Dortmund - Bayern Munchen, Der Klassiker ja Dortmund surkeassa iskussa

Dortmund on liki kriisijoukkue, sen lokakuu oli todella huono. Veteraani Heynckes on saanut Bayern Munchenin pelaamaan hyvin ja organisoidusti.

Tänään pelataan Der Klassiker. Bundesliigan klassikko-ottelussa Dortmund ja Bayern Munchen kohtaavat Dortmundin Westfalen -stadionilla. Tilanne Bundesliigassa on tuttu. Bayern Munchen on kärjessä ja Dortmund kakkosena, joukkueiden eroa on kolme pistettä. Bundesliigan kuntokäyrät joukkueilla on tyystin eri suuntaan. Bayern on voittanut kolme viimeistään, ja Dortmund taas ei ole voittanut kolmeen viime otteluun.

Bayernin voittoputki on vakuuttava. Lokakuun puolivälissä Bayern voitti kotonaan Freiburgin komeasti 5-0. Heti perään meni Mestareiden liigassa Celtic nurin Munchenissa 3-0, sitten Leipzig cupissa, perään samainen Leipzig Bundesliigassa ja vielä viikolla vieraissa Celtic. Bundesliigassa Bayernin kolmen viime ottelun maalisuhde on 8-0.

Dortmund pelasi surkean lokakuun. Se aloitti kuukauden häviämällä kotonaan Bundesliigassa Leipzigille. Tämän jälkeen se pelasi Mestareiden liigassa vieraissa APOEL:ia vastaan tasan, ja Bundesliigassa Frankfurtia vastaan tasan. Saksan cupissa se sai pienen Magdeburgin nurin 5-0, mutta heti perään se hävisi Bundesliigassa Hannoverille. Ja vielä viikolla Dortmund jäi kotonaan Mestareiden liigassa APOEL:ia vastaan tasapeliin. Eli todella kehnoa ja nihkeää ovat suuren keltamustan Dortmundin viime viikot olleet.

Keltamustat kriisissä

Dortmund on melkein jo kriisjoukkue. Se on edelleen Bundesliigassa hyvin mukana, mutta tappioputki on pian käännettävä voitoiksi, muuten kärki karkaa. Mestareiden liigassa kaksi APOEL -tasapeliä tarkoittaa kyllä sitä, että pudotuspelit jäävät haaveeksi. Real Madrid ja Tottenham ovat tällä hetkellä selvästi Dortmundia parempia. Dortmund ei ole Mestareiden liigassa voittanut vielä yhtään ottelua.

Dortmundin otteissa on kaikin puolin tuskaisuutta. Edellisellä Bundesliigan kierroksella se oli 52. minuutin kohdalla Hannoveria vastaan tasatilanteessa 2-2, mutta sitten Zagadou sai punaisen kortin ja homma hajosi. Hannover vei ottelun 4-2. Eintracht Frankfurtia vastaan kolmisen viikkoa sitten Dortmund oli tunnin kohdalla 2-0 -johdossa, mutta Frankfurt tuli viidessä minuutissa tasoihin.

Dortmundin päävalmentaja Bosz tehnee varmasti muutoksia avauskokoonpanoon. Zagadou on varmasti poissa, hänellä on päällä pelikielto. Toprak saattaa tulla hänen tilalleen.

Heynckes on pistänyt Bayernin ruotuun

Bayernkin on ollut tällä kaudella sen verran kriisissä, että päävalmentaja Ancelotti sai potkut kehnon PSG -ottelun jälkeen. Veteraani Heynckes on ainakin hetkellisesti saanut pelin uomiinsa. Bayern on nyt hyvin, oikeastaan ”saksalaisesti”, organisoitu ryhmä. Erityisesti Bayernin puolustus on ollut todela tiukka, viimeisestä kuudesta se on neljästi pitänyt maalinsa puhtaana.

Bayernilla on jonkin verran poissaoloja, sivussa ovat ainakin Muller, Bernat, Neuer ja Ribery. Lewandowski huilasi varotoimena viikolla Celtic -ottelun.

Tämän kauden Saksan Supercupissa joukkueiden ottelu päättyi Bayernin voittoon rankkareilla. Viime kaudella cupissa Dortmund voitti vieraissa 3-2. Bundesliigassa Dortmund voitti ensin kotiottelunsa 1-0, ja sitten Bayern 4-1.

Unibet on laittanut ottelun kertoimiksi 3.35 – 3.70 – 2.08. Lukemat eivät olisi näin jyrkästi Bayernille kallellaan ilman Dortmundin heikkoa jaksoa. Kotijoukkue on lokakuun pelejä parempi. Dortmund +0.5 Unibetin kertoimella 1.76 kelpaa vetolapulle.

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Bartra, Sokratis, Toprak, Schmelzer – Sahin, Castro, M.Gotze – Yarmolenko, Aubameyang, Phillip

Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – J. Martinez, Rudy – Robben, Alcantara, Coman – Lewandowski

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Bartra, Sokratis, Toprak, Schmelzer – Sahin, Castro, M.Gotze – Yarmolenko, Aubameyang, Phillip Bayern Munchenin mahdollinen avaus: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – J. Martinez, Rudy – Robben, Alcantara, Coman – Lewandowski

Aseta vetosi