Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 23.2.2018, Bulls pelaa enää tulevaisuudelle

Philadelphia on jo rakennusvuotensa käynyt, nyt se pelaa pudotuspelipaikoista. Bulls taas on tukevasti rakennusvaiheessa, tämä kausi on jo pelattu.

NBA palaa All Stars -tauolta. Tähdistöviikonlopussa mukana olleen Lauri Markkasen Chicago Bulls jatkaa pelejä Philadelphia 76ersia vastaan. Joukkueet ovat nyt tyystin eri asemassa, Philly pelaa pudotuspelipaikasta ja Chicagon katseet ovat tyystin tulevaisuudessa. 76ers oli pitkään liigan kehnoin ryhmä, ajoittain suorastaan pilkan kohde, mutta nyt huonojen kausien seurauksena tulleet hyvät draft -vuorot ovat nostaneet sen taas kohti liigan kärkeä. Chicagolla tuskin koskaan menee yhtä kehnosti kuin Phillyllä takavuosina, sillä taitaa jo olla tulevaisuuden runko kasassa, eli kolmikko LaVine-Markkanen-Dunn.

Tällä hetkellä Philadelphia on NBA:n Itäisen konferenssin seitsemäs, mutta nelospaikkakin on hyvin saavutettavissa. Se on vain kaksi voittoa nyt neljäntenä olevaa Washingtonia perässä Phillyllä on loppukauden runkosarjassa panosta, jokainen edestä napattu joukkue helpottaa play offs -pelejä. Top neljä -paikka antaisi ensimmäiselle kierrokselle kotiedun.

Chicagon loppukauden ainoa tavoite on kehittää joukkueen tulevaisuuden avainpelaajia niin yksilöinä kuin ryhmänäkin. Kolmikko Markkanen-Dunn-Lavine pelaavat varmaan loppukaudella paljon yhdessä.

Embiid on tärkeä pelaaja

Philly on joukkueista paremmassa kunnossa. Sillä on alla viiden voiton putki. Bulls on hävinnyt viidestä viimeisestä kolme, viime ottelussa Chicagon United Centerissä kova Toronton joukkue voitti helposti 24 pisteellä.

76ersin mainio sentteri Joel Embiid missasi viimeisen ottelun ennen All Stars -taukoa nilkkavamman vuoksi, All Stars -hassutteluissa hän kuitenkin oli mukana. Ilman Embiidiäkin Philly voitti viime viikolla ennen taukoa Miamin kahdella pisteellä. Kolmikko Ben Simmons, Dario Saric ja Marco Belinelli kaikki tekivät yli kymmenen pistettä. Parhaimmillaan Philly oli ottelussa jo 24 pistettä tappiolla. Embiid on kyllä normaalisti ollut joukkueelleen hyvin tärkeä pelaaja. Philly on pelannut tällä kaudella 11 ottelua ilman sentteri-Embiidiä ja näistä se on voittanut nyt vasta kolme.

Chicago varmasti loppukaudella kokeilee myös joukkueen vähemmälle peliajalle jääneitä nähdäkseen, että ketkä sopivat joukkueen tulevaisuuteen ja ketkä ei. Aiemmin kaudella avauksessa pelanneet Robin Lopez ja Justin Holiday aloittavat Phillyä vastaan vaihtopenkiltä, ja avaukseen tulevat Cristiano Felicio sekä David Nwaba. Tämä toki saattaa tarkoittaa sitä, että Holiday ja Lopez ovat kesällä siirtolistalla.

Iso kuva

”Meidän pelissä ei voi nyt pelata 12 pelaajalla. Yhdeksän tai kymmenen enintään. Ja me olemme nyt tilanteessa, jossa meillä on nuori joukkue, voittosuhde 20-37 ja useita pelaajia, joita emme juurikaan ole nähneet pelaavan tällä kaudella. Voidaksemme arvioida, että ketkä sopivat joukkueeseemme tulevaisuudessa, näin meidän on tehtävä. Pitää katsoa isoa kuvaa”, Bullsin varapresidentti John Paxson sanoi Chicago Tribunelle.

Ottelun kertoimet ovat Betssonilla 2.80 – 1.44, tasoitus on 5,5 pistettä. Peliin voisi tasoituksen kanssa laittaa vedon vierailijoille. Se suhtautuu loppukauteen tyystin eri tavalla kuin Chicago. Bulls ei tee mitään erityistä kokoonpanon kanssa, jos se on takaa-ajaja, Phillyllä taas on varmasti tarvittaessa lopussa ykkösketju kentällä.

Philly -5.5 saa Betssonilta kertoimeksi 1,91. Sen voi kupongille laittaa.

Chicago Bullsin avaus: Dunn, Nwaba, LaVine, Markkanen, Felicio

Philadelphia 76ersin avaus: Redick, Simmons, Saric, Embiid, Covington

Tässä Chicago Bullsin tulevaisuus:

Philly -5.5 saa Betssonilta kertoimeksi 1,91. Sen voi kupongille laittaa. Chicago Bullsin avaus: Dunn, Nwaba, LaVine, Markkanen, Felicio Philadelphia 76ersin avaus: Redick, Simmons, Saric, Embiid, Covington

Aseta vetosi