Englanti - Italia 27.3.2018, Kolme Leijonaa kovalla itseluottamuksella

Englanti pelasi hyvät karsinnat, ja voitti juuri Hollannin Amsterdamissa. Pikku hiljaa alkaa Britanniassa MM-kisakuume nousta.

Englannin Kolme Leijonaa harjoittelee tänään Italiaan vastaan Wembleyllä. Gareth Southgaten valmentama Englanti tulee otteluun hyvällä itseluottamuksella, joukkue pelasi hyvän ottelun muutama päivä sitten Amsterdamissa ja voitti Hollannin 1-0. Italia taas on enemmän alamaissa. Siltä MM-kisat jäävät väliin ja viime viikolla se hävisi Manchesterin Etihad -stadionilla Argentiinalle 0-2. Italian putoaminen MM-kisoista karsintakierroksella Ruotsille oli kova shokki italialaisille ja monelle muullekin futisfanille.

Gareth Southgate on kertonut, että hän on hieman epävarma tämän illan avauskokoonpanosta, mutta se on kuitenkin varmaa, että tänään Jack Butland korvaa Jordan Pickfordin maalilla. Tämä on suunniteltua, eikä minkäänlainen epäluottamus Amsterdamissa pelanneelle Pickfordille.

”Alkuviikosta päätimme, että kummallekin maalivahdille annetaan ottelukokemusta. Pidämme suunnitelmasta kiinni, ei ole syytä muuttaa sitä. Useammallakin pelipaikalla meillä on todella hyviä vaihtoehtoja, pelaajia, jotka voivat tulla joukkueeseen ja hoitaa homma. Myöhemmin meillä on hankalia päätöksä tehtävänä”, Southgate sanoi.

Italia rakentaa joukkuettaan

Englannin voitto Hollannista oli joukkueen ensimmäinen sitten vuoden 1996, ja jos Englanti nyt voittaa Italian, niin se on Kolmen Leijonan vasta kolmas voitti italialaisista sitten vuoden 1977.

Italia on jälleenrakennusvaiheessa. Sen joukkue on aivan eri kuin se, joka voitti Englannin 2-1 Brasilian MM-kisoissa 2014. Italia on nyt pelannut kolme viimeistä otteluaan ilman voittoa. Englanti on paremmassa kunnossa, Kolme Leijonaa ei ole hävinnyt viimeiseen seitsemään otteluun. Kotikentällään se ei ole hävinnyt 11 viime otteluun.

Entinen maajoukkuepakki Southgate on selvästi rakentanut maajoukkuettaan puolustuksen kautta. Englannin viisi viimeistä ottelua ovat kaikki olleet vähämaalisia, kaksi on ollut maalitonta ja kolmessa on tehty yksi maali. Tämä lienee nyky-Englannin pelisysteemi, ja Italian tiukkaa puolustusta vastaan vähämaalisuus on odotettavissa tänäänkin.

Alle 1.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.75. Sen voi pienellä kokeilla. Vetomarkkina odottaa myös vähämaalista ottelua, joten ei tässä kunnon ylikertoimiin päästä mitenkään.

Englannin mahdollinen avaus: Butland – Tarkowski, Dier, Mawson – Walker, Livermore, Henderson, Young – Alli, Lallana – Vardy

Italian mahdollinen avaus: Donnarumma – Zappacosta, Bonucci, Rugani, Spinazzola – Pellegrini, Jorginho, Verratti – Candreva, Belotti, Insigne

Alle 1.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.75. Sen voi pienellä kokeilla. Vetomarkkina odottaa myös vähämaalista ottelua, joten ei tässä kunnon ylikertoimiin päästä mitenkään.

Aseta vetosi