EM-karsinnat: Tsekki - Englanti 11.10.2019, Englanti on tehnyt jo 19 maalia

Englannin Kolme Leijonaa on heilutellut maaliverkkoa neljässä ottelussa komeat 19 kertaa. Kosovoa vastaan puolustus jätti pelaamatta, pikkuinen vierailija teki kolme kassia Wembleyllä.
Tsekki - Englanti
Lokakuu 11,2019
21:45

Englanti on voittanut kaikki neljä karsintapeliään maalierolla 19-4. Viimeksi se kukisti Wembleyllä hullussa ottelussa pikkuisen Kosovon 5-3.

Tsekki on lohkokakkonen kolme pistettä Englantia perässä saldolla 3-0-2. Kosovo on pisteen Tsekkejä perässä, ja Bulgaria ja Montenegro ovat ilman voittoa jo oikeastaan ulkona jatkopaikasta.

Jos kotijoukkue Tsekki nyt häviää Englannille, niin lohkoykköseksi se ei enää pääse millään. Tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaisevat, ja Lontoon Wembleyllä maaliskuussa Englanti voitti Tsekin puhtaasti 5-0.

Murskatappion jälken Tsekki on sitten saanut tulosta aikaan. Ensin se voitti karsinnoissa kotonaan Bulgarian ja Montenegron. Tämän jälkeen tuli yllävästi Kosovon vieraskentällä neniin 1-2, kunnes viime ottelussa Tsekki voitti vieraissa Montenegron 3-0.

Tsekki ei ole koskaan voittanut maaottelussa Englantia, ja hankalaa se on nytkin, kun Englanti on ollut viimeisen vuoden parhaimmillaan. Tsekin kaksi viimeistä ottelua eivät nekään ole kovin helppoja. Ensin on ehkä lohkon kakkospaikan ratkaiseva kotiottelu Kosovoa vastaan ja sitten vielä vierasreissu pettyneen Bulgarian kentälle.

Englanti on yksi EM-suosikeista

Tsekin päävalmentaja Silhavylla on nippu kokeneita pelimiehiä joukkueessa. Ei Tsekki ole mitenkään läpihuutojuttu Prahassa, vaikka Lontoossa tasoero olikin valtaisa.

Southgaten Englanti teki Tsekki voiton viiden maalin jälkeen vielä toiset viisi Montenegron vekkoon, ja sitten vielä Wembleyllä neljä Bulgariaa vastaan. Kolmen Leijonan hyökkäys on ollut huiman kova, mutta Kosovo -ottelussa joku keskittymisen herpaantuminen teki puolustuksesta epävarman.

Englanti oli vakuuttava Venäjän MM-kisoissa. Samalla sen nuoresta joukkueesta povattiin jo seuraavaa Euroopan ykkösjoukkuetta. Ensi kesän EM-kisat tulevat Englannille hyvään aikaan. Joukkue on kokeneempi kuin Venäjän kisoissa, mutta silti nuori ja nälkäinen.

Jos Englanti nyt voittaa Tsekin, niin se antaisi Southgatelle loppuotteluissa mahdollisuuden kokeilla uusia pelaajia. Paljon uusiakin nuoria on tunkemassa avaukseen, Kosovo-ottelussa Sancho oli jo avauksessa ja Mount tuli vaihdosta sisään.

Sterling, Kane, kuka kolmas?

Tsekin joukkueesta ainakin Kadebarek ja Kalas ovat loukkaantuneina sivussa. Leipzigin kärki Schick on hyvässä iskussa, viimeisissä neljässä maaottelussa hän on tehnyt neljä maalia. Sevillan Vaclik lienee kotijoukkueen maalilla.

Englannin joukkueessa on neljä ensikertalaista, Dean Henderson, Tyrone Mings, Fikayo Tomori sekä James Maddison. Tammy Abraham on myös yksi nuori ja kova pelaaja mukana, mutta tuskin hän Harry Kanea sivuuttaa avauksen kärjessä. Sterling on Kanen rinnalla, ja toisella puolella joko Sancho tai Rashford.

Harry Maguiren vieressä topparina pelannee Joe Gomez.

Tsekin mahdollinen avaus: Vaclik; Coufal, Suchy, Celustka, Boril; Kral, Soucek; Masopust, Darida, Jankto; Schick

Englannin mahdollinen avaus: Pickford; Alexander-Arnold, Maguire, Gomez, Chilwell; Henderson, Rice, Barkley; Sterling, Kane, Sancho

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat päivää ennen ottelua 6.75 – 4.25 – 1.52. Yli 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.76, ja pakkohan sitä on pelata. Englannin maalintekovoima on melkoinen, eikä Tsekki varmaankaan liikaa peruuttele. Montenegrokin teki Englannin verkkoon kotikentällään maalin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä