Englanti - Espanja 8.9.2018, Kolmen Leijonan kotiinpaluu

Englanti pelasi Venäjällä melko hyvät MM-kisat, kotiyleisö voi pitkästä aikaa uskoa omaan joukkueeseen. Joukkueen itseluottamus on kohdillaan, ja varmasti laulu Wembleyllä raikuu, jos Southgaten joukkue pärjää.
Englanti - Espanja
Syyskuu 08,2018
21:45

Lauantai-illan Nations Leaguen huippupeli ei ole Suomen ja Unkarin kohtaaminen, vaan Englannin ja Espanjan ottelu Lontoon Wembleyllä. Venäjän MM-kisoissa Englanti sai takaisin aimo annoksen kunnioitusta. Se pelasi melko mukavasti, ainakin yli odotusten, ja vielä helpon kaavion ansiosta se nousi aina pronssiotteluun asti, jossa kuitenkin Belgia oli parempi. Espanjankin peli näytti hyvältä, mutta se putosi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastoin kenttätapahtumia Venäjälle. Ratkaisu lauottiin rankkareilla, ja kova oli pettymys Espanjassa pelin jälkeen.

Nyt Englanti saanee Wembleyllä sankarin kotiinpaluun. Pitkästä aikaa englantilainen futisyleisö voi olla tyytyväinen Kolmen Leijonan joukkueeseen, ja mikä parasta, tulevaisuus näyttää valoisalta. Suuri osa Englannin maajoukkueesta on siinä iässä, että uran huippuvuodet ovat vasta edessä. Maalitykki Harry Kane on 25-vuotias, topparin paikalla mainiosti Venäjällä pelannut John Stones on 24-vuotias, maalivahti Jordan Pickford on myös 24-vuotias, Raheem Sterling on 23-vuotias, Dele Alli on 22-vuotias, Jesse Lingard 25-vuotias. Englanti voi olla kova ryhmä EM-kisoissa kahden vuoden päästä.

Espanja on päinvastaisessa tilanteessa.Venäjän MN-turnaus merkitsi useammankin takavuosien avainpelaajat lopettamista maajoukkueessa. Mukana ei ole enää Gerard Piqueta, Andres Iniestaa ei David Silvaa, joten uusi päävalmentaja Luis Enrique aloittaa nyt uudelleenrakennushankkeen.

Luis Enrique on nostanut Espanjan MM-epäonnistumisen suurimmaksi syyksi sen, että pelaajat pelasivat aivan liian paljon Ludo -nimistä peliä. Illat olivat kuulemma menneen pitkäksi Ludo -laudan ääressä. Nyt Ludo on kielletty maajoukkueelta, samaten älypuhelimia ei saa tuoda ruokapöytään, pleikkaritkin on kielletty, ja vielä ruokapöydässä on hedelmiä paistetun ruoan sijasta. Luis Enrique on espanjalainen futislegenda, ja hän varmaan saa ryhmältä sen verran kunnioitusta, että kurinpito onnistuu.

Illan ottelussa on muutamia poissaoloja. Englannilta puuttuu ainakin Raheem Sterling. Espanjalta sivussa on varmasti Diego Costa, eli Alvaro Morata saanee paikan avaukseen.

Englannin etu ottelussa on varmasti se, että se jatkaa suoraan Venäjän kisojen menestyksestä. Pelaajat tietävät mitä manageri Southgate haluaa, ja he vielä osaavat toteuttaa pelisuunnitelmaa. Espanja taas saattaa olla vielä sekaisin, muutoksia on tullut paljon.

Edellisen kerran Englanti ja Espanja kohtasivat kaksi vuotta sitten ystävyysottelussa. Tuolloinkin pelattiin Wembleyllä. Englanti oli 2-0 -johdossa aivan loppuminuuteille saakka, kunnes Espanjan Aspas teki maalin 89. minuutilla ja Isco yliajan kuudennelle minuutilla.

Englannin mahdollinen avaus: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Shaw – Rashford, Kane

Espanjan mahdollinen avaus: de Gea – Carvajal, Nacho, Ramos, Alonso – Niguez, Busquets, Alcantara – Asensio, Morata, Isco

 

 

Vetomarkkina arvioi kaikesta huolimatta Espanja Englantia paremmaksi joukkueeksi. Vaikka pelataan Lontoossa, niin silti kertoimet ovat melko tasoissa. Unibet tarjoaa otteluun lukemiksi 2.70 – 3.10 – 2.85. Tämä ei ole aivan kohdallaan. Vierasjoukkueen kohdalla on paljon enemmän kysymysmerkkejä, kotijoukkueella on juuri nyt homma paremmin hallussa. Hyvä betsi otteluun on Englanti +0 kertoimella 1.87. Jos ottelu kuitenkin jää tasapeliksi, niin panokset palautetaan.

Aseta vetosi