EM-lentopallo: Ranska - Suomi 21.9.2019, nyt on Suomella kova vastus

Suomi pääsi kuitenkin mukaan pudotuspeleihin voittamalla ratkaisupelissä Turkin. Nyt on sitten vastassa tähän mennessä ehkäpä parasta peliä pelannut Ranska.
Ranska - Suomi
Syyskuu 21,2019
20:30

Niin vain Suomi kampesi itsensä lentopallon EM-turnauksessa jatkopeleihin, vaikka vaikeaa oli. Ratkaisuottelussa Suomi voitti Turkin 3-2. Ei ole aivan perusteetonta sanoa, että Turkkia vastaan Suomi ei ollut ottelun parempi joukkue.

Päävalmentaja Joel Banksin kaudella Suomi on pikku hiljaa parantanut, mutta se ei ole kovin kummoien juttu, kun Banksin kauden alussa Suomi oli aivan suossa. Toukokuun lopussa Suomi hävisi Ukrainalle, ja sen jälkeen tuli vielä 14 tappiota ennen kuin EM-avauksessa Pohjois-Makedonia meni nurin 3-1. Yhden epävirallisen treenimatsin Viroa vastaan Suomi voitti EM-kisojen alla.

Elokuussa Suomen pelissä alkoi näkyä piristymisen merkkejä. Viro-voiton lisäksi se otti harjoitusottelussa Italialta yhden erän, ja se oli hyvää peliä yhtä maailman parhaista vastaan.

EM-turnauksessa sitten Suomi meni häviämään viisieräisen Valko-Venäjää vastaan, kun kaikki jo näytti helpolta voitolta. Viiden ottelupallon menettäminen kolmannessa erässä oli kyllä sellainen temppu, jonka jälkeen joukkueen paineensietokykyä oli syytäkin epäillä. Valko-Venäjä -ottelun jälkeen Suomi pelasi vapautuneesti ylivoimaista Venäjää vastaan, ja vaikka Venäjä voittikin 3-0, niin Suomi oli hyvin ottelussa mukana.

Turkki-ottelussa Suomi oli selkä seinää vasten, tappiolla edessä olisi ollut kotimatka. Suomi voitti ensimmäisen erän, ja kolme seuraavaa Suomi oli aikalailla köysissä, mutta jotenkin joukkue onnistui nitkuttamaan voiton neljännestä erästä. Viimeisessä Suomi sitten taas jo pelasi paremmin.

Suomi nousussa

Päävalmentaja Banks on viime otteluissa saanut lajituntijoilta kiitosta peluuttamisesta. Banks on antanut joukkueen kehittää pelitapaansa, ja samalla hoitanut vaihdot hyvin, jotain uutta peliin tuoden. Missään vaiheessa Suomi ei ole ollut paniikissa, vaikka tiukkoja paikkoja onkin ollut.

Suomen pelivire on siis noususuunnassa. Pahaksi onneksi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tulee vastaan Ranska, joka on ehkä ollut kisojen tähän asti vakuuttavin joukkue. Ranska jatkaa kotikentällään antesissa, kun Suomi joutuu matkustamaan välipäivänään Ljubljanasta saakka.

Ranska taitaa olla kisojen tasaisin joukkue, jokaiselle pelipaikalle on aivan huippupelaaja ja vielä penkiltä löytyy jokaiselle todella kova vaihtomies. Suomen joukkueesta tuskin yksikään pelaaja mahtuisi Ranskan ryhmään, ehkä parhaimmillaan passari Tervaportti voisi päästä istumaan vaihtopenkille. Ranskan ykköspassari Toniutti on yksi maailman parhaita hommassaan. Yleispelaajan paikallekin Ranskalla on kuusi pelaajaa, joista jokainen on kovempi kuin Suomen paras.

Kotikisoissaan Ranska on ollut vielä odotettua kovempi. Se laittoi Romanian, Kreikan, Portugalin ja Bulgarian nippuun 3-0 jokaisen, eikä oikein edes tullut tiukkaa yhdessäkään erässä. Kova Italia sai Ranskalta yhden erän.

Yksi maailman parhaista lentopallon pelaajista Earvin Ngapeth oli EM-turnauksen alkupuolella loukkaantuneena, mutta nyt hän on taas mukana. Italia-ottelussa Ngapeth oli sitten heti koko ottelun paras pelaaja.

Ranskan mahdollinen avaus: Toniutti, Ngapeth, Tillie, Chinenyeze, Lyneel, Patry

Suomen mahdollinen avaus: Sinkkonen, Krastins, Sivula, Tervaportti, Suihkonen, Siirilä

Ottelussa ei kyllä ole mitään epäselvää, kertoimet vetomarkkinoilla ovat noin 1.01 – 16.00, ja tämä on varmasti aivan kohdallaan. Suomen erävoitto oli kovempi ihme kuin viime kevään lätkän maailmanmestaruus. Ranskan 3-0 -voitto kannattaa laittaa kupongille, jos vetofirma antaa lähemmäs 1.40 -kertoimia.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä