EM-karsinnat: Englanti - Kosovo 10.9.2019, saako Kosovo hidastettua Englantia?

Englanti on tehnyt kolmessa karsintaottelussa 14 maalia. Sterling ja Kane ovat tulikuuma kaksikko. Kosovo on yllättäjä, mutta onko Wembleyn reissu vähän liikaa?
Englanti - Kosovo
Syyskuu 10,2019
21:45

Englannin Kolme Leijonaa ei pysähdy. Viime ottelussa joukkue teki neljä maalia Bulgarian verkkoon, ja nyt sillä on kolmen ottelun jälkeen saldona 3-0-0, maaliero 14-1.

Kosovo on lohkon yllättäjä. Se on nyt jo lohkokakkosena kahdeksalla pisteellä, kun se viime kierroksella yllätti kotonaan Tsekin 2-1. Bulgariassakin Kosovo kävi hakemassa 3-2 -voiton, eli joukkue taitaa todella olla kunnon ryhmä.

Englanti aloitti melko vaisusti Bulgariaa vastaan. Puoliajalla se oli 1-0 -johdossa, maalintekijänä oli Harry Kane. Toisen jakso alussa Kolme Leijonaa teki sitten alle kymmenen minuutin kaksi maalia, kun Kane teki toisen rankkarista ja Sterling viitisen minuuttia tämän jälkeen. Kane teki vielä hattutempun, kun hän ampui toisenkin rankkarin maaliin.

Englannilla on ollut tapaa pelata hyvät karsinnat, vaikka sitten usein itse arvoturnauksessa onkin menyt heikosti. Nyt on siinä mielessä sama tilanne, että karsinnoissa Englanti on ylivoimainen.

Southgate hoitaa homman

Viime kesän MM-turnauksessa Venäjällä Englanti pelasi hyvät kisat, ja kun joukkue on edelleen hyvin nuori, niin ehkä ensi vuoden EM-turnaus tulee sille mainioon aikaan. Kahdessa edellisessä EM-turnauksessa se pääsi neljännesfinaaleihin ja 16 parhaan joukkueen, mutta varsinkin Ranskan EM-kisojen putoaminen Islannille oli jo paniikin paikka. Siinä kohdassa vanha herra Roy Hodgson vaihdettiin nuoreen liivimieheen Gareth Southageen ja homma alkoi kulkea.

Kosovo hyvin tuoreena joukkueena arvokisojen karsinnoissa on kyllä aikamoinen arvoitus vielä. Kosovolle annettiin UEFA:n ja FIFA:n jäsenyys vasta vuonna 2016. Aluksi pelit eivät sujuneet, mutta nyt sillä on komea putki menossa. Kosovo ei ole hävinnyt sitten lokakuun 2017. 15 viime ottelustaan se on voittanut kymmenen.

Kansojen liigassa Kosovo oli ryhmänsä ykkönen voittamalla neljä ottelua kuudesta.

Kosovo taitaa pikku hiljaa nousta muiden pienten Balkanin maiden tasolle, jos se ei siellä jo ole. Joukkueessa on kuitenkin pitkä lista hyvissä eurooppalaisisa sarjoissa pelaavia, ja kyllähän Perpa Hetemajkin hieman pohti, että pitäisikö edustaa synnyinmaata.

Kosovon joukkueesta löytyvät muun muassa kapteeni ja veskari, Torinossa pelaava Samir Ujkani, Lazion Valon Berisha ja Hellas Veronan Amir Rrahmani. Kyllähän Kosovo on paperilla kovempi kuin vaikkapa Suomi, eikä motivaatiosta ja omalle maalle pelaamista varmaan ole puutetta.

Englannin ja Kosovon kokoonpanot

Manchester Unitedin kaksikko Jesse Lingard sekä Aaron Wan-Bissaka joutuivat jäämään Bulgaria-ottelusta sivuun sairastumisen ja loukkaantumisen vuoksi. Tuskinpa Southgate heitä nytkään kokoonpanoon nostaa, vaikka vaihtoja Bulgaria-otteluun varmasti onkin tulossa.

Ross Barkley ja Marcus Rashford lienevät pelaajat, jotka saavat tehdä tilaa muille. Alex Oxlade-Chamberlain ja Jadon Sancho saattavat tulla heidän sijasta avaukseen. Trent Alexander-Arnold saattaa tulla oikean pakin paikalle Kieran Trippierin tilalle.

Kosovon päävalmentajalla sveitsiläisellä Challandesilla ei ole uusia loukkaantumishuolia. Manchester Cityssä pelaava Muric saanee aloituksen paikan maalilla ja Torinon Ujkani istuu sivussa.

Englannin mahdollinen avaus: Pickford; Trippier, Keane, Maguire, Rose; Rice, Henderson, Oxlade-Chamberlain; Sancho, Sterling, Kane

Kosovon mahdollinen avaus: Muric; Vojvoda, Rhahmani, Aliti, Hadergjonaj; Voca, Halimi; Zhegrova, Celina, Rashani; Muriqi

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.08 – 14.00 – 36.00, eikä niistä sen enempää. Harry Kane saa kertoimen 3.05 sille, että hän tekee ottelun ensimmäisen maalin. Sitä voisi pienellä pelata, Kane on kuuma ja rankkareiden ampujana hänellä on hyvä paikka avata maalinteko.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä