Englannin Liigacup: MK Dons - Liverpool 25.9.2019, tasoero on melkoinen

Liverpool on tällä hetkellä Englannin Valioliigan ykkönen. MK Dons taas on kaksi sarjaporrasta alempana League Onessa yksi heikoimmista.
MK Dons - Liverpool
Syyskuu 25,2019
21:45

Liigacup ei ole englantilaisten suurseurojen listalla kovinkaan korkealla. Ensin hoidetaan Mestareiden liiga ja Valioliiga, FA Cupkin noteerataan, mutta Liigacup on lähinnä pakkopullaa ja paikka antaa kakkosketjulle peliaikaa. Keskiviikko-iltana Englannin tämän hetken ykkösseura Liverpool pelaa League Onen MK Donsia vastaan. Liverpoolista ollaan jo ilmoitettu, että heidän halu on voittaa tällä kaudella mahdollisimman monta pokaalia. Onko se vain puhetta, vai laittaako manageri Jurgen Klopp kentälle oikeasti vahvan ryhmän?

MK Donsille Liverpoolin kohtaaminen on varmasti yksi kauden kovimmista illoista. Katsomo on täynnä ääriään myöten.

Liverpoolin ja MK Donsin tasoero on sen verran suuri, että tyystin varamiehisenkin Poolin pitäisi hoitaa jatkopaikka. Pool on pudonnut Liigacupista juuri tässä samassa vaiheessa kahtena viime kautena, mutta kummallakin kerralla vastassa oli Valioliigan joukkue. Viime syyskuussa Chelsea pudotti sen Anfieldilla 1-2 ja sitä edeltävänä kautena Leicesterin kentällä tuli neniin 0-2.

MK Dons kolme tuntia ilman maalia

Liverpool ei ole Kloppin aikana kovinkaan paljon piitannut englantilaisista cupturnauksista. Viimeisissä kahdeksassa cup-ottelussa se on ottanut vain yhden voiton, eikä ole pitänyt maaliaan puhtaana kertaakaan.

Nousijajoukkue MK Dons on League Onessa vasta sijalla 15 eikä se ole tehnyt maaliakaan kolmeen tuntiin. MK Dons on hävinnyt liigapeleissä kaksi viimeisintä 0-1, kummankin vielä omalla kotikentällään. Homma ei helpotu, kun vastustaja on Liverpool, joka on voittanut Valioliigassa kaikki kuusi otteluaan.

MK Dons aloitti Liigacup-urakkansa voittamalla ensin AFC Wimbledonin rankkarikisassa. Wimbledon tasoitti ottelun lukemiin 2-2 aivan jatkoajan viime sekunneilla. Toisella kierroksella se pudotti Southendin 4-1. Edellisen kerran MK Dons oli kolmannella kierroksella syksyllä 2015, ja silloin se putosi Southamptonille 0-6 omalla kotikentällään.

Vuonna 2014 MK sai Liigacupissa myös vastaansa suuseuran, ja silloin kävi hyvin. Pikkuinen MK nöyryytti suurta ja mahtavaa Manchester Unitedia 4-0.

Liverpoolin kokoonpano on arvoitus

Minkälaisella joukkueella Jurgen Klopp otteluun lähtee? Naby Keita on ilmeisesti taas pelikunnossa loukkaannuttuaan elokuussa UEFA:n Super Cupin finaalissa. MK Dons -ottelu voisi olla Keitalle paikka käydä kentällä kokeilemassa. Origi on ollut pari viime ottelua sivussa ja ilmeisesti niin on nytkin.

Klopp antanee useammallekin vaihtopenkkiä kuluttaneelle pelaajalle avauksen paikan. Kova nimilistahan se Poolin kakkosketjukin on: Lallana, Shaqiri, Brewster, Elliott ja Kelleher muiden muassa.

MK Donsilta puuttuvat ilmeisesti ainakin ex-Cardiff Cityn kärki Healey sekä puolustuksen Cargill.

MK Dons possible starting lineup: Nicholls; Lewington, Walsh, Poole; Martin, McGrandles, Houghton, Kasumu, Brittain; Boateng, Nombe

Liverpool possible starting lineup: Kelleher; Gomez, Van den Berg, Lovren, Larouci; Lallana, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Elliott; Brewster, Firmino

 

Ottelu on vetomarkkinoilla suurin piirtein 16.00 – 8.00 – 1.16. Jos Pool olisi varmasti ykkösmiehillä mukana, niin tuskin sen voittokerroin olisi enempää kuin 1.05. Alle 3.5 maalia saa kertoimeksi noin 1.90. Sitä voisi kokeilla, tuskin ottelusta mitään maalijuhlaa tulee, jos Pool kierrättää paljon pelaajiaan. Unibetin kerroin on 1.87.

Aseta vetosi