Detroit Lions - Minnesota Vikings 23.11.2017, NFL on Kiitospäivän perinne

Viime vuoden Kiitospäivänä Lions ja Vikings pelasivat myös Detroitissa, silloin Lions voitti 16-13. Vetomarkkina odottaa jostain syystä paljon pisteitä.

Kiitospäivänä USA:ssa on tapana syödä kalkkunaa, tai tofua, ja katsoa telkasta NFL-otteluita. Tänään on taas Thanksgiving Day, ja illan ohjelmassa on kolme NFL-ottelua. Kovatasoisin päivän peleistä pelataan heti alkuillasta, jolloin Suomessakin on vielä primetime-aika. Detroit Lions isännöi Minnesota Vikingsia puoli kahdeksalta Suomen aikaa.

Kummatkin joukkueista pelaa NFL:n NFC -konferenssin pohjoislohkossa, Minnesota on ykkönen kahdeksalla voitolla ja Detroit kakkosena kuudella voitolla. Vähintään wild card -paikka pudotuspeleihin on Detroitinkin ulottuvilla, eikä lohkovoittokaan ole kaukana. Tämän illan ottelulla on suuri merkitys. Vikingsin ja Lionsin taisto pudotuspeleihin helpottui huomattavasti, kun lohkoa pitkään hallinnut Green Bay Packers menetti pelinrakentajansa Aaron Rodgersin loppukaudeksi sairastuvalle. Tämän jälkeen Green Bay on sukeltanut pahasti.

Kiitospäivän voittoputki

Detroit Lionsilla oli pitkään tapana olla kehno Kiitospäivän otteluissa, ja oikeastaan aika lailla kaikissa muissakin otteluissa. Sillä oli yhdeksän Kiitospäivän tappion putki. Viime vuosina Lions on pelannut hyvin Kiitospäivänä, ja samassa muutenkin on tullut hyviä kausia. Neljänä viime Kiitospäivänä, kun Detroit on pelannut kotonaan Ford Fieldilla, se on voittanut, ja samalla kahtena viimeisestä kolmesta kaudesta Lions on ollut mukana pudotuspeleissä. Tänään Detroitin olisi oikeastaan voitettava, jos se haluaa nousta lohkoykköseksi.

Minnesota Vikings on hieman yllättäen ollut tällä kaudella todella hyvä. Sillä on nyt menossa kuuden voiton putki, tosin sen vastukset ovat viime kierroksilla olleet heikommasta päästä. Viime viikonloppuna Vikings voitti kotonaan Los Angeles Ramsin 24-7.

Lions ja Vikings kohtasivat viime kautenakin Kiitospäivänä. Silloin pelattiin Detroitissa ja Lions oli parempi 16-13. Viime kaudella aikaisemmassa ottelussa Lions voitti Minnesotassa jatkoajan jälkeen 22-16. Tällä kaudellakin joukkueet ovat jo kohdanneet kerran, ja senkin Lions voitti vieraskentällä. Lopputulos oli niukka 14-7. Lions ja Vikins ovat viime otteluissa pelanneet vähäpisteisiä pelejä, vaikka eivät ne muuten oli erityisen puoluspainotteisia joukkueita. Lionsin viidessä viime ottelussa on tehty pisteitä 51, 62, 47, 35 ja huimat 90 New Orleans Saintsia vastaan. Minnesotan lukemat viidestä viime ottelusta ovat 31, 68, 49, 38 ja 33.

Keenum hoitaa homman

Vikingsin päävalmentajan Mike Zimmerin mukaan hänen joukkueensa ongelma Lions -otteluissa viime aikoina on ollut hyökkäyksen kehnous.

”Emme ole tehneet tarpeeksi pisteitä. Meillä oli kerran 16 pistettä, kahdesti 13 pistettä ja kerran saimme aikaan vain yhden 60 jaardisen potkumaalin. Viime ottelussa menetimme pallon kolme kertaa, ja pääsimme red zonelle, mutta emme tehneet pisteitä.”

Vikingilla on ollut ongelmia viime aikoina pelinrakentajan paikan kanssa. Pitkäaikaiseksi ykköseksi suunniteltu Teddy Bridgewater loukkaantui harjoituksissa elokuussa 2016. Tällä kaudella Case Keenum on yllättäen pelannut todella hyvin, ja vaikka Bridgewater alkaa olla pelikunnossa, niin Keenum jatkanee. Viimeisessä kolmessa ottelussa Keenum on heittänyt pallon omille melkein 69 prosentin tarkkuudella, maaleja on tullut seitsemän ja katkoja vain kolme.

Minnesotan puolustus on ollut tällä kaudella rautaa. Esimerkiksi viime sunnuntaina se piti LA Ramsin kovan hyökkäyksen kurissa, Rams eteni 17 juoksupelillään vain 45 jaardia.

Vetomarkkina odottaa pisteitä

Lions oli viime viikonloppuna tiukilla heikon Chicagon kanssa. Se voitti 27-24, kun Matt Prater upotti potkumaalin 52 jaardin päästä reilut puolitoista minuuttia ennen loppua. Chicagon potkaisija Connor Barth sitten epäonnistui omassa potkussaan viime sekunneilla.

Betssonin kertoimet otteluun ovat 2.15 – 1.75. Totals -raja on 44.5 pistettä, ja tähän rahaa ollaan lyöty over -vedolle. Vain yhden kerran Lionsin ja Vikingsin kahdeksasta viimeisestä ottelusta ollaan pelattu yli 44.5 pistettä, miksi nyt sitten mentäisiin? Suurella yleisöllä on tapana pelata over -vetoja, koska niitä on mukavampi jännittää. Alle 44.5 pistettä Betssonin kertoimella 2.04 on oikein hyvä veto.

Alla video Detroit Lionsin viime sunnuntain tiukasta Chicago Bears -ottelusta:

Betssonin kertoimet otteluun ovat 2.15 – 1.75. Totals -raja on 44.5 pistettä, ja tähän rahaa ollaan lyöty over -vedolle. Vain yhden kerran Lionsin ja Vikingsin kahdeksasta viimeisestä ottelusta ollaan pelattu yli 44.5 pistettä, miksi nyt sitten mentäisiin? Suurella yleisöllä on tapana pelata over -vetoja, koska niitä on mukavampi jännittää. Alle 44.5 pistettä Betssonin kertoimella 2.04 on oikein hyvä veto.

Aseta vetosi