EM-karsinnnat: Islanti - Ranska 11.10.2019, Mbappe, Lloris ja Pogba sivussa

Islanti ei ole helppo paikka pelata. Ranska joutuu otteluun ilman ykkösveskari Hugo Llorista sekä kaksikkoa Mbappe ja Pogba. Ranskalla on muutaman päivän päästä edessä Turkki-ottelu, ja sekin saattaa vaikuttaa tähän otteluun.
Islanti - Ranska
Lokakuu 11,2019
21:45

Islanti sinnittelee mukana. Se on nyt lohkossa kolmonen vain kolme pistettä kärkikaksikkoa Turkkia ja Ranskaa perässä. Albania on kolme pistettä Islannin takana, ja tämä nelikko ratkaiseen kisapaikat.

Viime ottelussaan Islanti hävisi Albaniassa 2-4. Ranska taas voitti viimeksi Andorran 3-0.

Islanti ei ole voittanut Ranskaa joukkueiden 14 edellisen pelin aikana. Vaikka islantilaiset pelaavat kotikentällään, niin joukkue lähtee varmasti pelaamaan puolustuksen kautta. Maalit sitten haetaan vastaiskuista ja varsinkin erikoistilantesta. Valioliigan Burnleyn laituri Johan Berg Gudmundsson sekä Malmön Arnor Traustason ovat ne vaarallisimmat vastaiskun käynnistäjät.

Islanti kaipaa pikapuolin todellista sukupolven vaihdosta. Se ryhmä, joka vei maan edellisiin EM-kisoihin ja Venäjän MM-turnaukseen, alkaa jo olla vanhemman puoleista. Kari Arnason on puolustuksessa jo 36-vuotias ja keskikentällä Emil Hallfredsson 35-vuotias. Kumpikin oli Albania-ottelussa avauksessa, eivätkä he enää salaman nopeita ole.

Islannin kapteeni, Al-Arabi -joukkueessa pelaava Aron Gunnarsson on sivussa loukkaantumisen vuoksi, ja ilmeisesti sitten Evertonin tähti Gylfi Sigurdsson laskeutuu hieman alemmas keskikentällä. Hän on islantilaisista yksi niistä harvoista, joka voi Ranskan tempossa tehdä peliä ja pitää palloa.

Areola on Ranskan veskari

Ranska hävisi kesäkuussa Turkille vieraissa 0-2, mutta sen jälkeen se on voittanut kolme putkeen. Näissä kolmessa se on tehnyt 11 maalia, mutta kaksi näistä otteluista on ollut Andorraa vastaan. Ranskalla on Islannin reissun kotiottelu Turkkia vastaan, ja se on kova matsi. Revanssin paikka, ja ehkä lohkovoiton ratkaiseva peli.

Maaliskuussa Ranska voitti Islannin kotonaan 4-0. Samanlaista myllyä se ei nyt saa aikaan. Ranskan valmentaja Deschamps saattaa hyvinkin hieman kierrättää pelaajiaan Turkki-ottelua silmällä pitäen.

Kapteeni Gunnarssonin puuttuminen taitaa olla Islannin päävalmentaja Hamrenin ainoa loukkaantumishuoli. Normaalisti Islannilla on neljän puolustuslinja, mutta Ranskassa se laittoi alakertaan viisi pelaajaa. Sama saattaa olla nytkin taktiikkana.

Ranskalta puuttuu useampikin vakionimi. Spursin maalivahti Hugo Lloris on sivussa ja samaten Kylian Mbappe sekä Paul Pogba. Alphonse Areola tullee maalille ja Kingsley Coman laidalle.

Islannin mahdollinen avaus: Halldorsson; Hermannsson, Arnason, Magnusson, R. Sigurdsson, Skulason; Gudmundsson, G Sigurdsson, Bjarnason, Traustason; Bodvarsson

Ranskan mahdollinen avaus: Areola; Pavard, Varane, Kimpembe, Digne; Kante, Tolisso, Matuidi; Coman, Giroud, Griezmann

 

Unibetin lukemat peliin ovat 7.15 – 4.25 – 1.50. Islanti ei ole helppo paikka pelata, kenttä on pieni ja suurstadioneihin verrattuna alkeellinen. Harvoin Islanti ottaa kotonaan lujaa neniin. Belgia voitti 3-0 syyskuussa, mutta se oli Islannin ainoa yli maalin kotitappio vuosikausiin. Islanti +1 asian handicap saa kertoimeksi 1.98. Sen voi pelata, Ranskan tasan maalin voitolla saa panoksen takaisin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä