EFL Cup: Aston Villa - Manchester City 1.3.2020, City ylivoimainen suosikki

Alkuvuodesta Manchester City voitti Aston Villan 6-1. Finaalit ovat useimmiten tarkempaa pelaamista, eikä murskavoittoja tule. Vetomarkkinoilla Villan tasoitusvedot sopii laittaa kupongille.
Aston Villa - Manchester City
Maaliskuu 01,2020
18:30

Englannin futiskauden ensimmäisen suuri palkinto ojennetaan sunnuntaina, kun Liigacupin finaalissa Wembleyllä kohtaavat Aston Villa ja Manchester City. Seitsemisen viikkoa sitten City pieksi Villan liigassa tämän kotikentällä Villa Parkilla 6-1. Näistä asetelmista ottelun kertoimet ovat Unibetilla Citylle 22.00 – 9.00 – 1.13.

City on ollut viime päivinä otsikoissa. Ensin se sai euro-otteluihin kahden vuoden kilpailukiellon ja sitten viikolla se otti komean voiton Mestareiden liigassa Real Madridin Santiago Bernabeu -stadionilla. Jotenkin tämä kertoo siitä, että joukkue on edelleen erinomainen, parhaimmillaan Euroopan ykkönen, mutta homma natisee liitoksissaan. Jos kilpailukielto pitää, niin tämä taitaa olla hyvin pitkään aikaan se kausi, jolloin City voisi vihdoin voittaa Mestareiden liigan.

Liigacupin merkitys on Citylle lohdutuspalkinto Valioliigan pettymyksen jälkeen. Aston Villalle finaali taas on seuran mahdollisuus voittaa pokaali ensimmäisen kerran sitten vuoden 1996.

City on hyvä Wembleyllä

City ei juurikaan ole kompastellut Englannissa pelatuissa finaalimatseissa. Kun lasketaan mukaan kauden alla Wembleyllä pelattava Community Shield -peli, niin City on voittanut seitsemän kahdeksasta viime finaalista. FA Cupissa tai Liigacupissa se on pelannut nyt 18 matsia peräkkäin ilman tappiota.

Liigacup on ollut viime kausina Cityn hallussa. Se on voittanut turneen kahtena viime kautena. Nyt olisi hattutempun paikka, ja historiaa sekin olisi. Vastaavaan on pystynyt vain Liverpool, kun se voitti neljästi peräkkäin kausina 1981-84, silloin kun se oli todellinen punakone.

Liigacup on usein Valioliigan joukkueille välttämätön pakko, kaikki muut turnaukset menevät edelle. Cityllä tilanne on taitanut olla hieman toinen, joukkue on pelannut Liigacupin yhtä tosissaan kuin muutkin matsit.

Vaikka Villa ei ole voittanut pokaaliakaan 24 vuoteen, niin se on kuitenkin päässyt käymään Wembleyllä viisi kertaa kuuden viime kauden aikana. Edellinen kerta oli Championshipin finaali viime toukokuussa.

Villan ykkösprioriteetti on varmasti Valioliigassa säilyminen, mutta tottakai se pelaa nyt parhaimmillaan ja Birminghamin seuduilta on tulossa Lontooseen tuhatpäin kannattajia.

Aston Villa on hävinnyt kolme viimeistä matsiaan, ja nyt se on vain yhden pisteen päässä West Hamista, joka on putoamisrajan alla.

EFL Cupin finaalin kokoonpanot

Liigacupissa Villa on pudottanut kolme Valioliigan joukkuetta, Brightonin, Wolvesin ja vielä Liverpoolin, joka tosin pelasi ottelun pelkillä junioreilla.

Manchester Cityn toppari Aymeric Laporte loukkaantui taas viikolla Madridissa, ja hän lienee sivussa ainakin kuukauden. Fernandinho ottanee paikan puolustuksessa.

Manageri Guardiola laittoi Real Madrid -otteluun hieman yllättävän avauksen kentälle, ja nyt Madridissa sivussa olleet Aguero, Sterling ja David Silva tullevat avaukseen. Veskaripuolella Bravo on hoitanut cup-ottelut.

McGinn on edelleen sivussa Villan joukkueesta. Drinkwater ei ole cup-kelpoinen. Pitkäaikaisloukkaantuneet Wesley ja Heaton ovat siviilikuteissa.

Aston Villan mahdollinen avaus: Nyland; Konsa, Mings, Hause; Guilbert, Nakamba, Luiz, Targett; El Ghazi, Samatta, Grealish

Man Cityn mahdollinen avaus: Bravo; Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy; De Bruyne, Rodri, D Silva; Mahrez, Aguero, Sterling

Finaalit pelataan varovaisemmin. City on ylivoimainen suosikki, mutta ei ole todennäköistä, että se murskaisi Villan. Aston Villa +2.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.83, ja se kyllä kelpaa.

Aseta vetosi