Chelsea - BATE 25.10.2018, Chelsea hoitanut kaksi ensimmäistä rimaa hipoen

Chelsea on voittanut kaksi ensimmäistä Eurooppa-liigan otteluaan niukasti 1-0. Viimeksi Stamford Bridgellä unkarilainen Videoton päästi maalin vasta parikymmentä minuuttia ennen loppua.
Chelsea - BATE
Lokakuu 25,2018
22:00

Chelsea johtaa Eurooppa-liigan lohko L:ää puhtaalla pelillä, kaksi ottelua, kaksi voittoa ja maalisuhde 2-0. Chelsea ei siis ole tehnyt yhtään sen enempää kuin on ollut pakko. Ensin Chelsea voitti vieraissa PAOK:n ja sitten kotonaan MOL Videotonin. Tämän illan vastus BATE voitti ensin MOL Vidin vieraissa 2-1 ja sitten hävisi kotonaan PAOK:lle selvästi 1-4. Vetomarkkina on sitä mieltä, että Chelsea voittaa BATE:n noin 86 prosentin todennäköisyydellä.

Chelsean manageri Maurizio Sarri on ottanut Eurooppa-liigan tosissaan. Hän on peluuttanut kovatasoisia joukkueita, eikä ole lähtenyt pelaamaan vain kakkosketjulla. Kolmisen viikkoa sitten Chelsea oli kovalla kokoonpanolla Stamford Bridgellä Videotonia vastaan, ja silti oli hankala saada unkarilaisten puolustusta auki. Lopulta Alvaro Morata vapautti kotijoukkueen nikkaamalla ottelun ainoan maalin parikymmentä minuuttia ennen loppua.

BATE:a vastaan Chelsealla olisi hyvät mahdollisuudet varmistaa jatkopaikka ja keskittyä talvella muihin turnauksiin. Tällä hetkellä kolmen pisteen päässä Chelseasta ovat PAOK ja BATE, eikä Chelsea oikein voi enää menettää jatkopaikkaa, jos se tänään nousee yhdeksään pisteeseen.

Pieni hengähdystauko euro-otteluista varmaan sopisi Chelsealle. Se on edelleen hyvin mukana Valioliigan mestaruustaistossa, ja pikku hiljaa useampaan turnaukseen panostaminen syö joukkuetta.

Chelsea ei ole kotikentällään hävinnyt euro-ottelua sitten syyskuun 2013. Tähän putkeen mahtuu 12 ottelua, ja yhdeksän näistä otteluista on päättynyt Chelsean voittoon.

Eden Hazardilla on selkävaivoja, ja hän todennäköisimmin istuu tänään vaihdossa. Ei Chelsean pitäisi olla vain ykköstähtensä varassa, kyllä BATE pitää mennä nurin ilman Hazardiakin. Sarri saattaa pyörittää rotaatiota tänään, ja se voisi tarkoittaa aloituksen paikkaa Cesc Fabregasille, Pedrolle ja vaikka loukkaantumisesta palaamassa olevalle Ruben Loftus-Cheekille.

Valko-Venäjän ykkösjoukkue BATE tarvitsisi ainakin pisteen kahdesta Chelsea -ottelusta, ja sitten se voisi hoitaa jatkopaika PAOK:a ja Videotonia vastaan.

BATE:lla ei ole kovin hyviä kokemuksia viime kausien Lontoon vierailuista. Viime vuoden turnauksessa Arsenal voitti sen 6-0 Emirates -stadionilla. Olivier Giroud oli silloin yksi Chelsean maalintekijöistä, ja tänään hän saattaa olla Chelsean avauksessa taas kurittamassa BATE:a.

BATE on ottelussa ilman loukkaantuneita Malkevichia ja Mukhamedovia. Suomen Jasse Tuominen aloitti sekä Videtonia että PAOK:a vastaan, ja hyvinkin Tuominen saattaa olla tänään Stamford Bridgellä heti alusta mukana. Muuten BATE tulee varmasti hyvin puolustusvoittoisella ryhmällä kentälle hakemaan yllätystasuria.

Chelsean mahdollinen avaus: Kepa; Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson; Loftus-Cheek, Fabregas, Barkley; Pedro, Giroud, Willian

BATE Borisovin mahdollinen avaus: Scherbitski; Polyakov, Milunovic, Filipenko, Volodko; Ivanic, Dragun, Yablonski, Baga, Stasevich; Tuominen

 

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.12 – 8.75 – 22.00, ja kaipa nuo aika hyvin kohdallaan ovat. Alle 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.62, ja sen voi pienellä pelata. Tuskin BATE montaa maalipaikkaa saa, ja jos Chelsea pelaa ilman Hazardia, niin ei sekään maalijuhlajoukkueelta vaikuta.

Aseta vetosi