Chicago Bulls - Miami Heat 15.1.2018, Heat on kovassa voittoputkessa

Lauri Markkasen Chicago Bulls on parantanut huimasti alkukaudesta, ja nyt Zach LaVinekin on vihdoin mukana. Miami on kova testi Bullsille.

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls saa tänä iltana kotikentälleen Miami Heatin. Bullsista on tullut surkean kauden alun jälkeen keskitason NBA-joukkue. Viimeisistä 15 ottelustaan Bulls on voittanut kahdeksan. Nyt sillä on vastassa joukkue, joka on todella kovassa nousujaksossa. Miami Heat on 15 viime ottelustaan voittanut 12. Heatilla on nyt alla seitsemän ottelun voittoputki. Viime ottelussa Miami voitti Milwaukee Bucksit 18 pisteellä, Bucks teki ottelussa vain 79 pistettä. Miamin ykkösmies Bucks -ottelussa oli kesän EM-kisoista suomalaisille tuttu Goran Dragic, joka teki 25 pistettä.

Chicagolle ei ole ollenkaan paras aika kohdata Miami juuri nyt. Miamin kova putki on nostanut joukkueen Itäisessä konferenssissa nelospaikalle. Cleveland Cavaliers on vain yhden voiton päässä.

Miami on ainakin vielä hyvällä ja nöyrällä asenteella kentällä. Joukkueen valmentaja Erik Spoelstra totesi, että voittoputken ottelut eivät meinaa mitään kun lähdetään uuteen peliin.

”Joka ottelussa lähdetään alusta. Se mihin olemme olleet sitoutuneet, on parantaa pelaamista. Usein tässä liigassa tuo on vain klishee. Se on kuitenkin kaikki millä on merkitystä”, Spoelstra sanoi.

LaVine on mukana

Chicago Bulls vielä vahvistui viime ottelussaan, kun koko alkukauden sivussa ollut Zach LaVine palasi peliin viime ottelussa Detroitia vastaan peliin. LaVine heitti ottelussa ensimmäisen heittonsa sisään, pelasi ottelussa reilut 19 minuuttia ja teki 14 pistettä. Chicagolla on mainio ydin, jonka se sai itselleen viime kesän rankasti kritisoiduissa Jimmy Butler -kaupoissa. Antamalla pois yhden uransa huipulla olevan tähden se sai kolme nuorta pelaajaa, jotka kaikki ovat osoittautuneet tulevaisuuden huippujoukkueen avauskokoonpanon tasoisiksi. LaVine oli kaupan varmin ostos, hän oli jo aikaisemmin näyttänyt tasonsa. Lauri Markkanen on osoittautunut yhdeksi viime draftin parhaista varauksista ja vielä takamies Kris Dunnkin on pelannut todella hyvin.

Miroticin siirto lähellä

LaVinen saadessa vielä muutaman pelin pelattua, niin hän ottanee paljon isomman roolin joukkueen hyökkäyksessä. Chicago saattaa kyllä tammikuussa vielä heikentyäkin, sillä joukkue on ilmeisesti hankkiutumassa eroon muutamasta hieman vanhemmasta pelaajasta uudelleenrakentamisen nimissä. Iso laituri Nikola Mirotic saattaa lähteä hyvinkin pian, sentteri Robin Lopezkin voi olla piakkoin toisessa seurassa.

LaVinen tulo mukaan joukkueeseen merkitsee paljon. Chicagon valmentaja Fred Hoiberg totesi rakentaneensa joukkueen hyökkäyssuunnitelman LaVine mielessä.

”Suuri osa peliämme on laiturit, jotka pystyvät juoksemaan suunnanvaihdoksia, sekä että he pystyvät ottamaan pallon hand offeista, nousemaan korille ja heittämään. LaVine sopii tähän, jännittävää saada hänet kentälle”, Hoiberg sanoi.

Miami Heatin voittoputki on varmasti ylisuorittamista, se ei missään nimessä ole samalla tasolla kuin konferenssin ykkösjoukkueet Celtics ja Cavs.

Chicago Bullsin voittokerroin Unibetilla on 1.93, ja kyllä siihen voi Markkanen -lasit silmillä laittaa pikku panoksen. Ei Miami tätä voita lähes joka toisella kerralla.

Alla huippukohdat Bulls – Pistons -ottelusta:

Chicago Bullsin voittokerroin Unibetilla on 1.93, ja kyllä siihen voi Markkanen -lasit silmillä laittaa pikku panoksen. Ei Miami tätä voita lähes joka toisella kerralla.

Aseta vetosi