Englanti - Brasilia 14.11.2017, brassit taas MM-kunnossa

Brasilia on päävalmentaja Titen aikakaudella taas noussut maailman kärkeen. Englanti tuonee otteluun melko kokeilevan joukkueen.

Tiistai-iltana pelataan erinomaisen kovia jalkapallon ystävyysotteluita. Yksi parhaimmista on Brasilian vierailu Lontoon Wembleyllä.

Englanti pelasi viime viikon perjantaina Wembleyllä Saksaa vastaan, joten se kohtaa nyt kotonaan maailman tämän hetken ehkä kaksi kovinta maajoukkuetta. Saksaa vastaan Englannin Kolme Leijonaa pelasi maalittoman tasapelin, ja tähän vaisuhkoon tulokseen ainain Englannin osalta suurin syyllinen taisi olla se, että Harry Kane oli ottelusta sivussa. Kane on tänäänkin loukkaantuneena, eikä häntä kentällä nähdä.

Englannin manageri Gareth Southgate peluutti hyvin kokeiluhenkistä ryhmää Saksaa vastaan, ja sama jatkunee tänään Brasiliaakin vastaan. Saksa-ottelussa Southgate laittoi kentälle muun muassa nuoret pelaajat Swansean Tammy Abrahamin ja Crystal Palacen Ruben Loftus-Cheekin. Englannin lehdistö on tämän illan otteluun nostanut esille sellaisia pelaajia kuin Dominic Solanke, Lewis Cook ja Angus Gunn. Kaikki vielä hyvin tuntemattomia, mutta mahdollisesti tulevaisuuden maajoukkueen vakiokasvoja. Southgate selvästi käyttää harjoitusotteluita pelaajien sisäänajamiseen, eikä se mikään ihme ole, että Englannissa katsotaan nuoriin. Miesten tasolla englantilaiset ovat jo pitkään menestyneet surkeasti, mutta sekä Englannin alle 20-vuotiaitten että alle 17-vuotiaitten maajoukkueet ovat hallitsevia maailmanmestareita.

Tite on nostanut Brasilian

Brasilia on päässyt kovaan vauhtiin Titen valmennuksessa. Joukkue on nyt voittanut 13 ottelua viimeisistä 16:sta. Viimeksi se voitti Japanin 3-1. Brasilia ei sen kummemmin kokeile, tai lepuuta huippuja. Japanin kaadossa olivat mukana niin Neymar, Gabriel Jesus kuin Willian ja Casemirokin. Liverpoolin tähdet Firmino ja Coutinho istuivat Japani-ottelun penkillä.

Brasilian pelaajamateriaali on huiman kova, jälleen kerran. Edellä mainitun erinomaisen Liverpool -kaksikon lisäksi Japani-ottelussa vaihtopenkin puolella istuivat muu muassa PSG:n Dani Alves, Juventuksen Douglas Costa, joka tosin tuli Neymarin tilalle ottelun loppupuolella, ja vielä Juventuksen Alex Sandro sekä moni muu ensiluokkainen pelimies.

Tänään Wembleyn otteluun Brasilia on ilmeisesti taas tulossa todella kovalla kokoonpanolla. Tite on selvästi rakentamassa joukkueelle itseluottamusta MM-kisojen alla. Edellinen MM-turnaus oli Brasilialle traumaattinen.

Tiukka ottelu tulossa

Englanti on ollut kotipyhättö Wembleyllään hyvässä kunnossa. Viimeisistä 20 Wembleyn ottelusta Englanti on voittanut 17. Vakuuttava saldo, mutta aivan huippujoukkueita vastaan Kolme Leijonaa ei ole ollut erityisen hyvä. Englanti varmaan pystyy pitämään ottelun tiukkana, aivan kuten Saksaa vastaan, mutta voi sillä olla vaikeaa pitää oma pää puhtaana vielä yhdet 90 minuuttia.

Vetomarkkina pitää Brasiliaa selvänä suosikkina. Southgaten kokeilut kokoonpanojen kanssa näkyvät kertoimissa. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 4.85 – 3.80 – 1.80. Brasilian kerroin ei ole pelikelpoinen. Maistuvin merkki on tasapeli, joka varmasti kelpaisi molemmille. Englannin puolustus lienee parhaassa kokoonpanossaan. Kupongille siis X Unibetin kertoimella 3.80.

Englannin mahdollinen avaus: Hart – Stones, Cahill, Maguire – Walker, Loftus-Cheek, Dier, Livermore, Bertrand – Vardy, Rashford

Brasilian mahdollinen avaus: Ederson – Alves, Marquinhos, Miranda, Alex Sandro – Augusto, Casemiro, Paulinho – Coutinho, Jesus, Neymar

Englannin mahdollinen avaus: Hart – Stones, Cahill, Maguire – Walker, Loftus-Cheek, Dier, Livermore, Bertrand – Vardy, Rashford Brasilian mahdollinen avaus: Ederson – Alves, Marquinhos, Miranda, Alex Sandro – Augusto, Casemiro, Paulinho – Coutinho, Jesus, Neymar

Aseta vetosi