Chelsea - Newcastle 28.1.2018, Chelsean paras mahdollisuus pokaaliin

Newcastle on lähellä putoamisrajaa, ja ensi viikolla sillä on tärkeä liigaottelu Burnleytä vastaan. Chelsealla on helmikuussa kova Barcelona -ottelu.

Tammikuu on ollut Chelsealle todellinen tasapelikuukausi. Se on pelannut tammikuussa yhtä paljon tasureita kuin edellisenä neljä kuukautena yhteensä. Chelsea ehti tällä viikolla jo pudota yhdestä cup-turnauksesta kun Arsenal voitti sen Carabao Cupin välierässä 2-1. Ottelu oli Chelsealle turhauttava, se teki avausosuman seitsemännellä minuutilla, kunnes sitten viisi minuuttia myöhemmin joukkueen puolustaja Antonio Rudiger laittoi pallon omaan maaliin. Toisella jaksolla Arsenal teki voittomaalinsa, eikä Chelsea pystynyt tähän vastaamaan. Joukkueet olivat pelanneet kaksiosaisen välierän ensimmäisen osan Chelsean Stamford Bridgellä maalittomana. Chelsea oli otteluparissa ehkäpä kuitenkin se parempi joukkue, mutta maaleja se ei saanut tehtyä tarpeeksi.

Barca odottaa

Chelsealla on ensi kuussa Mestareiden liigan pudotuskierroksen ottelu Barcelonaa vastaan, ja se on seuralle suuri juttu. FA Cup on kuitenkin realistisempien mielestä joukkueen paras mahdollisuus päästä voittamaan jotain tälläkin kaudella. Barca -pelikin on vielä niin kaukana, että joukkue on varmasti tänään parhaalla kokoonpanolla mukana. Newcastlelle putoaminen olisi paha takaisku Chelsealla, ja varmasti se antaisi vauhtia sille, että manageri Antonio Conte jättäisi seuran kesällä.

Newcastlen kausi on ollut pettymys. Se voitti viime kaudella Championshipin, mutta nyt se on juuttunut putoamistaisteluun. Nyt se on liigassa sijalla 15, ja matkaa putoamsrajan alla olevaan Southamptoniin on vain yksi piste. Valioliigassa säilyminen on Newcastlelle varmasti monta kertaa FA Cup -menestystä arvokkaampaa. Se pelaa jo keskiviikkona Valioliigan ottelun Burnleytä vastaan kotonaan, ja tämä on Newcastlelle tärkeä ottelu. Voitto Burnleystä pompauttaisi Newcastlen monta sijaa ylemmäs, Valioliigan pohja kerros on tiukkaakin tiukempi.

Alle 2.5 maalia

Newcastlen manageri Rafa Benitez ei voi tänään laittaa Kenedyä kentälle, sillä tämä tuli pohjois-Englantiin lainasopimuksella juuri tämän päivän vastuksesta Chelseasta. Newcastlen pelaajatilanne puolustuspäässä alkaa näyttää hyvältä, ja kärkimies Joselu on piristymään päin, hän teki maalin taannoisessa Swansea -tasurissa.

Chelsea on ottelussa ilman Williania, Cesc Fabregasia ja Alvaro Morataa, joten uusi mies Ross Barkley taitaa saada paikan avauksesta. Eden Hazard on joka tapauksessa Chelsean ehdoton avainpelaaja. Arsenalin koko pelisuunnitelma taannoisessa Liigacupin ottelussa nojasi Hazardin pysäyttämiseen, joten eiköhän Newcastle lähde tekemään samaa.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.43 – 4.80 – 7.50. Maaleja odotetaan hieman liikaa, Unibet antaa alle 2.5 maalia -vedolle kertoimeksi 2.15, ja sen voi pelata. Maalinteko tulee olemaan Newcastlelle hankalaa, eikä Chelseankaan kärki ole aivan terävimmillään. Kuun alussa se pelasi peräkkäin kolme maalitonta tasapeliä.

Chelsean mahdollinen avaus: Caballero – Rudiger, David Luiz, Cahill – Zappacosta, Drinkwater, Bakayoko, Alonso – Barkley, Batshuayi, Pedro

Newcastlen mahdollinen avaus: Elliot – Yedlin, Lascelles, Clark, Haidara – Merino, Hayden – Ritchie, Perez, Murphy – Gayle

 

 

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.43 - 4.80 – 7.50. Maaleja odotetaan hieman liikaa, Unibet antaa alle 2.5 maalia -vedolle kertoimeksi 2.15, ja sen voi pelata. Maalinteko tulee olemaan Newcastlelle hankalaa, eikä Chelseankaan kärki ole aivan terävimmillään. Kuun alussa se pelasi peräkkäin kolme maalitonta tasapeliä.

Aseta vetosi