Chelsea - Leicester 13.1.2018, kaksi viimeisintä mestaria

Chelsea on jo menettänyt mahdollisuudet liigamestaruuteen, mutta top neljä -sija näyttää hyvältä. Leicester on tiukasti kärkikuusikon takana.

Valioliigan kaksi viimeistä mestaria kohtaavat lauantaina. Chelsean Stamford Bridgelle matkaa Leicester. Chelsea on parhaillaan sarjakolmonen, mutta tuskin se mitenkään yltää enää kärkipaikalle, eroa Manchester Cityyn on jo 16 pistettä. Top neljä -sijoitus on sitten se toiseksi halutuin Valioliigan joukkueille, siltä paikalta pääsee seuraavan kauden Mestareiden liigaan. Tämä näyttää melko hyvältä Chelsean kannalta, viidentenä oleva Tottenham on viiden pisteen päässä.

Leicester on sarjassa kahdeksantena, ja se lienee sille hyvä kausi. Leicester on kuitenkin mestaruudesta huolimatta vielä hyvin kaukana liigan ykkösseuroja.

Viiden ottelun kuntopuntarissa joukkueet ovat kaukana toisistaan. Chelsea on viidestä viimeisestä voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Leicesterin saldo on 1-1-3, eli sillä oli joulun ajan ruuhkassa hankalampaa. Uuden vuoden päivänä Leicester tosin voitti komeasti kotonaan Huddersfieldin 3-0.

Tiukka ohjelma painaa

Valioliigassa on todella tiukka ohjelma talvikuukausina, kun liigapelien lisäksi suurin osa joukkueista on vielä mukana kahdessa kotimaisessa cup-turneessa, ja parhaimmat vielä pelaavat UEFA:n turnauksia. Sekä Leicester että Chelsea vielä hieman hankaloittivat ohjelmiaan viime viikonloppuna pelaamalla FA Cupissa maalittomat tasapelit, eli uusintaottelu on tulossa.

Chelsea pelasi vielä viikollakin maalittoman tasapelin, kun se pelasi Carabao Cupin välierän ensimmäisessä osassa Arsenalia vastaan. Chelsealla oli ottelussa 21 maalintekoyritystä, mutta nolla jäi taululle. Chelsea ei ole niin huono, että se valuisi pitkäänkin maalittomaan putkeen. Leicester saattaa sitten olla se joukkue, jota vastaan Morata, Hazard ja muut saavat maaliverkot heilumaan. Chelsea on voittanut Leicesterin joukkueiden kolmessa viime ottelussa yhteismaalein 8-1. Kauden ensimmäisessä ottelussa Chelsea otti vierasvoiton 2-1.

Mainio matkajoukkue

Leicester on tällä kaudella kaiken kaikkiaan ollut hyvä vierasjoukkue, mutta kaksi viimeisintä se on vieraissa kuitenkin hävinnyt Watfordia ja Liverpoolia vastaan. Listassa on kuitenkin koviakin vierasotteluita, Southamptonkin meni nurin 4-1 joulukuun puolivälissä. Leicesterillä oli syyskuun puoliväkin ja Soton -ottelun välillä seitsemän tappiottoman vierasottelun putki.

Jos Leicester on hyvä vieraissa, niin Chelsea on todella kova kotonaan Stamford Bridgellä. Se hävisi kotikentällä liigaottelun Manchester Cityä vastaan 0-1, mutta sen jälkeen sillä on 12 tappiottoman kotiottelun putki, ja vain kolme näistä on tasapelejä.

Päällä maaleja?

Ottelussa on yksi pelityyliin viittaava miss match. Chelsea on tilastojen mukaan yksi liigan parhaita tekemään maaleja päällä, ja Leicester taas on heikko puolustamaan keskityspalloja. Leicester myös antaa vastustajille paljon kulmia sekä helppoja vapaapotkuja, joista erikoistilanteita saadaan aikaan.

Vetomarkkina on lyönyt pelin selväksi. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.29 – 6.10 -12.00, ja vaikka Chelsean kerroin on pelikelvoton, niin ei Leicesterinkään pelaaminen houkuta. Hyvä pelivalinta otteluun on Morata viimein osuu. Unibetin kerroin Alvaro Moratan ottelun avausmaalille on 3.50, ja siihen voi muutaman lantin laittaa.

Chelsean mahdollinen avaus: Courtois; Cahill, Christensen, Azpilicueta; Moses, Kante, Bakayoko, Fabregas, Alonso; Hazard, Morata

Leicesterin mahdollinen avaus: Schmeichel; Amartey, Dragovic, Maguire, Fuchs; Albrighton, Ndidi, Iborra, Gray; Mahrez; Vardy

Vetomarkkina on lyönyt pelin selväksi. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.29 – 6.10 -12.00, ja vaikka Chelsean kerroin on pelikelvoton, niin ei Leicesterinkään pelaaminen houkuta. Hyvä pelivalinta otteluun on Morata viimein osuu. Unibetin kerroin Alvaro Moratan ottelun avausmaalille on 3.50, ja siihen voi muutaman lantin laittaa.

Aseta vetosi