Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 29.4.2018, Game seven

Cavaliers ja Pacers pelaavat sunnuntai-iltana viimeisen ja ratkaisevan ottelun. Häviäjä putoaa, ja nyt saattaa olla LeBron Jamesin viimeinen ottelu Cavs -paidassa.

Kuningas LeBron Jamesin Cleveland Cavaliers on pienoisessa pulassa NBA:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Se pelaa seitsemännen ja ratkaisevan ottelun Indiana Pacersia vastaan.

James ei myönnä, että tämä haittaa. Hän on edelleen sitä mieltä, että urheilun kaksi parasta sanaa ovat ”Game 7”. Toisaalta, jos homma ei Clevelandilla suju tänään, niin James on varmasti eri mieltä. Jos Cleveland häviää Indianalle ja putoaa, niin tämä ottelu saattaa olla Jamesin viimeinen Clevelandin paidassa. Jamesista tulee kauden jälkeen vapaa agentti, ja vaikka hän ei olekaan sanonut aikovansa jättää Cavaliersin, niin silti on selvää, että joukkueen rosteri ei ole sellainen, jolla pelataan mestaruudesta. Jamesin ura alkaa olla finaalissa, jos hän vielä haluaa pelata mestaruuksista, niin se olisi ensi tai seuraavalla kaudella.

LeBron James ei ole koskaan ennen pudonnut pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jos Cavs nyt putoaa, niin ehkä Jameskin toteaa, että Clevelandilla ei ole mahiksia tämän parempaan.

Irvingin lähtö liikaa

Cavaliersin kausi on ollut kokonaisuudessakin aikaisempaa heikompia, ja suurin syy tähän on ilmeisesti Kyrie Irvingin siirtyminen Bostoniin. Nyt Jamesin kakkosmiehenä pelaa Kevin Love. Hänen pistekeskiarvonsa pudotuspeleissä on 11 per ottelu reilulla 34 prosentin osumatarkkuudella. Kukaan toinen Cavs -pelaaja ei ole päässyt kymmenen pisteen keskiarvoon.

Indiana on ollut Clevelandille kova vastus koko kauden. Pacers voitti Cavaliersin kolmesti neljästä runkosarjassa. Pudotuspeleissä Indianan Victor Oladiposta tuli kolmas Pacersin pelaaja koskaan, joka tekee play offseissa triplatuplan. Viime pelissä Oladipo kasasi komeasti 28 pistettä, 13 levyriä ja kymmenen syöttöä.

Pacersin sentteri Domantas ”Arvidaksen poika” Sabonis on viimeisessä kolmessa ottelussa heittänyt yli 74 prosentin tarkkuudella.

Henkimaailman hommia

Seitsemäs ottelu alkaa olla henkimaailman hommia. Joukkueet ovat jo osoittaneet olevansa hyvin tasaisia, sarja ratkeaa pienellä erolla. LeBron James on koko uransa aikana pelannut kuusi kertaa NBA:n Game 7:ssa, ja hänen saldonsa on 4-2. Cavaliers on seitsemänsissä otteluissa voittanut kolmesti ja hävinnyt kahdesti. Viimeksi joukkue voitti ratkaisevan ottelun kevään 2016 finaaleissa Golden State Warriorsia vastaan. Tuosta joukkueesta Clevendissa vielä pelaavat James, Love, JR Smith sekä Tristan Thompson.

Indiana Pacers on pelannut seiskaottelussa kahdeksan kertaa, ja sen saldo on 3-5. Indiana on pudonnut play offseissa Clevelandille viisi kertaa viimeisen seitsemän kauden aikana.

Cleveland on vetomarkkinoiden selvä suosikki. Betssonilla kerroinlukemat ovat 1.39 – 3.05, tasoitus on 5.5 pistettä. Cavs on auringonlaskun joukkue, Indiana paremminkin nousussa. Tasoitus tuntuu hieman korkealta kotijoukkueelle. Indiana +5.5 Betssonin kertoimella 1.93 on hyvä veto.

Clevelandin mahdollinen avaus: Smith, James, Love, Calderon, Korver

Indianan mahdollinen avaus: Oladipo, Collison, Turner, Young, Bogdanovic

Betssonilla kerroinlukemat ovat 1.39 – 3.05, tasoitus on 5.5 pistettä. Cavs on auringonlaskun joukkue, Indiana paremminkin nousussa. Tasoitus tuntuu hieman korkealta kotijoukkueelle. Indiana +5.5 Betssonin kertoimella 1.93 on hyvä veto

Aseta vetosi