EM-karsinnat: Englanti - Bulgaria 7.9.2019, Kolmella Leijonalla menee kovaa

Englanti on edelleen kovassa iskussa, ja kun joukkue on hyvin nuori, niin ehkä football todellakin kohta tulee kotiin!
Englanti - Bulgaria
Syyskuu 07,2019
19:00

Englannilla on tapana pelata karsintaturnaukset hyvin, ja samalta se näyttää nytkin. Kolme Leijonaa on voittanut kaksi ottelua maalierolla 10-1. Edellisessä kotiottelussa Wembleyllä se niputti Tsekin kelpo joukkueen tylysti 5-0. Koko tämän vuoden huiman kuumana pelannut Raheem Sterling teki ottelussa hattutempun.

Bulgaria on tällä hetkellä lohkojumbo, neljä ottelua, kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Viime ottelussaan Bulgaria meni jopa häviämään kotonaan pikkuiselle Kosovolle 2-3. Bulgaria voi jo heittää hyvästit kisapaikalle, ellei loppupelit mene sitten aivan kummallisesti.

Englanti alkaa olla parempi kuin hyvin hyvin pitkään aikaan, mutta kansainvälisen arvoturnauspokaalin se on viimeksi voittanut vuonna 1966. Se toki on ikimuistoinen MM-turnaus, ainakin englantilaisten mielestä. Venäjän MM-kisoissa Englanti oli jo komeasti välierissä, mutta jäi ilman mitalia. Ja viime kesän Kansojen liigassakin se pelasi välieriin, ja tällä kertaa sai lopulta pronssimitalit kotiintuomiksi.

Southgate uudisti joukkueen

Päävalmentaja Gareth Southgate on aika hyvin saanut puhdistettua koko joukkueen vanhasta painolastista. Uusi sukupolvi pelaa vapautuneesti, siinä missä takavuosikymmenien tähtipelaajilla alkoi maajoukkueessa usein kenkä puristamaan.

Tämän kertaisissa EM-kisoissa Englannilla on vielä sellainen lisäpanos, että semifinaalit ja loppuottelu tullaan hajautetuissa kisoissa pelaamaan Wembleyllä. Siellä olisi komeaa voittaa mestaruus.

Tsekki-voiton jälkeen Englanti laittoi viisi maalia vieraissa Montenegron verkkoon, ja antoi montenegrolaisten tehdä myös yhden.

Tsekki-voitto oli ilmeisen kova matsi, sillä tämän jälkeen tsekit ovat voittivat kaksi seuraavaa otteluaan, eli he kuitenkin näyttävät nyt olevan lohkon toiseksi kovin ryhmä.

Englanti ei ole hävinnyt karsintaottelua kotikentällä sitten vuoden 2007, ja mikä tahansa muu kuin Englannin voitto olisi iso yllätys. Vetopuolella kertoimet peliin ovat suurin piirtein 1.10 – 13.00 – 34.00. Englanti on 15 kotikentän karsintapelin voittoputkessa, näissä 15 ottelussa se on päästänyt vain kolme maalia.

Sterling ja Kane

Englannin hyökkäys tuntuu todella kovalta, kun kärjessä kuuma Sterling pelaa yhdessä Spursin Harry Kanen kanssa. Englanti on vielä hyvin nuori joukkue. Sterling on vasta 24-vuotias, ja silti hän on yhdessä Jordan Hendersonin kanssa pelannut joukkueesta eniten maaotteluita, kummallakin 52 pelattuna. Kane on ainoa, joka on tehnyt maajoukkueessa yli kymmenen maalia. Sterlingillä on kasassa vasta kahdeksan.

Englannin joukkueessa on 24 pelaajaa, ja heistä 13 on pelannut alle kymmenen maaottelua. Ensikertalaisina nyt ovat mukana Mings, Maddison sekä Mount.

Englannin joukkueesta Wan-Bissaka olisi voinut pelata ensimmäisen maaottelunsa, mutta hän joutui jäämään pois loukkaantumisen vuoksi. Kyle Walker ei tullut valituksi, joten Alexander-Arnold sekä Trippier kisaavat oikean laitapakin paikasta

Bulgarian vaarallisin mies on Ivelin Popov, joka on pelannut 84 maaottelua ja tehnyt niissä 15 maalia.

Englannin mahdollinen avaus: Pickford; Alexander-Arnold, Keane, Maguire, Rose; Winks, Henderson, Barkley; Sancho, Kane, Sterling

Bulgarian mahdollinen avaus: Iliev; S Popov, Nedyalkov, Bozhikov, Goranov; Milanov, Slavchev, Sarmov; Ivanov, Despodov, I Popov

 

Toki Englanti on suursuosikki, mutta kyllä sen minikerroin aivan liian vähän. Vaikka Bulgaria nyt onkin sukeltanut, niin kyllä se edelleen on eurooppalaista keskikastia. Bulgaria +2.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.90. Sen voi rastittaa pelilapulle.

Aseta vetosi