Chelsea - Videoton 4.10.2018, Chelsea jättänee Hazardin vaihtoon

Illan ottelu on kaikkien aikojen ensimmäinen Eurooppa-liigan lohko-ottelu, joka pelataan Stamford Bridgellä. Luultavimmin Hazard kokee sen vaihtopenkiltä.
Chelsea - Videoton
Lokakuu 04,2018
22:00

Chelsea on jo lähellä jatkopaikkaa Eurooppa-liigan karsintalohkosta L. Se voitti avauksessa PAOK:n vieraissa 1-0, ja tänään sen vastus on MOL Vidi Unkarista. Chelsea on ottelun suursuosikki, vaikka se tulisi kolmosketjulla peliin. Lohkon neljäs joukkue on BATE Borisov.

Chelsea voitti PAOK:n viime kuussa brasilialaisen Willianin maalilla jo seitsemän minuutin kohdalla. Vierailu PAOK:n kentällä oli alkuun ajatellen Chelsean lohko-otteluista se hankalin.

Manageri Maurizio Sarri ei ollut kovin tyytyväinen avausottelun maalilukemiin. Sarri oli sitä mieltä, että Chelsean olisi pitänyt paikoistaan tehdä useampikin maali.

Illan ottelun on kaikkien aikojen ensimmäinen Eurooppa-liiga -peli Chelsean Stamford Bridgellä. Lontoon siniset eivät ole tottuneet pelaamaan UEFA:n kakkosturnauksessa. Tällä vuosituhannella se on ollut lähes poikkeuksetta Valioliigan kärkipäässä sekä Mestareiden liigassa. Vaisumpi viime kausi vei Chelsean kotimaan liigassa vasta viidenneksi, ja siksi nyt pelataan kakkostason turnausta tuntematonta unkarilaisryhmää vastaan.

Vaikka Chelsea ei koskaan olekaan pelannut Eurooppa-liigan alkulohkossa, niin silti se on voittanut koko turnauksen. Viisi vuotta sitten se tuli mukaan pudotuspeleihin Mestareiden liigan lohkojen puolelta, ja lopulta voitti koko turneen. Tuona vuonna Chelsea voitti jokaisen kotikentällä pelatun pudotuspelin lukemin 3-1. Finaalissa se niputti Benfican 2-1.

Chelsea on ilmeisesti pelaamassa Eurooppa-liigaa tosissaan. PAOK -ottelussa se oli mukana hyvällä avauskokoonpanolla. Hazard tosin ei ollut reissussa mukana, mutta Pedro, Kante, Jorginho, Morata ja melkein koko puolustuksen ykkösketju oli heti alusta kentällä.

Tällä kertaa manageri Sarrilla saattaa olla hieman enemmän haluja rotaatioon. Unkarilaisryhmä on selvästi heikompi, ja viikonloppuna olisi taas tulossa Valioliiga-ottelu Southamptonia vastaan.

Chelsealla ei ole tapana hävitä euro-otteluita Stamford Bridgellä. Edellisen kerran se hävisi UEFA:n pelin syyskuussa 2013, kun Basel pääsi yllättämään Mestareiden liigassa. Kolme viimeistä europeliään Lontoossa Chelsea on kuitenkin pelannut tasan.

Unkarin MOL Vidi, tai Videoton, on voittanut Unkarin liigassa nyt kolme putkeen, mutta ei se kovin kova meriitti ole Valioliigan kärkiseuraa vastaan. Vidi voitti Unkarin liigan viime vuonna, ja se oli kolmas mestaruus viimeisen seitsemän vuoden aikana. Nyt se on liigassa kahdeksan pistettä Ferencvarosia perässä.

Vidi on pelannut tällä kaudella jo yhdeksän euro-ottelua, joten kiivas ottelutahti saattaa olla vaikeuttanut joukkueen kotimaan otteluita. Viime Eurooppa-liigan pelissään Vidi hävisi kotonaan BATE Borisoville 0-2, ja Suomen Jasse Tuominenkin kävi laittamassa pallon kertaalleen Vidin maaliin.

Videoton ei ollut kovin kaukana, että se ei olisi päässyt jo Mestareiden liigaankin. Se selvitti kolme karsintakierrosta, mutta Ateenan AEK oli lopulta liian kova. Kovin vastus, jonka Vidi selvitti karsinnoissa taisi olla Ruotsin Malmö.

Chelsean mahdollinen avaus: Caballero; Emerson, Christensen, Cahill, Zappacosta; Fabregas, Ampadu, Barkley; Moses, Morata, Hudson-Odoi

MOL Vidin mahdollinen avaus: Tujvel, Juhasz, Fiola, Nego, Stopira, Huszti, Hadzic, Milanov, Kovacs, Nikolov, Scepovic

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.10 – 10.50 – 21.00, ja varmaan lukemat ovat hyvin kohdallaan. Ylli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.76, ja se on kyllä liian vähän. Tähän on syytä laittaa vastaan. Alle 3.5 maalia saa hyvän kertoimen 2.07, sen voi pelata. Chelsea pitänee Hazardin vaihdossa, ja tuskin Vidi pääsee maalipaikoille. Ottelu päättyy paremminkin 2-0 kuin 4-0.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä