Chelsea - West Ham 8.4.2019, Chelsean puolustus on kova kotikentällä

Chelsea puolustaa Stamford Bridgellä yhtä hyvin kuin Liverpool Anfieldilla. Jos Hammers ei tee maalia, niin se häviää. Vetopuolella pelataan kotivoittoa.
Chelsea - West Ham
huhtikuu 08,2019
22:00

Chelsealla nousee voitolla ainakin hetkeksi Valioliigan kolmoseksi. West Hamin loppukausi on pelailua, se on käytännössä varmistanut sarjapaikkansa eikä paikka Eurooppa-liigaankaan oikein ole enää saatavilla.

Chelsea pelaa veitsenterällä. Kisa ensi kauden Mestareiden liigan paikoista ei oikein sallisi lipsahduksia, ja yksikin kehno tulos voisi olla viimeinen niitti manageri Maurizio Sarrin pestille.

Sarri on saanut paljon lokaa niskaan, eikä se kyllä aivan tyystin ole oikeutettua. Joukkue on toki välillä ollut todella heikko, esimerkiksi 0-6 -tappio Manchester Citylle oli todella surkea notkahdus, mutta silti Sarrin ensimmäisellä kaudella Chelsea pelaa tiukasti liigan kolmospaikasta. Viime kaudella tässä samassa kohdassa Chelsealla oli kuusi pistettä vähemmän kuin nyt. Joukkue vielä tällä kaudella pääsi Liigacupin finaaliin, jossa se hävisi Manchester Citylle vasta rankkareilla. Ja Eurooppa-liigassakin Chelsea on edelleen mukana.

Jossain vaiheessa kautta Chelsean fanit kääntyivät Sarria vastaan. Fanit eivät ole tyytyväisiä Sarrin peluutukseen. Manageri on itsepintaisesti antanut esimerkiksi Jorginholle avauksen paikan, vaikka tämä on kannattajien mielestä ollue heikko. Toisaalta sitten Callum Hudson-Odoi ja Ruben Loftus-Cheek ovat olleet harvoin avauksessa, vaikka fanien ja useiden kommentaattorien mielestä kaksikko on avauksen arvoinen.

Mestareiden liiga vähimmäistavoite

Reilu viikko sitten Chelsea voitti Cardiffissa, mutta tiukille meni. Se tarvitsi selvän paitsio maalin viime minuuteilla päästäkseen tasoihin. Viikolla Chelsea sitten hoiteli Brightonin helposti 3-0. Chelsealla on nyt yhdeksän voittoa 11 viime ottelusta kotikentällä Stamford Bridgellä. Chelsea on myös päästänyt kotikentällään yhtä vähän maaleja kuin Liverpool, vain kymmenen. Se on pitänyt maalinsa puhtaana Stamford Bridgellä seitsemän kertaa viimeisestä kymmenestä ottelusta.

Chelsean vähimmäistavoite kaudelle on paikka ensi kauden Mestareiden liigaan. Jos se onnistuu, niin ehkä Sarri saa jatkaa.

West Ham on ollut tällä kaudella todella epätasainen joukkue. Viimeiset kuusi otteluakin se on mennyt kaavalla voitto-tappio-voitto. Manageri Pellegrini on ensimmäistä kautta Hammersin hommissa, ja heilahtelu lienee alkuhankaluuksia.

West Hamista on helppo nähdä, että mistä on kyse. Kun joukkue tekee maalin, niin se ei häviä. Viimeksi se on osunut verkkoon, mutta hävinnyt viime elokuussa. Ja kun Hammers jää nollille, niin se häviää. Näin on käynyt viimeisessä kymmenessä liigamatsissa, jossa joukkue on jäänyt maalitta.

Fanit dissaa Arnautovicia

West Hamillakin on huolensa pelaajien kanssa, aivan kuten Chelseaa painaa Eden Hazardin halu vaihtaa Real Madridin paitaan. Hammersin kärkimies Marko Arnautovic halusi tammikuussa jättää West Hamin, ja tästä Hammers -fanit suuttuivat. Arnautovic ei ole tehnyt maaliakaan West Hamille tammikuun jälkeen. Tammikuun 12. päivän jälkeen West Ham on tehnyt kolme maalia, kun Arnautovic on ollut kentällä ja 11 kun hän on istunut sivussa. Manageri Pellegrinikin on jo pyytänyt, että fanit jättäisivät Arnautovicin rauhaan.

West Ham on kehno vierasjoukkue. Viimeisistä seitsemästä vierasmatsista kaikki turnaukset mukaan lukien se on hävinnyt kuusi ja pelannut yhden tasan. Maaleja näissä otteluissa se on tehnyt kolme, joista kaksi tuli FA Cupissa League Onen Wimbledonia vastaan, kun Hammers hävisi 2-4.

Loftus-Cheek ja Hudson-Odoi olivat mainioita Brighton -ottelussa. Saa nähdä, saavatko he jatkaa, vai nostaa Sarri taas avaukseen Willianin tai Pedron, tai molemmat. Hammersilla taas ovat niin Nasri, Felipe Anderson kuin Arnautovic taas pelikunnossa. West Hamilla tuntuu olevan aina loukkaantumisongelmia, nytkin sivussa ovat ainakin Carroll, Reid, Sanchez, Wilshere ja Yarmolenko.

Chelsean mahdollinen avaus: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Barkley; Hudson-Odoi, Giroud, Hazard

West Hamin mahdollinen avaus: Fabianski; Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell; Antonio, Noble, Rice, Lanzini, Anderson; Hernandez

 

Chelsean puolustus on kotikentällä Valioliigan parasta, ja jos Hammers ei tee maalia, niin se häviää. Tästä voi johtaa, että Chelsean pelaaminen on fiksua. Chelsea -1.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.87, ja sen voi kupongille rastittaa.

Aseta vetosi