Arsenalille tervetullut tulos, sillä edellisessä ottelussaan se oli ottanut Liverpoolilta ikävästi neniin 0-4.

Tilastomiehet ovat kaivaneet mielenkiintoisen faktan Arsenalin kuluvasta kaudesta. Se on hävinnyt tällä kaudella seitsemän kertaa, ja kuudesti tappion jälkeen se on seuraavassa ottelussa pitänyt nollan. Joukkue selvästi tarvitsee ajoittain potkun takapuoleen, se tosin vain kaataa koko kauden, että siihen tarvitaan häviöottelu.

Viikonloppuna Nottinghamia vastaan Arsene Wenger laittoi kentälle vahvasti varamiehisen ryhmän, peräti yhdeksän pelaajaa meni vaihtoon vakioavauksesta. Tänään Wenger varmasti laittaa kentälle koko a-ryhmänsä.

Contekin teki vaihtoja

Chelseakin vaihtoi yhdeksän pelaajaa viikonlopun FA Cupin otteluun Norwichia vastaan. Tämä peli päättyi maalittomana. Contekin tekee varmasti kuten Wenger ja tuo tänään avaukseen kaikki parhaat.

Kaksiosaisen ottelun ensimmäinen osa on useimmiten hyvin varovainen. Kumpikin joukkueista haluaa välttää virheitä. Vierasjoukkue olisi hyvin tyytyväinen, jos ottelun ratkaisu siirtyisi sen kotikentälle. Tämä näkynee tänäänkin. Arsenal pelaa varmasti hyvin varovaisen ottelu, ja Chelsea haluaa välttää vierasmaalin päästämisen.

Viikko sitten Emiratesin ottelussa kaikki pelin maalit tehtiin viimeisen puolen tunnin aikana. Tällä kertaa vauhti ei kiihdy lopussa, paremminkin pelaamisesta tulee entistä varovaisempaa.

Ottelussa on joukkueilla lista loukkaantuneita. Arsenalilla puuttuu paljonkin pelaajia, poissa ovat ainakin Cazorla, Giroud, Kolasinac sekä Monreal ja mahdollisesti vielä Koscielny, Ramsey ja Xhakakin ovat sivussa. Chelsean kysymysmerkki on Hazard, mutta jos hän ei pysty pelaamaan niin se on iso miinus kotijoukkueelle.

Chelsea on ottelussa hyvin suuri suosikki.Unibetilla pelin kertoimet ovat 1.64 – 4.00 – 5.50, ja ehkä lukemat ovat hieman liikaa kotijoukkueelle kallellaan. Pelistä odotetaan myös maalirikasta, viikon takainen ottelu lienee liian hyvin muistissa. Tähän on hyvä laittaa vastaan, kyllä peli on paremminkin tarkka ja vähämaalinen kuin maalijuhlaa. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.16, ja sen voi pelata.

Chelsean mahdollinen avaus: Courtois, Azpilicueta, Christensen, Cahill, Moses, Alonso, Kante, Fabregas, Bakayoko, Hazard, Morata

Arsenalin mahdollinen avaus: Opsina, Kolasinac, Mustafi, Chambers, Bellerin, Wilshere, Elneny, Alexis, Ozil, Welbeck, Lacazette

Chelsea on ottelussa hyvin suuri suosikki.Unibetilla pelin kertoimet ovat 1.64 - 4.00 – 5.50, ja ehkä lukemat ovat hieman liikaa kotijoukkueelle kallellaan. Pelistä odotetaan myös maalirikasta, viikon takainen ottelu lienee liian hyvin muistissa. Tähän on hyvä laittaa vastaan, kyllä peli on paremminkin tarkka ja vähämaalinen kuin maalijuhlaa. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.16, ja sen voi pelata.

Aseta vetosi