Sunnuntai 17.12. ja EHT-turnauksen viimeinen ottelu. Kellistääkö Leijonat Venäjän?

Suomella turnauksen todellinen testin paikka. Onko olympiakisoihin menijöitä, paikkoja vapaana!

EHT-turnauksen päätösottelussa vastakkain Suomi ja Venäjä. Tässä pelissä se Leijonien lataus ja kisahalukkuus punnitaan, kenellä pelaajista riittää intoa taistella kisapaikasta? Sama on myös tilanne Venäjällä, joten ainakin näiden speksien puolesta tämän pitäisi olla mielenkiintoinen ja vauhdikas ottelu?

Koreaa vastaan Suomi käveli voittoon, ihmeemmin ei erityistä yritystä ollut tuossa ottelussa. Herätyskellot pärähtivät soimaan kun Korea meni johtoon, toki siitä sitten Suomi selvisi torkutuksella ja pelasi ottelun pakkopullamaisesti pois alta. Onneksi sentään peli päättyi voittoon.

Tämän ottelun jälkeen katseet kiinnittyvätkin nuoriin leijoniin ja vuodenvaihteen turnaukseen:

Venäjällä on jalkeilla todella nimekäs nippu Datsyukista ja Kovalchukista lähtien. Yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista taitaa olla Mörkö-Marko Anttilan ja Kovalchukin kuumennuskisa, Anttila on päässyt useassa pelissä Ilyan ihon alle. Nythän olisi mainio paikka hieman kiehuttaa glögiä lisää, Venäjän kotiyleisön edessä. Kyllä siellä taita olla taas hermo pinnassa, veikkaisimme näin.

Suomen joukkue päätösotteluun Venäjää vastaan

On todennäköistä että kokoonpanomuutoksia tulee Lauri Marjamäen joukkueeseen. Koreaa vastaan erityisen näkyvä oli Ruohomaan kenttä, joka teki varsinaisessa debyytissään mukavat 0+2 tehot, myös Juuso Ikonen onnistui ensimmäisessä ottelussaan tehden tehot 1+1. Petri Kontiola johti Suomen peliä niin kuin sitä pitääkin johtaa, varsinainen mittari tulee kuitenkin tästä Venäjäpelistä.

Pihlström – Kontiola – Anttila, Mikkola – Koivisto

Savinainen – Koskiranta – Peltola, Virtanen – Lehtonen

Korpikoski – Ruohomaa – Ikonen, Riikola – Hakanpää

Manninen – Lajunen – Puustinen, Jokipakka

Maalilla Suomella oli Karri Rämö, saataisiinkohan tähän peliin Juha Metsola maalille? Vai onko sittenkin Mikko Koskisen vuoro? Tuleva Jokerivalmetaja voi toki antaa Karri Rämölle myös isomman näytön paikan.

Karjala-turnauksen Suomi – Venäjä -pelin koostetta:

Maalilla Suomella oli Karri Rämö, saataisiinkohan tähän peliin Juha Metsola maalille? Vai onko sittenkin Mikko Koskisen vuoro? Tuleva Jokerivalmetaja voi toki antaa Karri Rämölle myös isomman näytön paikan.

Aseta vetosi