Crystal Palace - Manchester City 31.12.2017, vieläkö City voittaa?

Manchester City on ennennäkemättömässä voittoputkessa, mutta ei Palacekaan kovin kehno ole. Sillä oli hiljattain kahdeksan tappiottoman ottelun sarja.

Manchester City on vakuuttava Valioliigan sarjakärki. Se ei ole 20:sta ottelusta hävinnyt vielä yhtään, tasureitakin on vain yksi. Tuo paha epäonnistuminen Citylle tuli elokuussa, kun Everton otti Cityn Etihad -stadionilla 1-1 -tasapelin. Pep Guardiolan valmentamassa Cityssä on kyllä jotain samaa kuin vaikka Barcelonassa parhaimmillaan. Voittoputkessa on mukana kovia murskalukemia, esimerkiksi Watford meni nurin 6-0, Liverpool 5-0 ja Stoke 7-2.

Ei Crystal Palacellakaan kovin huonosti mene. Roy Hodgson on perienglantilaisilla opeilla saanut joukkueen pelaamaan huimasti alkukautta paremmin. Viime kierroksella Palace hävisi 2-3 Arsenalille, mutta sitä ennen joukkueella oli kahdeksan tappiottoman ottelun putki. Palace oli alkukaudesta tukeva sarjajumbo, mutta nyt se on jo putoamisrajan päällä.

City saa minikertoimia

Vedonlyöjän on hankala pelata Cityä, koska joukkue on niin huiman ylivoimainen. Cityn voittokertoimet ovat minimaalisen pienet, eivätkä ne oikeastaan kyllä vastaan todennäköisyyttä. Nyt Crystal Palacen kentällä City saa voitosta alle 1.30 -kertoimia, eikä se missään nimessä ole lähelläkään ylikerrointa. Jos vastustaja lähtee otteluun Cityä vastaan todella tukkoisella puolustustaktiikalla, niin kuin lähes kaikki lähtevät, ja jos taktiikka onnistuu ja vielä tuuriakin on mukana, niin kyllä Citykin pysyy aisoissa. Roy Hodgson takuulla osaa ja uskaltaa laittaa joukkueensa omalla kotikentälläänkin pelaamaan pelkkää puolustusta, tämän Suomen jalkapallomaajoukkuetta Hodgsonin aikakaudella seuranneet hyvin muistavat.

Crystal Palacen vahvuus on hieman yllättäen Hodgsonin kaudella ollut hyökkäyspää, ja varsinkin Wilfried Zaha sekä Andros Townsend, ja tämän Palace saattaa joutua uhraamaan Cityä vastaan. Hodgson pitänee huolta, että pallon alla on aina kymmenen pelaajaa, ja se vaikeuttaa kärjen pelaamista.

Palacen peleissä maaleja

Palace ei ole pelannut kotonaan nollapeliä sitten syyskuun, ja viime kierroksella Arsenal teki sen verkkoon kolme osumaa. Seitsemässä viime kotiottelussaan Palace on tehnyt tasan kaksi maalia per ottelu. Kaksi maalia Cityn verkkoon olisi kova saavutus, ja sillä voisi jo jotain ottelusta saadakin. Manchester Cityn hyökkäysvoima on jotain ennennäkemätöntä Valioliigassa. City on nyt tehnyt 61 maalia tällä kaudella, ja se on 15 enemmän kuin mitä todella huomasti hyökkäävä Liverpool teki 20 ottelussa. City on tehnyt yli kolme maalia per ottelu.

Manchester Cityn suurin vastus on se itse. Huimassa voittoputkessa pelaajilta saattaa helposti kadota keskittyminen. Voi tulla houkutus ottaa hieman iisimmin, kun voitot tulevat helposti. Ja myös tiukka otteluohjelma saattaa vaikuttaa valmistautumiseen ja vireeseen. Tuskin City voittaa kauden jokaista jäljellä olevaa Valioliigan ottelua, mutta missä kohdassa putki katkeaa?

Loukkaantumiset eivät ole suuressa roolissa illan ottelussa. Cityn merkittävin loukkaantunut on Mendy ja Palacelta puuttuvat ainakin Sakho ja Delaney.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 11.50 – 6.50 – 1.28, ja kyllähän siitä pitää jonkinlainen tasoitusveto Palacelle rakennella. Hyvä vaihtoehto on Palace +1.5 Unibetin kertoimella 2.12.

Crystal Palacen mahdollinen avaus: Speroni – Fosu-Mensah, Tomkins, Dann, Schlupp – Townsend, Milivojevic, McArthur, Loftus-Cheek – Zaha, Benteke

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Mangala, Otamendi, Delph – Fernandinho – Sterling, D. Silva, De Bruyne, Sane – Jesus

Unibetin kertoimet otteluun ovat 11.50 – 6.50 – 1.28, ja kyllähän siitä pitää jonkinlainen tasoitusveto Palacelle rakennella. Hyvä vaihtoehto on Palace +1.5 Unibetin kertoimella 2.12.

Aseta vetosi