Chelsea - Tottenham 1.4.2018, kuka on Lontoon paras?

Tottenham on tiukasti kiinni Valioliigan nelospaikassa ja Lontoon parhaan joukkueen -tittelissä. Chelsean kausi tulee olemaan pettymys, ja Conten viimeinen.

Chelsean Stamford Bridgellä pelataan sunnuntaina mainio paikallisottelu, kun Tottenham tulee pohjois-Lontoosta vieraaksi. Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa, ja tappelevat kovasti nelospaikasta. Palkintona on paikka ensi kauden Mestareiden liigaan. Tällä hetkellä Tottenham on viisi pistettä edellä. Spurs on huomattavasti paremmassa iskussa kuin Chelsea. Se on viiden ottelun kuntopuntarissa kakkosena saldolla 4-1-0, Chelsea on samassa taulukossa vasta sijalla 13. Chelsean saldona viidestä viime ottelusta on vain 2-0-3, maalierokin on miinuksella.

Chelsean olisi otettava ottelusta voitto, muuten nelospaikka alkaa olla mennyttä. Pelejä on tämän joukkueen jälkeen kummallakin joukkueella vain kahdeksan.

Vetomarkkina on laittanut Chelsean reilun 40 prosentin suosikiksi. Kertoimet otteluun ovat noin 2.40 – 3.30 – 3.20.

Sattuu ja tapahtuu

Joukkueet ovat pelanneet viime aikoina melko maalirikkaita otteluita. Elokuussa Chelsea voitti Tottenhamin kotiotteun Wembleyllä 2-1. Viime vuoden huhtikuussa FA Cupissa Chelsea voitti omalla kotikentällä 4-2. Viimeisistä kymmenestä ottelusta joukkueet pelanneet seitsemän yli 2.5 maalin. Viimeisissä viidessä joukkueet ovat kahdesti menneet yli 3.5 maalin.

Muutenkin Chelsean ja Spursin viime ottelut ovat olleet kiihkeitä. Viimeisissä viidessä ottelussa tuomarit ovat nostaneet yhteensä 33 korttia. Se on yli 6.5 korttia per ottelu, ja se on tasokkaassa Valioliigassa paljon. Englannissa ei pelata tunteet pinnassa niin kuin Välimeren rannoilla, joten näiden kahden joukkueen pelit ovat olleet poikkeuksellisen kiihkeitä.

Marriner tiukkana huippujen otteluissa

Tämän paikallisottelun tuomarin nimi on Andre Marriner, ja vaikka hän ei yhtä paljon kortteja kaivelekaan taskuistaan kuin kuuluisat ”varoittajat” Mike Dean ja Martin Atkinson, niin Marrinerkin on ollut herkempi keltaisen kortin antaja, kun vastakkain on ollut kärkipään ryhmiä. Kun Manchester United voitti Arsenalin, niin Marriner antoi viisi keltaista korttia ja yhden punaisen, ja kun Liverpool voitti Manchester Cityn, niin Marriner antoi viisi keltaista. Ja vielä, kun Spurs voitti ManU:n, niin Marrinerkin käsi kävi varoitustaskulla neljä kertaa. Spursin Dele Alli on vielä koko Valioliigan eniten varoitettu pelaaja tällä kaudella kuudella keltaisella kortilla.

Erikoisvetojen ottelu

Ja jos tykkää rakennella vetoja kulmapotkuista, niin niitäkin on Chelsean ja Spursin otteluissa tullut enemmän kuin normaalisti. Viimeisissä viidessä ottelussa näiden kahden välillä kulmia on tullut keskimäärin noin 12 ja puoli. Wembleyllä elokuussa kulmia tuli peräti 17.

Unibet maksaa kertoimen 1.86 sille, että ottelussa tulee yli 4.5 maalia. Se kelpaa vetokupongille. Samaten kelpaa se, että ottelussa tulee enemmän kuin 10.5 kulmaa. Tähän Unibet antaa kertoimeksi 1.81. Varoituskortti-veto on parempi, siihen sopii laittaa muutamankin lantin.

Chelsean mahdollinen avaus: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – Moses, Kante, Fabregas, Alonso – Willian, Hazard – Morata

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris – Aurier, Sanhez, Vertonghen, Davies – Dier, Dembele – Lamela, Alli, Eriksen – Son

Unibet maksaa kertoimen 1.86 sille, että ottelussa tulee yli 4.5 maalia. Se kelpaa vetokupongille. Samaten kelpaa se, että ottelussa tulee enemmän kuin 10.5 kulmaa. Tähän Unibet antaa kertoimeksi 1.81.

Aseta vetosi