Dortmund - Bayern Munchen 10.11.2018, suuri ja mahtava Bayern on horjahdellut

Bayern Munchen on hävinnyt tämän kauden Bundesliigassa jo kaksi kertaa. Se on nyt neljä pistettä sarjakärki Dortmundia perässä.
Dortmund - Bayern Munchen
Marraskuu 10,2018
19:30

Dortmundin ja Bayern Munchenin ottelu, Der Klassiker, pelataan hieman oudossa asetelmassa. Bayern on sarjataulukossa vasta kolmantena, Dortmund johtaa sarjaa. Joukkueiden eroa on neljä pistettä.

Dortmund on ainoa Bundesliigan joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt. Bayern taas on hävinnyt jo kahdesti. Lokakuussa Bayern hävisi kotonaan Borussia Monchengladbachia vastaan 0-3. Aiemmin Bayern oli hävinnyt Hertha Berliinin kentällä 0-2.

Dortmund hävisi viikolla kauden ensimmäisen ottelunsa kaikki turneet mukaan lukien, kun Atletico Madrid voitti sen 2-0.

Viime kaudella Der Klassikereissa ei ollut paljon jossittelua. Bayern voitti Dortmundissa 3-1 ja kotonaan 6-0.

Mestareiden liigan tappio ei ollut kovinkaan merkittävä Dortmundille. Joukkueelle oli jo alla kolme voittoa ja paikka pudotuspeleihin oli varmistettu. Dortmund on edelleen Mestareiden liigan lohkonsa kärjessä. Atletico Madridia vastaan Dortmund oli selvästi heikompi joukkue. Se ei saanut luotua oikeastaan yhtään vaarallisia paikkoja, maalia kohti lauottujen sarakekin näytti nollaa.

Dortmund peluutti Atleticoa vastaan vahvaa avausta, vaikka päävalmentaja Favren odotettiin huilauttavan avainpelaajia Bayern -ottelua varten. Der Klassikerissa on luonnollisesti vahva kokoonpano kentällä. Pientä hienosäätöä kokoonpanoissa saattaa olla, Zagadou saattaa tulla toppariksi Toprakon tilalle ja Guerrero oikean pakin paikalle.

Bayern on kompuroinut uuden valmentajansa Kovacin kanssa. Joukkueella on vuosikausia ollut sama avainryhmä, eikä se oikein ole uudistunut. Tämä saattaa kostautua nyt. Robben ja Ribery alkavat vääjäämättä olla uransa ehtoopuolella, eivätkä Muller, Lewandowski ja James Rodriguezkaan oikein enää ole nousevia tähtiä. Bayernin ryhmässä ei oikein ole ketään huippulupausta, joka olisi vasta tuloillaan uransa huipulle.

Toki Bayern on edelleen yksi Euroopan suurseuroista, vaikka ongelmia onkin näkyvissä. Mestareiden liigassa se on lohkoykkönen, tosin kotitasuri Ajaxia vastaan oli heikko ottelu.

Viikolla Bayern voitti kotonaan AEK:n 2-0. Sillä oli vahva avaus kentällä, Lewandowski teki ottelun molemmat maalit.

Bundesliigassa Bayern on pelannut paremmin vieraissa kuin kotikentällä. Kotimatseista sillä on kasassa kahdeksan pistettä, vierasotteluissa se on ollut liigan paras 12 pisteellä.

Pelissä on hieman poissaoloja. Kotijoukkue Dortmundilta sivussa on ilmeisesti vain Diallo. Bayernilta puuttunevat Alcantara, Robben, Coman ja Tolisso.

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Piszczek, Akanji, Zagadou, Guerreiro – Witsel, Delaney – C.Pulisic, Reus, Sancho – P.Alcacer

Bayernin mahdollinen avaus: Neuer – Kimmich, Sule, Hummels, Alaba – J.Martinez – J.Rodriguez, T.Muller – Gnabry, Ribery – Lewandowski

 

Bayern Munchen on vetomarkkinoilla suosikki. Unibetilla sen voittokerroin on 2.06. Bayernin pelaamisessa on ollut ongelmia koko alkukauden. Ei sen pitäisi olla niin suuri ennakkosuosikki mitä kertoimet väittävät. Dortmund +0.5 Unibetin kertoimella 1.79 on hyvä veto.

Aseta vetosi