Englanti - Belgia to 28.6.2018, Lohkon todellinen huippuottelu.

Jalkapallon MM-kisoissa kolmas ottelukierros on pian päätöksessään. Englanti ja Belgia ovat G-lohkon jatkoonmenijät, nyt vain katsotaan, että kumpi on lohkoykkönen. Sikäli tilanne on hieman kinkkinen, että lohkokakkosen jatko-ohjelma olisi paljon ykköstä helpompi. Lohkoykkösen todennäköinen vastus kahdeksan parhaan joukossa olisi Brasilia, kun kakkonen saisi vastaansa Sveitsin tai Ruotsin. Saas nähdä, että taktikoivatko joukkueet, ja ottavat vasiten neniinsä. Jos ottelu päättyy tasan, niin sitten lohkovoittaja valitaan fair play -säännöillä, eli vähemmän varoituksia voittaa. Jos tämäkin on tasan niin sitten arvotaan.
Englanti - Belgia Jalkapallon MM-kisat 28.6.2018
Englanti - Belgia
Kesäkuu 28,2018
21:00

Englanti, ”The Three Lions”

Englanti on ollut yksi turnauksen positiivisista yllätyksistä. Ennen kisoja sitä toki pidettiin tulevaisuuden joukkueena, mutta nyt näyttää siltä, että menestystä voi tulla jo näistä kisoista. Mikään joukkue ei ole turnauksessa vielä varsinaisesti vakuuttanut, Englannin peli on ollut sieltä parhaimmasta päästä. Tosin vastukset ovat tähän mennessä olleet kevyitä. Tunisian Englanti voitti Harry Kanen aivan viime hetken maalilla. Panaman Englanti löylitti 6-1, mutta ei Väli-Amerikan pikkumaata voi pitää kummoisena mittarina. Kummassakin ottelussa Englannin hyökkäyspeli on alkupuolella kuitenkin ollut erinomaisen hyvää, lujaa liikkuvaa ja hyviä paikkoja luovaa.

Englannin leirissä varmasti mietitään tulevaa ottelukaaviota, mutta ei se varmastikaan aiheuta tahallaan häviämistä. Englannilla ainakin on huonoja kokemuksia heikosta ottelukaaviosta. Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa se sai vastaansa pudotuspelissä pikkumaista pienimmän, Islannin, ja hävisi nolosti.

Englannin päävalmentajalla Gareth Southgatella on varmasti houkutus lepuuttaa avaipelaajia. Joukkueen olisi syytä olla freshinä, kun play offs -ottelut alkavat. Harry Kanellakin olisi varmasti tarvetta huilivuorolle, mutta toisaalta hän on jahtaamassa kisojen maalikuninkaan titteliä ja varmasti haluaa kentälle. Kanesta tuli Panama -ottelusta vasta kolmas englantilainen, joka on tehnyt MM-turnauksessa hattutempun, Geoff Hurst ja Gary Lineker ovat kaksi muuta.

Englannilla on kovia nimiä vaihtopenkillä, ja heidän kyllä kuuluisi tulla kentälle. Jamie Vardy ja Marcus Rashford olisivat hyviä vaihtoehtoja Kanelle. Danny Rose, Eric Dier, Dele Alli ja Gary Cahill olisiva hyviä vaihtoehtoja muille pelipaikoilla.

Englannin joukkue videolla:

Belgia, ”De Rode Duivels” 

Belgian valmentaja Roberto Martinez on jo vihjaillut, että hän vaihtaa otteluun koko avauskentällisen. Romelu Lukakukin jahtaa turnauksen parhaan maalintekijän titteliä, mutta hänen odotetaan jäävän vaihtopenkille. Samaten Eden Hazard, Kevin De Bruyne ja Dries Mertenskin ovat varmasti pekin puolella, ja avauksessa voisivat olla Batshuyai, Kompany, Dembele ja Vermaelen.

Belgian joukkue on myös pelannut kisoissa mainiota jalkapalloa, ja samalla suurmaiden kompastellessa sekin on alkanut näyttää mestarikandidaatilta. Peräti viisi belgialaista on tehnyt kisoissa maalin, ja Lukaku neljä.

Belgia ei ole ollut turnauksessa vielä pulassa. Ainoa hankalampi jakso oli Panama-ottelun ensimmäinen puoliaika, jolla Belgia ei vielä onnistunut pääsemään puolustusmuurin läpi maalintekoon. Toista jaksoa ei sitten kulunut kuin muutama minuutti, kun Dries Mertens teki avausosuman. Tunisiaa vastaan Belgialla ei ollut samanlaista ongelmaa, peli oli vartin jälkeen jo 2-0, ja lopputulos 5-2.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Englanti ja Belgia taistelevat paremmuudestaan Kaliningrad stadionilla. Pelipaikka vetää 35 212 katsojaa. Kamppailu alkaa klo 21.00 Suomen aikaa.

G-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Belgium vs Panama World Cup 2018

Belgia vs Panama ennakko

18/06
18:00

Fisht Olympia Stadion, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Tunisia vs England World Cup 2018

Tunisia vs Englanti ennakko

18/06
21:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Belgium vs Tunisia World Cup 2018

Belgia vs Tunisia ennakko

23/06
15:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
England vs Panama World Cup 2018

Englanti vs Panama ennakko

24/06
15.00

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »
England vs Belgium World Cup 2018

Englanti vs Belgia ennakko

28/06
21:00

Kalingrad Stadion, Kaliningrad
Veikkaa Unibetilla »
Panama vs Tunisia World Cup 2018

Panama vs Tunisia ennakko

28/06
21.00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa aikaisempien vuosien tyyliin MM-kisojen lähetysoikeudet. Se siis tarkoittaa, että Englannin ja Belgian huipputaistoa pääsee katsomaan suorana lähetyksenä Ylen kanavilla tai Yle Areenan puolella. Turnauksesta pysyy hyvin kartalla myös tulosseurannan ja radion avulla. Englannin ja Belgian yhteenotossa lienee studio-osuus, mutta se selviää myöhemmin. Taistoa voi katsoa monella eri laitteella ja suomen ohella myös ruotsiksi.

Näin pelataan

Vetomarkkinoilla peli on tasainen. Unibetilla Englanti on pieni suosikki lukemin 2.75 – 3.10 – 2.95. Tähän lienee syynä Martinezin rotaatiouhoaminen. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.68, ja sitä voi pikkusummalla koettaa. Jos kumpikaan ei halua voittaa, niin ei kai niitä maaleja sitten niin paljon tule.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt